Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Go down

Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by ???? on Пет 21 Май 2010 - 23:49

Не знаех точно как да формулирам заглавието на темата и ако е неудачно сега ще се постарая поне в съществото й да бъда по-ясна и точна. Но както винаги имам навика да правя, ще поставя нещата така както ми идва отвътре. Няма да бъде нещо съвсем конкретно и без това тая тема е обширна и леко болезнена... (поне за мен)
Аз винаги съм си мечтала един ден да имам свое дете. Може и две. Може и три. Важното е да имам... просто имам желание. И винаги съм имала. Стига да срещна точната жена това е нещо, което със сигурност ще започне бурно да се върти в съзнанието ми. Обаче колкото повече мисля за това, толкова повече се филмирам и... ме обзема паника. Паника за това, че според мен това е егоистично спрямо всяко едно дете. Определено имам ''таланта'' да гледам по-далеч от носа си. Отдава ми се Smile И точно поради тоя факт се замислям винаги до какво евентуално могат да последват моите мераци. И мойте действия... Да предположим , че един ден всички ние срещнем жената ''на живота си''. Любовта и обвързването ни стигат до този предел, в който започва да се мисли за деца ... след това детето се появява, дали ти ще го раждаш, дали тя...дали ще бъде ин витро или не - няма значение това. После изпитваш несравнимата радост, която изпитва всеки нормален човек, когато държи в ръцете си своята рожба..плодът на любовта между него и партньора. А после? При нас хомосексуалните винаги го има тоя въпрос ''Ами после?''. Какво ще се случи когато това дете навлезе с пубертета, навлезе в съзнателния живот и започва да осъзнава колко ''прецакано е''. Знам, че може някой да се възпротиви или просто да звуча грубо, но това е...ФАКТ. Никога не се знае как точно ще реагира детето, с годините...как ще се променя възприятието му към всичко случващо се. Как ще гледа на живота си...на детството си...на съществуването си.
И как може просто да се обърне и да те нахули в лицето...задето не си му ''позволила'' да бъде като другите...с ''нормалните'' семейства. Тая мисъл ме ужасява. Нямам идея как боли от това да те мрази собственото ти дете, а и не искам да знам ... но не е ли МНОГО вероятно? Особено ако е момче... представям си какъв прецедент трябва да е, за да НЕ ГО направи..и тая мисъл ме убива. Тая мисъл ме спира даже.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Shelly on Съб 22 Май 2010 - 8:45

Права си във всяко едно отношение. Едва ли има хомосексуален човек на света, който да не се е замислял за това. Аз лично се надявам времената да се променят и то - бързо, че иначе наистина.... права си и това си е.
Аз вярвам, че въпреки всичките трудности, които ще срещне едно дете на хомосексуално семейство те само ще го направят по калено и оправно. И се надявам, че цялата обич, която му се дава, ще го направи добър човек, който обича и уважава родителите си независимо от тяхната сексуална ориентация.
Цикълът малко се завърта, защото както сега искаме родителите и близките ни да ни приемат и обичат, такива каквито сме, така след години ще се надяваме децата ни да ни приемат и обичат, такива каквито сме. Не е лесно... но пък в крайна сметка нищо хубаво не се постига лесно
avatar
Shelly

Брой мнения : 1191
Join date : 22.04.2010
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Kris on Нед 5 Сеп 2010 - 23:22

Аз имам деца. Две... Сравнително големи са вече. Преди две години им казах за мен. Приемат всичко нормално и дори се радват, когато ме видят усмихната с жена... Имах много притеснения преди време. Колебаех се дали да им кажа. Мисълта ми е, че сега някак си по- различно приемат децата тези отношения. Май има надежда, след още някоя година това хомосексуални двойки да отглеждат деца, да си е нещо съвсем нормално! Всъщност аз не виждам, кое му е ненормалното!? Важно е за едно дете да бъде отглеждано с л
бов. И да му обясниш, че да, не е, като другите, защото е специално!!!
avatar
Kris

Брой мнения : 113
Join date : 02.01.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Doña Dyke on Нед 5 Сеп 2010 - 23:40

Това е чувствителна тема, смятам, за много хомосексуални жени, които се чувстват готови да имат деца. За съжаление напоследък ми се струва, че обществото е изключително назад в отношението си към семейства с еднополови родители. Децата в случая не са проблема, а всички познати и непознати, които ще се изредят да им обясняват, че не са специални, а "ненормални". Имала ли си (или децата ти) сблъсък с подобни "загрижени" граждански интервенции?
avatar
Doña Dyke
Admin

Брой мнения : 1234
Join date : 17.06.2009
Възраст : 35
Местожителство : София

http://www.bgles.com

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Kris on Нед 5 Сеп 2010 - 23:51

До сега, нито аз нито децата ми са имали проблем! Не знам... Много време ми трябваше да призная сама пред себе си. Оказа се, че повечето познати са виждали, че харесвам жени. Непознатите ме познават, като човек!
avatar
Kris

Брой мнения : 113
Join date : 02.01.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Бъдеще в Миналото on Съб 22 Сеп 2012 - 19:59

Kris написа:Аз имам деца. Две... Сравнително големи са вече. Преди две години им казах за мен. Приемат всичко нормално и дори се радват, когато ме видят усмихната с жена... Имах много притеснения преди време. Колебаех се дали да им кажа. Мисълта ми е, че сега някак си по- различно приемат децата тези отношения. Май има надежда, след още някоя година това хомосексуални двойки да отглеждат деца, да си е нещо съвсем нормално! Всъщност аз не виждам, кое му е ненормалното!? Важно е за едно дете да бъде отглеждано с л
бов. И да му обясниш, че да, не е, като другите, защото е специално!!!

Крис, Поздравления за смелостта ти да заявиш Себе си пред най-близките си!
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Regina on Пон 16 Фев 2015 - 5:24

Виждам, че темата е стара и теб вероятно вече те няма във форума, но пък сигурно доста жени си задават въпросите, които и ти.
???? написа: А после? При нас хомосексуалните винаги го има тоя въпрос ''Ами после?''. Какво ще се случи когато това дете навлезе с пубертета, навлезе в съзнателния живот и започва да осъзнава колко ''прецакано е''/.../И как може просто да се обърне и да те нахули в лицето...задето не си му ''позволила'' да бъде като другите...с ''нормалните'' семейства.
Когато имаш дете никога не знаеш какво ще стане от него - принципно в това е идеята Wink Възпитанието, средата (семейството) - това са само странични фактори, но всяко дете е отделна личност, със собствен характер, представи и реакции. Хипотетично, можеш да отгледаш детето си в "перфектното" семейство от мама, тате, баба, дядо, три сестри и 8 братовчеди, поне 6 от които с титла доктор хонорис кауза и детето пак може да стане социопатичен психопат, който някоя вечер да те накълца и затвори в буркани Smile

Може детето ти да е имало най-тежкото детство и пак да стане душа човек, да те обича и боготвори, да създава здрави отношения в хармония и разбирателство. Всичко може. И всичко е относително.

Не е относително едно - ако не си готова да понесеш адекватно всяка глупост, която можеш да чуеш по свой адрес (и не само) от детето си в неговия пубертет, то по-добре да не ставаш родител въобще. Със или без "нормалното" семейство. Защото, може ли някой да ми каже кое точно семейство е нормално? Хетеросексуалното? Защото има мама и тате? Има поне 100 000 варианта, в които детето на такава връзка може да израсте впоследствие пак без един родител. Или без двамата. Има 100 000 и 1 варианти, в които едно дете БИ предпочело да израсте без (поне) единия си родител. Това...е може би по-нормално?
И, не, никога не знаеш отнапред. Забременяването става за секунди. Отглеждането трае...малко повечко.

Няма идеални варианти. Само идеални намерения. И те, обикновено, водят най-тежките беди, защото още от времето на Данте е казано, че пътят към Ада е постлан с добри намерения.

Мисля, че никоя хомосексуална жена не би трябвало да се спира пред подобни дилеми, ако има потребността и възможностите да гледа дете.
avatar
Regina

Брой мнения : 273
Join date : 05.09.2014

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Luvcheto_90 on Вто 17 Фев 2015 - 0:11

Напоследък се замислям доста за деца. Наистина в България ще е доста трудно отглеждането на такова дете. Аз лично избрах да живея в държава и град, където такива деца не са рядкост. Има доста училища, където бъдещото ми дете може да учи и да се развива без да е притискано от мнението на другите деца. Аз лично чакам този закон да се приеме: http://www.gaystarnews.com/article/new-dna-breakthrough-will-not-lead-lesbian-designer-babies040614 Все още се обсъжда в Английския парламент, но се надявам да го одобрят. Така хем ще има и на двете генетичния материал, хем ще се оправят правните взаимоотношения свързани с детето. Аз по-скоро съм се чудила как детето ще ни вика Very Happy Мама 1 и Мама 2... Въпреки, че аз по-скоро ще заема позицията на "татко". Детето може да му се "промие" мозъка още от малко. Има адски много книжки и занимания, с които може да разбере ситуацията, относно своя произход. Родители, среда и т.н. Дори и да стане тинейджър, едва ли ще намрази родителите си. По-вероятно да пита за бащата. Обяснява му се и така. Дори и нормалните хетеросексуални двойки срещат проблеми, ако са заченали ин-витро как да обяснят на детето си, че единия родител не е биологичния. Детето дарява ли се с любов, не мисля, че ще има кой знае какви проблеми, освен възприемането на чуждото мнение. Детето трябва да се научи, че ако един човек те обича или уважава ще те възприеме такъв, какъвто си и не трябва да обръща внимание на хора, които не го интересуват или дори не го познават.
avatar
Luvcheto_90

Брой мнения : 29
Join date : 16.11.2011
Възраст : 27

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Maybelline on Вто 17 Фев 2015 - 20:46

Luvcheto_90 написа:Аз по-скоро съм се чудила как детето ще ни вика :D Мама 1 и Мама 2...
Мама Лили и мама Деси... когато говори с някой друг за едната или другата. Иначе като говори с едната майка за другата - може да я нарича "мама". А когато се обръща към едната в присъствието на другата... към едната обръщението ще е "мамо", а към другата ще е "мами/маме".
avatar
Maybelline

Брой мнения : 360
Join date : 16.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by semper_fi on Чет 19 Фев 2015 - 11:54

Мхм, а когато е на една и два месеца ще вика "мааааамаааааа" и двете заедно ще търчим към люлката, карайки се по пътя коя точно вика ...

avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by semper_fi on Вто 24 Фев 2015 - 12:40

Във връзка с темата - СЪБИТИЕ

Трябва да призная, че срещата беше много по-интересна, отколкото очаквах. Водещите бяха две жени, които имат деца, заченати, родени и отглеждащи се в хомосексуално семейство. На изминалата среща се говореше за начините за забременяване, лекари, юридически подробности. И разбира се, личните преживявания на двете жени. Много топло, много лично, много полезно.
И последвалия концерт и събиране също бяха изключително приятни.

Следващата лекция, на която дамите ще разкажат за процеса на отглеждане на децата, първи срещи с институциите, първите сблъсъци с "мамо, защо аз имам две майки" и т.н. ще се състои на 06.03.2015 г. от 19:00 часа на същото място.

Мили момичета, девойки и дами, ако родителството е тема, която ви интересува, вярвам, че лекцията ще ви е много полезна. Надявам се да се видим там. Smile

P.S. Ако някой има въпроси от каквото и да е естество, пишете ми.
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Отглеждането на деца в хомосексуално семейство.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите