Защо пък не!?

Go down

Защо пък не!?

Писане by Елена on Нед 22 Юли 2012 - 5:28

Има ли дами, които не могат да кажат "Не"? И нямам предвид (само) секс и подобни изпълнения. Говоря за всичко, всякакви откачени идеи, налудничави предложения и какво ли още не.
Аз попринцип съм си стеснителна. Да, ама не. Не мога, в 90% от случаите, да не кажа 100%, да откажа на някого. Особено, ако е някой crazy friend (или crazy stranger). Да, може би звучи повърхностно, несериозно, безотговорно, тъпо .. А аз се надявам да не съм от oнези повърхностни, несериозни, безотговорни .. и тъпи момичета. Темата е малко странна, не знам дали има подобна (надали има подобна), но се надявам да е интересна за някого.
Всъщност, мисля че тове е свързано с желанието, нуждата от нови емоции и преживявания. Не искам скучен, обикновен, безинтересен живот. И това звучи повърхностно. Еми. явно нямам правилна самооценка, но е така. Не съм от хората, които смятат, че трябва да пробват от всичко в този кратък и несигурен живот. И все пак съм правила толкова неща, срещу които съм Против, принципно.
Но едно такова лудо "Да" те открехва към нещо ново. И понякога се оказва добро решение. Не винаги, но няма как. По някакво странно стечение на обстоятелствата, винаги се измъквам жива, не знам късмет или нещо друго, но след като сега пиша тук .. И сега май е момента да кажа "Добре, че нямам приятели, които биха ми предложили да скоча от 5-тия етаж примерно", но и това не се знае.
Не мога и това си е, любопитството надделява (фактически не знам какво точно надделява, но не и разумът). А и самоинициативата при мен е .. понякога липсва, а понякога е out of the limit. Само че и на себе си не отказвам.
Та .. има ли такива любителки на новите изживявания в този форум и ако да, как си го обяснявате? Мислите ли, че все пак ще ви се наложи да започнете да го правите, да отказвате, да използвате думата "Не" по предназначение?

P.S. Не съжалявам дори за "постъпките" си с най-много и най-сериозни негативи (не, че е имало толкова страшни ситуации). Има го често моментното съжаление за определни решения, но съм решила да не го правя. А и да съжаляваш, и да не съжляваш, все още не са изобретили машина на времето. Това е бил конкретния ти избор, в конктерния момент и за теб явно е бил правилния .. Soo, no regrets!
avatar
Елена

Брой мнения : 518
Join date : 04.07.2012
Местожителство : Центърът на света

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by БлатнаФея on Нед 22 Юли 2012 - 19:18

Темата ти малко ми напомня за онзи филм Навитакът.
Принципно аз съм си мислила колко по-интересен би бил животът ми, ако по-често казвах "да". Нооо... след последното съгласие, което дадох, вече ще се замислям по-сериозно на какво казвам "да"...
avatar
БлатнаФея

Брой мнения : 580
Join date : 13.03.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by Елена on Пон 23 Юли 2012 - 20:32

И аз се замислям сериозно .. всеки следващ път, но не помага Very Happy
avatar
Елена

Брой мнения : 518
Join date : 04.07.2012
Местожителство : Центърът на света

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by alllus on Пон 23 Юли 2012 - 22:09

Днес се сблъсках с едно "Защо точно ти?" в смисъл на "Не си достоен!" - не точно отправено към мен, но към детето ми... от цялото това той е на дъното от сдухване, смята че не може да се справи, че няма да успее, че не е достоен... Цял ден се опитвам да му кажа, да му втълпя "А защо пък не?"

Да, защо не! На всяко едно предизвикателство. Защо да не сграбчиш и да не се възползваш от него, ако то те обогатява, ако ти дава неща. Ако ти е паднало ей така от небето... каквото и да е... да скочиш с парашут, да обиколиш света, да отидеш с приятели на кино, да... бе каквото и да е.... да учиш чужд език дори, да караш кола...

Да, защо пък не!?
avatar
alllus

Брой мнения : 134
Join date : 16.01.2010
Възраст : 43
Местожителство : София

http://vbox7.com/user:allmylife

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by ???? on Сря 29 Май 2013 - 19:13

Ами трудно ми е да казвам "не" на жена с излъчване, не съм сигурна дали е хубаво или лошо, но все пак работя по въпроса.

Ако става въпрос за приятел - почти ми е невъзможно да казвам "не". Embarassed

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by pohotlivata.tigrica on Сря 29 Май 2013 - 20:08

Това да не казваш "не" ми звучи много крайно. доста е относително и не мисля, че има човек който никога не казва "не", просто ми звучи пресилено, но може и пък да има такива. За себе си мога да кажа, не помня да съм отказвала, а и занапред не бих отказала на предложение което звучи забавно или интересно.
avatar
pohotlivata.tigrica

Брой мнения : 133
Join date : 02.04.2013
Възраст : 23
Местожителство : sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by Lolly on Сря 29 Май 2013 - 20:18

"Добре, че нямам приятели, които биха ми предложили да скоча от 5-тия етаж примерно"
Аватарът ми е абсолютният пример какво бих направила в такъв случай Преди, когато някой ме предизвикаше да направя нещо с предтекста, че не го мога (и естествено говоря за някоя сериозна простотия), винаги съм "доказвала", че не е прав Smile В този ред на мисли, наистина не можех да не кажа "да" за каквото и да е, но сега не съм толкова отдадена на тази кауза. В момента има няколко човека, които могат да ме предизвикат да кажа "да", останалите, просто, нямат шанс Smile Така че, дали мога да казвам "не"? Мога да го кажа на български, не на български, да го изпея (леко фалшиво, но с чувство), да го нарисувам и да го изиграя. Smile

avatar
Lolly

Брой мнения : 108
Join date : 06.08.2011
Възраст : 28
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by YoviPanda on Чет 30 Май 2013 - 0:59

Аз по принцип съм голям навитак за нови и откачени неща по простата причина, че мразя еднообразието и обичам богатите приключения и предизвикателства. В повечето случаи аз съм тази която дава лудите идеи и очаква другите да ми кажат ДА! Разбира се, имам си мярка, но например един приятел ми каза айде да скачаме с бънджи и сега след месец май ще се самоубивам от Витиня :Д догодина отивам на Tommorowland и в ПАРИЖ! Така че може да се каже че ДА-тата са ми повече от НЕ-тата :d
avatar
YoviPanda

Брой мнения : 151
Join date : 25.03.2013
Възраст : 23
Местожителство : София

http://www.facebook.com/panda.pic

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by Елена on Чет 30 Май 2013 - 17:07

Бънджи ... от няколко седмици обмислям идеята, и по-точно - кога ще имам пари и време. А и Витиня е на майната си, или пък аз да съм. Кой знае Very Happy
Сега като се чета, мисля че има доста неща, които биха могли да бъдат разбрани погрешно, спрямо тогавашната ми идея.
Не говорех за простотии, а за безизвестното. Защото, дори и да звъчи тъпо, понякога, може да откриеш доста интересни неща. И, разбира се, зависи от възможността. Примерно, ако приятел ме помоли за заем, бих му дала колкото имам, а аз рядко имам достатъчно. Или ако ме помолят за превод от китайски ... сама, поне, не бих се справила, колкото и да искам да помогна или да разбера за какво става въпрос.
Но стига физически да мога да го изпълня и да е почти напълно непознато, ако може, и риск да има, и всичкото .. Просто си ги търся тези предложения, а и сама ги правя.
А, всъщност, "Не" е редовния ми отговор към хора, канещи ме на чалга, примерно. Но там, освен че всичко е пределно ясно..просто - no fuckin' point оr joy.
Дори и да съм на предела на силите си, винаги бих помогнала на приятел, бих се включила в доброволческа акция, бих излезнала просто за да разпусна, бих се наела да върша работа, просто защото знам, че мога и ще го направя както трябва, а може би и няма кой друг.. Та, трудно ми е да отказвам. Най-вече на себе си. Very Happy
avatar
Елена

Брой мнения : 518
Join date : 04.07.2012
Местожителство : Центърът на света

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by YoviPanda on Чет 30 Май 2013 - 23:09

Аз съм същата особено когато става дума за помощ на приятел съм 24/7 и в 3 през нощта да ми звъннеш и да ми кажеш че си загазил аз веднага ще скокна и ще ти помогна или най малкото ще ти направя компания в загазването (веднъж ми се случи една приятелка да иска да я взема от една дискотека в Студентски град и въпреки че още нямам кола се метнах на едно такси О.К и отидох да я прибера). Трудно отказвам на приятелите си - говоря за хора които са правили и биха направили същото за мен без да злоупотребяват с моите ДА.
Като цяло се храня от разни такива преживявания - опитвам се да си поливам с вълшебната лейка опита си в живота и оттам изникват страхотни идеи за разкази и романи - в ДА-тата са моите музи и с тях идват ключове за врати (а може и прозорци) към други светове и емоции Smile
avatar
YoviPanda

Брой мнения : 151
Join date : 25.03.2013
Възраст : 23
Местожителство : София

http://www.facebook.com/panda.pic

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by Ins@ane on Пет 31 Май 2013 - 14:12

Ако нещо ми привлече вниманието и сметна, че ще е забавно и от моя полза, няма да откажа, но преценя ли, че ще ми навреди по какъвто и било начин или просто няма да ми допадне, си казвам НЕ-то направо. Няма да се въртя на нежелани махала, съжалявам. Дори да е обидно за другите, когато искам, отказвам. Нямам проблем с това. За да свърша нещо, първо трябва да съм на кеф.
avatar
Ins@ane

Брой мнения : 189
Join date : 19.08.2010
Възраст : 24
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by Гост on Пон 2 Сеп 2013 - 16:07

Никога не съм имала проблем с това да кажа "не", обаче ако съм колеблива по въпроса идва мисълта  "защо пък "не"" и тогава става страшно ...  В интерес на истината, точно в такива моменти съм сътворила най-силните и прекрасни емоции в живота ми досега както и обратното де, но риск печели... знаете натам. Cool  При мен всичко е въпрос на настроение и моментна нагласа, често разбира се ми се е случвало и да съжалявам на следващия ден, но по последни лични проучвания съжалението трае точно 3 дни, след което се превръща в поредния прекрасен спомен! И толкоз...

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by stardust on Сря 11 Сеп 2013 - 23:09

Преди много години ме беше затормозил въпросът "Защо аз никога не казвам "НЕ"". В смъсъл, дори да съм изморена, да не съвсем в настроение, даже да съм много заета или каквото и да е, ако някой се обади и каже да се видим, да направим, организираме, напишем, изиграем нещо си, аз винаги съм "ЗА". А приятелите ми не са така. Точно това ме накара да се замисля каква може да е причината аз да съм различна...
В хода на времето и преживелиците в крайна сметка установих, че причината е, че умората, заетостта и всички други причини да отказвам, за мен са тривиални пред възможността за едно ново приключение. А по-късно осъзнах, че и във връзките си съм така. Ако нещо ново не се случва непрекъснато, ако ми стане предсказуемо и твърде подредено, ми става скучно, прекалено непредизвикателно... (може би страдам от лека форма на хистерия, Доктор Психо да каже Smile).
Обаче според приятелите ми човекът, на когото най-често трябва да казвам "НЕ" съм си аз самата. Обикновено не ми трябва да ме подстрекават, за да се озова примерно сама вечер в непознат град някъде из България, Европа или света, да се забия в някой ресторант, бар, кафене и да се запозная с някакви хора, с които да изкарам цялата нощ в приказки и пиене или дори пътуване. Знам, че не е безопасно, но слава богу, винаги съм попадала на страхотни хора, с някои от които и до днес поддържам контакт. Така че, като става въпрос за приключение, защо пък не? Smile
avatar
stardust

Брой мнения : 168
Join date : 25.09.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by angry_girl on Чет 12 Сеп 2013 - 1:01

И аз преди бях за всичко ДА,но напоследък започвам да се замислям...Хората започнаха да злоупотребяват.И все пак искам да опитам от всичко в този кратък живот,че ако мога и повече...така че-веднъж се живее,да става каквото има да става Cool 
avatar
angry_girl

Брой мнения : 36
Join date : 27.05.2012
Възраст : 29
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by KissLand on Чет 3 Окт 2013 - 17:08

Казвам "не" доста рядко. А когато кажа, причината трябва да е доста сериозна и на мен да не ми е до нищо в този момент. Ако клонях към "не" повече, сигурно 70% от нещата в живота ми нямаше да се случат. Smile

ПП: Никога не казвайте никога. Само това имам да добавя. Very Happy 
avatar
KissLand

Брой мнения : 7
Join date : 28.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Защо пък не!?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите