Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by covington on Пон 28 Ное 2011 - 22:07

^ е, не рискувай. ако ти дойдат много греховете преди да е настъпил Ап... ъъъ, 3-ти де, мятай по някой грях настрани. ако имаш два гряха, дай един на ближната си. пък казват, плътските били сред най-тежките :Р
avatar
covington

Брой мнения : 1254
Join date : 21.01.2011
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by lira on Нед 4 Дек 2011 - 12:34

момичета, дори да забравя факта, че не получих никакво опрощение, а още по-малко ни беше четено нещо стълбищно или кулово, все пак остава притеснителната реалност, че натрупах още няколко гряха, имам нужда от индулгенция!
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by earl_grey on Нед 4 Дек 2011 - 13:32

Аз пък мисля , че всички грехове бяха публично бичувани, потопени и удавени в руския стандарт , или изгорени до последната клетка на хранопровода от чичо Джак. На пречистените до съвършенство- честито! На останалите- не губете кураж до следващия тираж Wink
avatar
earl_grey

Брой мнения : 1474
Join date : 14.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by covington on Пон 5 Дек 2011 - 12:56

lira написа:още по-малко ни беше четено нещо стълбищно или кулово

Протестирам. Вие, знаейки че гласът на съвестта и кулите е винаги тих, избрахте нарочно място, което да заглуши плахите опити за читава проповед. Аз четох на себе си и беше много поучително.

Тва е моята версия и ще се придържам към нея до край. Следващия път - на тихо, светло и богоугодно място, предразполагащо към пост и молитва :Р
avatar
covington

Брой мнения : 1254
Join date : 21.01.2011
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by lira on Чет 5 Яну 2012 - 12:06

Момичета, просто не мога да се въздържа да не споделя с вас следната статия:
http://www.webcafe.bg/id_1474827829_Svetiyat_vibrator
Мисля, че това е най-подходящата тема за случая, и да не забравяме: само хетеросексуални, моногамни, съпрузи, алелуя!
В този ред на мисли, след светлите празници се натрупаха много грехове, да измислим някое опрощение пак...и този път ще се опитам да го помня до края!
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by semper_fi on Пет 6 Яну 2012 - 13:31

Още вчера исках да ти пиша, но се замотах: Ей, защо ми взимаш поста от ръцете!
Very Happy Very Happy Very Happy
Тази прекрасна статия, която за пореден път ни убеждава, че сме: а) неверници; б) нямаме право да ползваме вибратори в) очевидно нямаме право и да изписваме удовослтвие от секса - силно ме вдъхнови вчера.
Това, съчетано с дискусията между представител на Българската православна църква и представител на фондация Искам бебе, направиха деня ми обгърнат от религиозен дух и оргийно настроение.
Статията е ясна - възхвалява уникалният маркетингов подход за продажба на скес играчки в общности, които до този момент са били извън таргета. Имайки предвид оргомната численост на мюсолманското население, което вече може легално и с гордо вдигнато фередже да си купува вибратори и "вибриращи стимулатори", авторът на подхода трябва да получи нобелова награда. А аз се чудех защо ми казват, че най-рано след месец могат да ми доставят вибратор-будилник ... Rolling Eyes

Бих искала да кажа и няколко думи за интригуващата дискусия, която мина покрай слуха ми, докато миех чинии. Тъй като съм сигурна, че прекалено малък процент от дамите тук гледат сутрешния блок на БНТ и то между 8:30 и 9:00, ще преразкажа набързо проблема: Българската Православна църква, в началото на тази година излиза със становище за зачеването инвитро, с което го заклемява като небогуугодно, ниско и противоестествено. Много бързичко всички НПО-та, ангажирани с тази кауза, както и фонадация Иксам бебе надават вой и след няколко часа се оказва, че становището е "объркано" и че касае само "някои" случаи на зачеване инвитро. Тоес - БПЦ подкрепя инвитрото ако е в рамките на семейството (как беше -
само хетеросексуални, моногамни, съпрузи, алелуя!
и ако всички оплодени яйцеклетки бъдат имплантирани в матката. Освен чисто медицинския проблем, че износването на 10-15 деца едновременно е близко до невъзможно (това е стандартен брой оплодени яйцеклетки за такава процедура), не остава незабелязан и дикриминационният елемент. А, и сурогатновто майчинство не се приема от БПЦ при никакви обстоятелства.

Най-интересното е, че когато стана дума за това, че детето е основен, изключително важен елемент от "богуугодният" път на човека и жената от Искам бебе обясняваше с това желанието на бездетните семейства на всяка цена да се сдобият с такова, именно представителката на БПЦ каза, че не на всеки било писано да има семейство и дете и че пътят на личността за всеки е различен ... Абе и аз се обърках накрая, кое богуугодно, кое не, кой път правилен, кой неправилен.
Бяха засегнати и теми за осиновяването, и за цялостта на брака, и за единственото между мъжа и жената, на второстепенен план.

В крайна сметка изводите са няколко:
1) БПЦ си променя мнението след достатъчно силен натиск от страна на обществото. С други думи и религията, като монетата има две страни, понякога и повече.
2) Нашето общество се бори за признаването на изкуственото оплождане за естествено, но само в рамките на законно уредените отношения между мъж и жена. Никой друг, който не отговаря на тези условия няма право да се ползва от тези привилегии. (законово е разрешено изкуственото осеменяване за самотни жени, стига да могат да си го позволят финансово)
3) Сурогатното майчинство скоро няма да стане законно в България. А колко века трябвад а минат, докато разрешат на гей двойка да имат дете чрез сурогатна майка ... Neutral

И тъй като така или иначе съм отвергната от БПЦ и "религиозните" норми днес (тъй като видяхме, че те се променят за няколко часа), мисля да се захвана с по-приятната оргийна част на темата Smile
В очакване на предложения за изповядвания,
Ваша С.
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by Гост on Пет 6 Яну 2012 - 20:19

Инвитро и инсеминация са достъпни за всяка пълнолетна жена, доколкото ми е известно - обаче не са "по пътеката". Без да съм се интересувала в детайли, инсеминацията е доста по - евтина и безболезнена процедура от инвитрото и е достъпна във всички случаи, в които жената няма физиологически проблем да зачене. Т.е., този проблем се решава с пари - и то със сума, която не би следвало да е непосилна за двойка, която е подготвена да отгледа дете.
Друго е страшното, според мен - моментът с осиновяването от втория родител - каквото за момента е невъзможно.
Именно затова въпросът с браковете или поне съгласието за осиновяване от човек от същия пол е толкова належащ...Имайки предвид нагласите в обществото, това няма да стане в рамките на нашия живот в тази държава. Което е още една добра причина млади, кадърни и образовани хора да я напуснат. Всеки народ заслужава съдбата си.

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by a.borealis32819a on Съб 7 Яну 2012 - 16:23

Ех, Markizata и semper_fi, пак си ви налегнали черни мисли... Не съм сигурна до колко разбирате за какво става въпрос, за това ще се опитам да ви обясня съвсем на кратичко и простичко.
След като БПЦ направи няколко издънки, трябваше да излезне с официална позиция по какъв да е въпрос, за да припомни на обществото каква функция изпълнява. Няма нищо лошо в това да си хомосексуален, обаче да предлагаш пари и храна само и само да правиш секс с по- млад духовник е ... нередно.( предвид външния вид на поповете си го обяснявам донякъде) Или пък да проповядваш висши морални ценности и в същото време да въртиш нечист бизнес, пак е нередно.
Нередно е и да е вдигаш цирк за да се котираш бързо на пазара особено когато използваш за клоун възрастен алкохолик.
В реда на тези мисли се чудя защо е този песимизъм, но друг по- важен въпрос натежава в главата ми ако речем ми е писано да съм с кестенява коса, но това не отговаря на душевния ми мир, защо пък да не се боядисам руса...

a.borealis32819a

Брой мнения : 134
Join date : 09.08.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by a.borealis32819a on Съб 7 Яну 2012 - 16:35

Забравих да направя важното уточнение, в духа на темата, а и по принцип, за всичко, което казах и направих, и всичко, което е, отивам да си хвърля 100 тояги и камшика (минимум).

a.borealis32819a

Брой мнения : 134
Join date : 09.08.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by Shelly on Нед 8 Яну 2012 - 23:38

Някой да има излишен камшик, да даде назаем? Че не ми се харчат пари за собствен, а пък покрай празниците и аз имам за какво да се разкайвам Twisted Evil
avatar
Shelly

Брой мнения : 1191
Join date : 22.04.2010
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by covington on Чет 19 Яну 2012 - 21:25

Понеже темата е единствената близка до дилемата, в която се спънах днес, ще си пиша в нея* ;Д

Връзката между религията и секса (и по-скоро въпросът защо повечето големи религии са сериозно обсебени от секса) я чепкам поне в трети форум. И днес в линка от една друга тема открих следните бисерчета, които ме хвърлиха в размисъл.

Връзката между секса и религията е реална: тя е част от бунта на човека против Бога.
Някои форми на хомосексуализъм днес . . . не са просто хомосексуализъм, а философско изразяване.
И значи след прочитане на тия две мъдри мисли (и особено втората мисла) сега ми е едно противоречиво - от една страна се чувствам няколко пъти и половина по-умна, щото явно се изразявам философски дори без да го целя. Обаче! Явно с все философия ще ме пържат в Ада, щото според първата мисла аз се бунтувам срещу Бога... правейки секс. Та моля някой по-напреднал да ми обясни - аз по-скоро философ ли съм, или по-скоро кандидат за поста на The Morning Star?

P.S. И ако е второто, колко често трябва да се бунтува човек, за да има резултати?(disclaimer: темата си беше на първа страница, така че това не е некропостинг! дори и да изглежда така)
avatar
covington

Брой мнения : 1254
Join date : 21.01.2011
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by Shelly on Пет 20 Яну 2012 - 16:57

Ти направо се бунтуваш срещу Бога двойно, защото не само правиш секс, ами го правиш и с хората от своя пол, което явно се случва след дълбоки философски душевни излияния....


Последната промяна е направена от schizophrenic на Пет 20 Яну 2012 - 16:59; мнението е било променяно общо 1 път (Reason for editing : печатна грешка. ям букви)
avatar
Shelly

Брой мнения : 1191
Join date : 22.04.2010
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by Two plus Three plus on Нед 25 Дек 2016 - 20:43

Ето за това е добра идея.
avatar
Two plus Three plus

Брой мнения : 172
Join date : 15.03.2014
Възраст : 24

Върнете се в началото Go down

Re: Религиозна оргия или оргийна религиозност?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите