NO COMMENT

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

NO COMMENT

Писане by semper_fi on Сря 12 Яну 2011 - 17:27

http://mamaitatko.com/facts.php

Единственото, което ми се иска да кажа е твърде нецензурно.... Моля, обърнете внимание как се манипулира с "фактите" за хомосексуалността.
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by Blood Sugar Sex Magik on Сря 12 Яну 2011 - 17:58

Това пък ако не го е писал Боян Расате....
avatar
Blood Sugar Sex Magik

Брой мнения : 101
Join date : 24.06.2010
Възраст : 29
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by freedom on Сря 12 Яну 2011 - 19:59

Не е хубаво да се злоупотребява с някакви данни, които или са остарели или са извадени от контекста. Много глупаво. Не се очудвам вече от нищо.
avatar
freedom

Брой мнения : 191
Join date : 27.02.2010

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Сря 12 Яну 2011 - 21:57

Не знам до колко са им стари данните, но същите тези хорица са издатели на една брошура, която ми подхвърлиха от анти-гей протеста(трима души и една табелка) по повод на парада тази година. Отлежава ми в чантата вече половин година - "Митове за хомосексуализма". Поопърпана е много, някои от листчетата са се позагубили ( в дамската ми чанта все пакSmile), иначе бих ви я сканирала. Та така - опознай себе си
Определение за хомосексуализъм - "заучено поведение, повлияно от биологични, наследствени, психологични и социални фактори, като е почти задължително налице дисфункционално семейство в ранните години и неспособността на потърпевшия да се идентифицира с родителя от същия пол"
Запазени са само 5 от митовете, и опроверженията им (за тях - само сентенциятаSmile):

1. Хомосексуалистите съставляват 10 процента от населението в света.
реалност: Не вярвайте на тази лъжа. Изследванията на Алфред Кинси от 40-те не са представителни - обхващат само затворниците и хора, предлагащи секс-услуги. По-нови проучвания сочат, че само 2,8% от мъжете и 1,4% от жените считат себе си за хомосексуални и бисексуални. Като цяло хомосексуалистите са между 1 и 3% от населението.
2. Гейовете "се раждат", а не се създават. Хомосексуализмът е "биологически детерминиран"
[b]реалност
:Няма открити данни за биологична или генетична причина за хомосексуализма. Биологичните фактори могат да играят ролята на предразположеност за хомосексуализма, но основният фактор е изборът на личността да се отдаде на хомосексуално поведение.

3. Хомосексуалните отношения не се различават от хетеросексуалните. Те трябва да се тртират еднакво.
реалност
: Изследванията показват, че средностатистическият гей-мъж има стотици партньори през живота си. 79% от хомосексуалистите заявяват, че повечето им партньори са били непознати, чиито имена дори не са знаели. Изследванията също доказват, че само няколко хомосексуални връзки са продължили повече от две години. (следва статистикаSmile, но нея вече я видяхте)
4. Хомосексуализмът е просто един безобиден алтернативен стил на живот
реалност
: Хомосексуализмът уврежда сериозно здравето, застрашава живота и води до фатални последици. В потвърждение на това - статистика без източници, и някои "интересни "данни като драстично скъсяване на живота от 79 на 45 години при жените ( ( няма ли някоя 50 годишна тук?); много от хомосексуалните контакти са опасни (забележете!) с или без предпазване.
Опасен ли е хомосексуализмът за здравето и живота на практикуващите?Отговорът е твърдо, да.
5. Хомосексуалистите на могат да бъдат променени и ако се опитват да се променят, те могат да развият сериозни емоционални проблеми и да стигнат до самоубийство. Затова трябва да бъде забранен всеки опит за преориентация на гейовете.
реалност
: 50 до 70 % успех при лечение на нежеланото хомосексуално привличане. Може ли да се променя хомосексуалната ориентация? Да, освен в случаите описани по-горе ( имат се предвид мнение на Едуард Гловер, психоаналитик, според който психотерапията на хомосексуализма е неузпешна само при много малък брой пациенти без значение от възратта, при които продължителният навик е съчетан с психопатни черти, тежък алкохолизъм или липса на желание за промяна).

Толкова имам от митовете.
Толкова и за реалностите.
Всеки си има своята истина, ама като гледам, тя все повече лежи на сляпата вяра, а не на разсъдъка...Съмнявам се, следователно мисля, следователно съществувам, някак си е поизместена от вярвам, значи принадлежа към/на.
За да опровергая себе си, две неща ми направиха впечатление : брошурата ми бе подхвърлена от младо момче (тук се пропуква вярата ми, че само времето е промяна, и че наччина на мислене е свързан донякъде и с възрастта от гледна точка на обществените настроения в миналите две десетилетия), и второ - в подкрепа на брушурата стоят имена на хора, които явно не са необразовани (е тук пък се пропуква вярата ми в грамотността и образованието). В мисленето не ме бива, ама май и трябва да спра да вярвамSmile Особено в еволюцията ( революцията май сте я минали вечеWink)

avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by semper_fi on Чет 13 Яну 2011 - 11:51

Nebb бях чувала само за тази брошура. Благодаря ти за изчерпателното й представвяне Smile Беше ми любопитно, но до мен не достигна тази "свята" книжка.

Абсолютно си права в пропукването на вярата ти. Целият сайт е направен от млади, образовани (очевидно) хора, умеещи прекрасно да манипулират информацията. Тъй като съм краен идиот, вместо да се спра с убеждението, че са извадили от контекста информацията, разгледах посочените източници и се оказа, че те не просто са остарели (1994 година е преди цяла ера!), а на всичкото отгоре са цитирали само това, което им се иска. Особено в частта с насилието. Количеството жени, пострадали от насилие от разнополовия си партньор са над десет пъти повече!

За „медицинския“ аспект въобще няма да споменавам. Емоционалните проблеми, алкохолизма, злоупотребата с ПАВ, всички психични разстройства, които действително се наблюдават в по-голяма степен при хората с хомосексуална ориентация, са резултат от такива хетеро представители и натиска, който се оказва. Те са резултат от неприемането ни от самите себе си и от околните. Така че да ходят да е гръмнат. (е не мога да пиша спокойно)
Самата дефиниция, че заразените от СПИН жени са повече при лесбийките е лишена от какъв да е смисъл, защото риска да се заразиш с ХИВ от жена е многократно по-малък, отколкото да се заразиш от мъж. Останалите венерически болести са резултат от сексуална култура, която не е на по-високо ниво при хетеросексуалните представители на обществото.
По отношение на мъжете и разпространението на СПИН – епидемиолозите ПРЕДПОЛАГАТ, на база информация от 80-те години. Nice, a Rolling Eyes
А като ми се хванат за боря партньори… тогава вече думи нямам.

Страшното на този вид аргументация е, че при поднасянето й всичко изглежда много, ама много научно за човек, който до момента не се е сблъсквал с тази проблематика. И естествено е да се приеме без съпротива. Затова имат толкова млади и интелигентни поддръжници. Ако оставим настрана полуосъзнатия педераст, който е представил така информацията и който вероятно тайничко гледа гей порно преди да изклати жена си Twisted Evil , остават още 396 човека, които са прочели сайта и са гласували в полза на идеите, които защитава (гледай анкетата).
Момичета, моля ви, гласувайте в тази анкета! Да, ние не сме 400, но всеки от нас има познати и приятели. Колкото и минимално да е това действие, поне е някакво противодействие на тези „светли“ идеи. На организаторите на движението надали ще им направи впечатление, но на читателите е много вероятно.
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Чет 13 Яну 2011 - 12:43

semper_fi, информацията , която съм споделила тук даже не е изчерпателна. Имам и последната страничка от брошурата, която съдържа източници и организации, които я подкрепят, ще ги драсна при първа възможност (разбирай днес по някое време), за да си ги прегледаш, че е добре човек да знае срещу какво се бори...
Относно броя на хората, които подкрепят или не подкрепят правото на всеки да обича, прави секс, съжителства с някого, без оглед на неговия пол(някак си според мен по-важни неща стоят на преден план) мисля, че подценяваш съмишлениците - регистрираните са малко над 500, и както забелязвам (само около два месеца се мотая тук, но се надявам извода ми да е правилен) нарастват с всеки ден. И това според мен не се дължи на лавинообразното преоткриване на жените спрямо жените, а и на изграждането на форум, демонстриращ ясно, че единственото, което свързва хората тук е физическото привличане към някоя жена, някои жени или жените като цяло, и отразяващ разнообразието като начин на мислене, стил на живот, интереси, хобита и т.н., все неща, които ме свързват или разделят с останалите хора, без значение от сексуалната им ориентация (благодаря за музиката, филмите, стиховете и разказите , между другото Smile ). Сега - само предположение - според мен форума се преглежда(макар и нерегулярно) от горе-долу още толкова хора. Статистиката
за посещенията на блога на musha-busha преди няколко месеца беше малко над 2000 души, от които дори и половината да са сексуално ориентирани към собствения си пол, от останалите 1000 да извадиш 396 (смятай ти, теб те бива повече в сметките Wink ) остава една четвъртинка, която или има просто любопитство или симпатии(по различни причини), към лесбийките. Май има шанс...особено, ако активизирате и мъжете, които се борят за същото ( а и май те са някак си по-потърпевши в случая.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by semper_fi on Чет 13 Яну 2011 - 14:53

О, не подценявам съмишлениците, просто ги моля да учавстват Smile
Иначе да, има не малък брой хора, които обаче предствляват малък процент от обществото ни, които ни симпатизират (най-общо така да се изразя). И ми се иска да се чува и техния глас, за да може такива наченки на радикални хомофобски настроения да се изкореняват още при поникването им.
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Чет 13 Яну 2011 - 18:27

Източници, посочени в брошурата "Митове за хомосексуализма":

7Sex in America: A Definitive Survey, Robert T. Michael, John H. Gagnon, Edward O. Laumann, and Gina Kolata, Little, Brown and Company, Boston, 1994, p. 176

Rekers, G. "Understanding homosexuality" a report at European Leadership Forum 2007, Eger, Hungary

Richard Howe, "Homosexuality in America: Exposing the Myths" The American Family Association, 1994, pp. 11-12

Whitehead, N. E.; Whitehead, B. K. (1999): My Genes Made Me Do It! Huntigton House, Lataette, Louisiana, calculated from Lauman et al.,1994

Paul Van de Ven et al.," A Comparative Demographic and Sexual Profile of Older Homosexually Active Men" Journal of Sex Research 34 (1997): p. 354

Следващите четири заглавия са нечетливи, и завършват с:

Satinover, J.,MD, "Homosexuality and the politics of truth", Baker books, 1996


Издава: "Форум за защита на децата и семейството",
включващ граждани, организации и професионалисти, работещи в сферата на семейството:
(тук са посочени три)
- Асоциация Общество и ценности
- Светлина за Балканите
- Център за правна помощ Глас в България
(следват няколко имена):
Петър Вълков - клиничен психолог, д-р Елеонора Енчева - физиолог,
Стоян Георгиев - семеен терапевт, Диана Даскалова - адвокат,
Филипа Каменова - психотерапевт, сдружение "Европа 2011" и др.

Контакт: forum_za_zashtita@mail.bg

За повече информация, посетете: www.mamaitatko.com

Малко повече, и по-съвременни източници има в блога на Stalik, там е описал и коментирал повече четири пъти повече митове за хомосексулността, за тези които се интересуват и имат нужда от статистика.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Чет 13 Яну 2011 - 19:05

За анкетата - самият въпрос е зададен много некоректно( всички си имаме майки - тази която ни е родила, независимо дали ни е отгледала и бащи, чийто генетичен материал носим, независимо дали живеят с нас или не), а отговорите - още повече - да, важно е; не , не е важно ( но както е поставен въпроса дори иаз се позамислих кое не е важно - да има двама родители или те да са от един пол); това е омраза! ( това си е направо провокация, целяща да извади наяве просто група на която тези 89% да се противопоставят и по този начин да изпъкне превъзходството им). Още повече, тези хора явно имат нужда да мразят, а и всички ние по най-различни причини най-обичаме да мразим. Удивителният знак аз възприемам като акцент, сила на звука, силна емоция (омраза?).
Избрах втория отговор, не , не е важно, защото любовта, която някой може да даде на едно дете не е обвързана с пола.
Анкетата отнема 5 секунди, или 30, ако решите да се позамислите върху отговора си, което ми се ще и да направите. Засега резултатите между отговори 2 и 3 са почти еднакви - окло 6% за всеки, или ако се сумират - окло 50 човека са гласували срещу идеята за задължителното присъствие на хора от различен пол в отглеждането на децата.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Чет 13 Яну 2011 - 19:56

Отне ми малко време да си спомня къде бях прочела един цитат:

"Налага се мнението на този, чийто глас се чува най-силно или е най-омайващ"
Уолтър Липман (Липман, У.,"Обществено мнение", 2001, изд. ЛИК,С.,с. 320)Не ми се ще да се връщам обратно в джунглата и да съм част от стадо врещящи маймуни, замерящи се с развалени банани, намирам вторият подход за по-ефикасен, защото все още вярвам, че голяма част от обществото днес отдавна е слязло от дърветата...едно съвсем не идеално, но цивилизовано (или цивилизоващо се -е, такава дума май няма Smile ) общество.

Мое мнение, нищо лично към никого...
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Чет 13 Яну 2011 - 20:38

След толкова лирични отклонения, да стигна и до темата, свързана с фактите за хомосексуалното поведение.
Много факти, много статистика, чак главата ме заболя...но има някои много интересни твърдения, а именно:
1. Според изследване, проведено в Холандия, хомосексуалното поведение значително увеличава риска от психически и емоционални разстройства.
Моето мнение е, че
сексуалното поведение значително увеличава риска от психически и (особено) емоционални разстройства
12. Повече от половината лесбийки са били обект на физически, психически, словесен и емоционален тормоз от жена-любовница
То и половината (ако не и повече) хетеросексуални мъже са в същото положение

18. Според статия в Journal of Homosexuality (академичен журнал на гей
движението) сексуалните отношения между мъже и момчета, и жени и момичета, са част от " гей и лесбийския живот"
Тук имам две питания: какъв е този академичен журнал, има университет, профилиран към изучаване на биологичното/социокултурно/психологическо/психиатрично явление хомосексулност и почвата му по света и у нас??? И какъв е този "гей и лесбийски живот"? сексуалните отношения между мъже и момичета, и жени и момчета част от чий живот са?

20. Според изследване, сравнило група деца, израстнали в нормално "традиционно" семейство с група деца, израстнали в лесбийско "семейство": 23% от момичетата и 13% от момчетата с еднополови родители са имали поне една хомосексуална връзка. Нито едно от децата с хетеросексуални родители не е имало хомосексуална връзка.
Първо, чувствам се малко пренебрегната - никъде не е споменат броя на хетеросексуалните връзки и на двете групи...
Второ - първото ще го простя, защото според статистиката и аз съм чедо Божие - акт на непорочно зачатие
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by semper_fi on Пет 14 Яну 2011 - 12:02

В момента изписвам контрааргументите по онези двадесет точки и обещавам, когато съм готова да ги сложа тук. Отнема ми малко повече време, защото искам да е абсолютно с техните камъни. И ще ги размажа не само тук Twisted Evil
Най-лошото е, че именно тези хора и отношението им са виновни за половината проблеми в хомосексуалните връзки. И не съм сигурна, че не го разбират ... но това е друга тема.
И въобще моето проучване сочи, че сред всички хмосексуални жени, които познавам, няма нито една, израснала в лесбийско семейство, така че им отече статистиката Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Пет 14 Яну 2011 - 12:34

Странна работа, semper_fi, май само ние двете си подхвърляме топката Няма никаква промяна в резултатите в анкетата от снощи, макар че темата ти е била видяна от поне 5 души след последния ми пост. Е, разбирам че няма нужда от коментар, но просто израз на някакво отношение (каквото и да е то) чрез участие в анкетата?
Може би пък причината е, че това клубче не се радва на особена посещаемост, и малко хора изобщо се заглеждат в новите теми тук (понеже си водя статистика и за друга тема, която ме интересува - броя на прегледалите я от вчера е два пъти по-голям спрямо тази ).
Та в този ред на мисли - не може ли да се премести някъде другаде, с оглед поне да бъде видяна от повече хора, май има някакво отношение към хората, посещаващи този форум
Успех в начинанието! А пък за другите - то и това си е игра, само че за живота ви.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Пет 14 Яну 2011 - 12:52

В Америка пък направили музей на хомосексуализма, Стандарт, 13.012011, абе направо: NO COMMENT!!!
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by semper_fi on Пет 14 Яну 2011 - 15:43

Nebb, не мисля, че прблемът е в мястото на темата. Форума не е толкова активен и преглеждането на всички новости веднъж на ден, не отнема повече от 15-20 минути. По-скоро причината е, че темата е информативна, а не дискусионна на пръв поглед. И да, само ние си я разнищваме Smile Явно само нас ни дразнят подобни хомофобски прояви Wink

Уви, в "общността ни", твърде рядко се дискутират въобще социалните проблеми. Сещаме се, че не е лошо да направим нещо само покрай годишния парад или след някоя ексклузивна новина. И ествествено всяко чудо за три дни.
Разбира се не тдвърдя, че изписването на тонове постове по даден проблем е решение, но твърдо вярвам, че промяната започва от мисълта. И когато народът е готов, ще се появи и Левски Wink
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by pennyroyal.tea on Пет 14 Яну 2011 - 16:12

Когато прочетох тези 20 факта честно казано ми стана смешно и ми беше интересно защо semper_fi и nebb толкова много се впрягат. Но!
После разгледах целия този хомофобски и анти-хуманен сайт, уат дъ фак какви са тези хора
Гласувах в анкетата.
Предполагам, че по много други страни има такива сайтове, но не очаквах такъв в нашата родина. Не че нямаме хомофоби(по личната ми статистика 98% са такива), но ние имаме много по-сериозни и належащи проблеми като корупция на властта, наркотици, трафик на хора, разхайтена младеж(не визирам "развратните" млади лесбийки и гейове). Цялото ни скапано общество е затънало в духовната си сиромашия, но на тези умни глави, които са направили този сайт не им стиска да се изправят срещу тези проблеми. Да, по-лесно е да се нахвърлиш срещу едно малцинство, което не може да се защити както трябва или по-точно на повечето от нас не ни се занимава, защото сме свикнали с подобни статистики и изказвания и вече не ни пука. В крайна сметка ние знаем какви сме и сме горди със себе си.
P.S. А за педофилията сред хомосексуалистите нито аз, нито мой близък приятел се възбуждаме ако видим малко дете на улицата да облизва близалка!
avatar
pennyroyal.tea

Брой мнения : 123
Join date : 07.10.2010

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Пет 14 Яну 2011 - 19:23

semper_fi, ако не правите нещо "общо", за "общото благо", каква "общност" сте?

pennyroyal, благодаря, че си обърнала внимание на съдържанието на сайта, и за участието ти в анкетата, също.

Не искам един ден децата ми да растат, възпитавани в ценностите, които проповядват тези хора, и аз не мога да се правя, че не забелязвам тези глупости (може би, защото в моята лична статистика,98% НЕ са хомофоби) - та от моя гледна точка тези хора са малка група и подкрепям становището на semper_fi, че радикалните идеи трябва да се изкореняват още в зародиш. Какво означава "на повечето от нас не ни се занимава и вече не ни пука"?
Разбирам го това със занимаването (всъщност - занимаване с какво? 5 секунди отнема анкетата - ако това е занимание ), ама - да не ти пука? Че то какво остана, освен да изпеем дружно "Господу, помолимся.."
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by pennyroyal.tea on Съб 15 Яну 2011 - 1:12

Nebb занимаването аз го разбирам, като някаква по сериозна дейност свързана с изкореняването на такива идеи, което донякъде е безсмислено защото е почти невъзможно.
А за пукането- разгледах този сайт(мамаитатко) и бях възмутена от измислиците там, но все пак не ми пука или по-точно не ме интересува какво ще кажат, защото хомофобията е навсякъде и не и обръщам много внимание.
От друга страна ако ти пука какво можеш да направиш, освен да събираш нерви?


avatar
pennyroyal.tea

Брой мнения : 123
Join date : 07.10.2010

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by lira on Съб 15 Яну 2011 - 18:30

пфу, момичета, тази анкета е ужасно провокативна и некоректна, просто е супер малоумна, някоя от вас писа ли им на тези симпатяги за малко разяснение, ако не, аз ще им поискам малко повече инфо. а всъщност на някой ясно ли му е коя точно организация стои зад този сайт или е някакво сдружение на морално будните граждани?!?!?
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Съб 15 Яну 2011 - 22:12

pennyroyal, извинявам се, ако поста ми е прозвучал обидно за теб, не съм искала това, още повече, че ти си и първата тук, която изрази някакво отношение и показа, че и пука.

Думите ми бяха провокирани от недоумението, че никой не взема никакво отношение по въпроса, който именно би трябвало най-много да ви засяга...
Да, разбирам, че подобни атаки, отправени в медиите изискват по-сериозно отношение, и то от хора, които са добре запознати с научна литература по въпроса, с правната уредба в страната, изобщо хора, които целенасочено се интересуват от гей-движението, НО тази анкета изисква изразяването не на "сексуална" позиция (разбирай - продиктувана от сексуална ориентация), а на някаква "гражданска" позиция(каквато и да е тя). Това за мен означава "да ти пука".
Самата аз не съм привърженик на шествия, отграничения в изкуството(тематично и нетематично), модата, и каквото още се сетиш, което допуска, че хората на базата на сексуалната си ориентация са специални! Просто хора като всички останали, колкото и на някои да не им харесва, обикновени сме. И опитите на групичка хора, да ме диференцират от всички останали въз основа на нещо толкова несъществено като сексуална ориентация, натоварвайки ме с разни измишльотини, меко казано, приемам лично. И пука или не пука, съм част от това общество, и аз също участвам в изграждането на това обществено мнение, в края на краищата!

Към случайно минаващите през темата:

Моля, ако се налага, бъдете лоши лесбийки, станете част от това общество поне за 5 секунди и участвайте в анкетата!

lira, в протестното им писмо относно прайда има изброени поне 10 организации, които го подкрепят - имена, адреси на седалището. Като издател на брошурата е подписан "Форум за защита на детето и семейството".avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by freedom on Нед 16 Яну 2011 - 19:42

Гласувах и аз.
avatar
freedom

Брой мнения : 191
Join date : 27.02.2010

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by Delusion.. on Нед 16 Яну 2011 - 21:01

" 20.) Според изследване, сравнило група деца израснали в нормално "традиционно" семейство с група деца израснали в лезбийско "семейство": 29% от момичетата и 13% от момчетата с еднополови родители са имали поне една хомосексуална връзка. Нито едно от децата с хетеросексуални родители не е имало хомосексуална връзка. "
хахахах това е доста интересно изказване..не мога да повярвам, кой би го приел за факт..
Иначе аз редовно се потрисам от такъв тип хомофобни изяви и не го разбирам..но се опитвам да не му обръщам внимание, защото иначе ще си изтровя нервите.. Колкото и да се опълчваме на тази тема за мен България още не е достигнала момента, в който по-свободно да приеме нещата..и не само хомосексуализма.


avatar
Delusion..

Брой мнения : 27
Join date : 19.05.2010
Възраст : 26
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by semper_fi on Пон 17 Яну 2011 - 15:07

Благодаря на гласувалите!!!
Nebb, имаш силата да убеждаваш! Wink ДОбре, че се включи, иначе нямах шансове Smile
Lira, това е организация. Ако трябва да сме точни, това е фондация в обществена полза. Истинско юридическо лице. Да, анкетата е меко казано некоректна, но това й е и целта. Контактите към "организацията" са 1 e-mail, през който се опитвам в АВ да открия реални имена, които могат да бъдат "осведомени" за моето мнение по въпроса
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Вто 18 Яну 2011 - 15:38

semper_fi, само изказвам моето мнение, и се опитвам да разбера по какъв начин мислят другите. Според мен анкетата е важна, от гледна точка на това, че някаква малка групичка хора се опитва да представи "общественото мнение", игнорирайки ме от обществото! А аз къде съм? Част съм от това общество, когато ходя по избори, част съм от него, когато работя и плащам данъци, част съм в преживяването на националните трагедии, участвам и във всеобщата еуфория при всяка българска победа, а в един момент се оказва, че виждаш ли - оказвам се някак си достойна/недостойна да съм част от него, и то заради нещо, което е дори малка част от личния ми живот, и което не определя какъв човек съм (нито като личност, нито като общественик)!
Присъединявам се към благодарностите към гласувалите, поради желанието им да изразят просто своето мнение и по този начин!

Delusion, може би е факт(?) за всички онези, които ги мързи да мислят? Може би е такъв по аналогия на използването на авторитетите в рекламата, там май дава резултати, иначе щяха да спрат да им плащат... (което означаава, че стадния ни инстинкт е достатъчно силен).

Какво означава да се опълчвам? Да имаш правото да изразиш мнение и да го правиш ли?

А относно "България" - България - това съм и аз, а ти къде си?
Не може да има единомислие, общество сме все пак, много хора, много мнения, но все пак количествените натрупвания водят до качествени изменения!
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by nebb on Нед 23 Яну 2011 - 1:01

Браво, момичета, гласуването продължава!

В последните дни съм настроена малко патриотично, и ми "изникна" нещичко, с което искам да поздравя всички, които изразиха отношението си, и показаха, че им пука!
Не съм го чувала от много време, затова ще цитирам по памет:

Аз съм българка. Обичам
наште планини зелени,

българка да се наричам -
няква гордост е за мене.

Аз съм българка свободна,
в край свободен аз живея,
всичко българско и родно
любя, тача и милея.


Аз съм българка и расна
в дни велики, в славно време,
дъщеря съм на земя прекрасна,
дъщеря съм на юнашко племе!

Не си спомням кой го беше казал това, но съм напълно съгласна с него... Smile

За случайно преминаващите през темата:

Моля ви, разгледайте сайта, помислете малко и изразете своето отношение като част от това общество поне чрез участие в анкетата! Колкото и манипулативна да е - поне дава възможност да си изразите мнението като граждани на тази държава и членове на това общество!
Ако ли не - просто изчакайте юни месец за да видите какво мисли "обществото" (вместо вас ) - по телевивията, във всекидневниците, брошурките, или как вземат под внимание "вашето" мнение в парламента
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: NO COMMENT

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите