Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Go down

Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by latuacantante on Пет 13 Май 2016 - 11:34

Скъпи дами, дано тая тема ви е интересна и полезна, щото за мен е (все още) (дай боже!) бяло петно, но ми е притеснение.

Тоест, крия се старателно (макар че от това страда любимата, която би се радвала на повече нежност на обществени места).
И въпреки че се крия старателно, не очаквам нищо добро ако някой (обществото) разбере.
Та, кажете, какво зло са ви сторили? Непознатите, дето се осмеляват да подвикват, къде и кога могат да станат опасни?
Познатите - които се правят че разбират и че "няма нищо" - какво коварно вършат?

avatar
latuacantante

Брой мнения : 29
Join date : 30.03.2015
Възраст : 42
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by Sunshine123 on Пет 13 Май 2016 - 19:58

...


Последната промяна е направена от Sunshine123 на Чет 14 Юли 2016 - 10:40; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Sunshine123

Брой мнения : 269
Join date : 09.09.2014
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by Teor on Пет 13 Май 2016 - 21:01

Нищо лошо не съм видяла, дори мога да кажа, че винаги съм имала нормалното отношение, което очаквам. Не се крия, също и не афиширам. "Лигавенето" на обществени места ме дразни независимо дали е хетео или гей двойка. Мисля, че почти няма хора в близкото ми и по-далечно обкръжение, които да не знаят за мен и никога никой не се е държал странно или по-различно. Може би има значение и самото обкръжение, може би имам и късмет. 
Притесняваше ме обществото, когато бях на около 20, сега се чувствам невероятно комфорнтно по отношение на сексуалната си ориентация и нямам притеснение да я разглася дори публично. Надали обаче бих се чувствала така в някоя мюсюлманска държава и за това съм благодарна, че съм се родила тук, макар хората да са още доста нетолерантни към всичко различно, но съзнавам, че има и къде по-кофти места да се родиш с хомосексуална ориентация.
Според мен нищо повече от подобна примитивна рекция като коментар или подвикване не може да се очаква, а с познатите - всяко чудо за три дни, ще те пообсъдят, ще поцъкат с език и ще преминат на поредната клюка. 
Помня, когато в офиса ми една колежка ме видя да целувам приятелката си пред входа - беше късно и не очаквах изобщо да има хора наоколо. На следващия ден нямаше колега, който да не беше разбрал и им представлявах мнооого голям интерес за известно време, но нито някой промени отношението си, нито някой ми подметна нещо, нищичко лошо. И сега като дойде някой нов знам, че така ме презентират, което си е чист PR и се забавлявям истински.
Опитай се да не ти пука и дано в един момент усетиш, че няма от какво да се криеш, защото това криене според мен товари много Smile

Teor

Брой мнения : 215
Join date : 22.03.2011
Възраст : 41
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by Maybelline on Пет 13 Май 2016 - 22:42

What you fear you attract.

Страхувай се, и ще има от какво. Когато се държиш сякаш вършиш нещо нередно, и другите ще се отнасят към теб така, сякаш вършиш нещо нередно. Как ще насочиш някого в посока, в която не си тръгнала? Ще го заведеш там, където си ти, разбира се. Срамувай се и ще те подиграват. Страхувай се и ще са враждебни. Приеми се, обичай се... и останалите ще те последват натам.

Най-лошото, което съм видяла от, предполагам, хетеро човек, беше "Лесбийкиииии" от едно подпийнало момче. И нищо друго. От никого.
От самите лесбийки съм видяла какво ли не, а хетеро хората са някак... по-адекватни, и в голямата си част изобщо не им е на дневен ред дали ти или някой друг харесвате същия пол. Питат от любопитство, или не коментират изобщо. Тях ги интересува те кого харесват, а не ти. За всеки светът се върти около него и, ако смяташ, че на някого му пука точно ти с кого си лягаш... Всеки има да мисли той самият с кого си ляга, няма да седнат теб да те мислят.

Толкова по-лоши неща има от това някой да разбере, че си лесбийка. Чудя се понякога в какъв свят живее човек, на който това му е Проблема на живота. Как преживява по-големи проблеми като това да му свършат цигарите - ето това вече е драма, остави лесбийството.
avatar
Maybelline

Брой мнения : 360
Join date : 16.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by obla4e on Съб 14 Май 2016 - 20:30

Абе според мен е по-важно какъв човек си, а не каква сексуална ориентация и избор имаш. Споделям мнението, че общо взето зависи в какъв град /на България/ живееш и какво ти е обкръжението. Лично аз не съм била засегната пряко по темата "лесбийка"... но моя приятелка загуби работата си.
Деля хората на добри и... останалите, а не на хомо и хетеро.
Обаче няма как да знаеш какво става в главата на всички наоколо. Мисля, че е добре човек да се държи естествено.
По-лесно е поне. Smile
avatar
obla4e

Брой мнения : 232
Join date : 12.04.2011
Възраст : 47
Местожителство : Pleven

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by latuacantante on Нед 15 Май 2016 - 21:34

@Sunshine123
Няма за какво да съжаляваш, на мен нищо "не ми се случва". Просто се притеснявам какво МОЖЕ да се случи.

@Teor
Благодаря за споделеното. Ако на снимката си ти, имам силното чувство че те познавам от "хетеро" периода ти. Kiss

@Maybelline
Not yet fear, only have a bad feeling
about it.

@obla4e
За различните хора приоритетите са различни. Например, като видя ром/и, внимавам за багажа си. Когато парите ми зависят от някой сдухан хетеро - не изразявам неодобрение към нищо негово. Когато съм навън и спокойствието ми (моето и на малолетните ми придружители) зависи от 100-ци непознати - гледам да съм неутрална, недаваща никаква информация за себе си.

Питането ми е само за да събера статистики от препатили, без да намеквам че са препатили кой знае какво.

Винаги се държа естествено.

Кофти, че познатата ти си е загубила работата, ако за нея е било нежелано стечение на обстоятелства. Едва ли бих я посъветвала да тегли една майна и да обяви някого за ограничен, сдухан и прочие да търси начин да нарече черното - бяло. По-скоро бих я питала какво според нея е довело до проблема и склонна ли е да си коригира нещо в поведението. Аз например, мечтая да имам частна детска градина. Сигурна съм, че бих имала повече клиенти, ако ме мислят за хетеро. Таквоз ни е обществото.

avatar
latuacantante

Брой мнения : 29
Join date : 30.03.2015
Възраст : 42
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by Елена on Пон 16 Май 2016 - 0:29

В самото начало като отворих темата, предположих, че ще е сарказъм. Но когато видях, че не е, се замислих дали аз някога съм се сблъсквала с нещо подобно..от "хетеро" хора.
Не се сещам за нищо истински враждебно, камо ли коварно...
Това, което аз съм срещала е по-скоро досадно. Не че се и крия много, но не мисля, че това е първото, с което трябва да започваш разговор с непознати личности. Та когато се е случвало сред познатите ми /и не само/ някои да "открие голямата тайна" покрай разговор за момиче например, те са:"Чакай, ти харесваш момичета? Как така не сме знаели ... Може ли да попитам някои неща.........." И се почва, ама как се прави секс с момиче, не ми ли липсвал Онзи орган, как не се избиваме, когато и двете сме "неразположени" и куп други глупости, от чисто любопитство. Съответно аз нямам проблем да отговарям, особено като знам, че тези хора нито го правят с цел да се заяждат, нито ще ходят да обясняват някъде какво и с кого правя. НО е безкрайно досадно понякога. Преди няколко месеца се случи да го водя този разговор ЧЕТИРИ пъти за една седмица и накрая избухнах и то пред най-недосадния човек. Просто се интересуват от най-тъпите възможни казуси, за които не си струва да се пита даже.
Друго, което ми се е случвало е хора открито да се заяждат с мен по този повод, но те реално са били хора, които си търсят за какво и просто това е попаднало като възможност за определения момент. Позволявам си да съм груба в тези ситуации, но разбира се, няма да е така, ако говорим за професионална среда.
На работа съм и без това не особено разговорлива, а и никой не ме е питал директно нещо по въпроса за да споделя. Но, когато работиш в среда пълна с консервативни личности или, което е по-разпространено - с тъпанари, които вместо с работа се занимават със статистика на посещенията ти на местата за пушене, тоалетната и т.н., най-добре е да не споделяш почти нищо за личността си. Така или иначе, дали ще е сексуална ориентация или друго, пак можеш да си навлечеш проблеми.
И нещо друго - хората по принцип споделят тези неща, особено на по-късен етап, деликатно. Но винаги я има възможността, когато го правиш, отсрещния човек да помисли, че искаш да го сваляш /ако е жена/. Затова, когато аз го правя, гледам да не влагам кой знае колко емоция или деликатност, с цел да избегна тази реакция. И почти винаги безуспешно...
avatar
Елена

Брой мнения : 518
Join date : 04.07.2012
Местожителство : Центърът на света

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by latuacantante on Чет 19 Май 2016 - 10:56

Благодаря!
avatar
latuacantante

Брой мнения : 29
Join date : 30.03.2015
Възраст : 42
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by Regina on Пет 20 Май 2016 - 1:14

Ами, latuacantante, какво да ти кажа (интересен ник)... хората са/сме говеда като цяло. И в това никога няма нищо лично. Със или без Л-фактора - на никого не му пука с кого си, дали си и какво точно си, което не пречи това-онова да бъде обсъждано тук-таме за запълване на дупки във времето, когато обсъждащите нямат какво да си кажат, но много държат да поддържат разговор. А, да, и може да се вплита небрежно в някой назидателен разговор с твое присъстващо участие, в този случай обсъждащият най-често смята, че засвидетелства отговорност и добри намерения... в дългосрочен план. После забравя и се захваща с по-належащи въпроси.
Мислиш, че Л-хората или гей хората са различни в това отношение? Ела и виж сама Smile
avatar
Regina

Брой мнения : 273
Join date : 05.09.2014

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by inkognito1000 on Съб 4 Юни 2016 - 19:42

Единственото лошо което е обезпокоително е неразбирането. Дори от страна на близки които са хетеро silent
avatar
inkognito1000

Брой мнения : 67
Join date : 19.08.2013
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by TheWickedWitch on Чет 9 Юни 2016 - 23:08

Да се изкарват много толерантни в очакване да направя coming out. Това хора, които никакви не са ми и съответно нямам намерение да им споделям лични неща. Един вид клюкари с престорена добродетелност.
avatar
TheWickedWitch

Брой мнения : 163
Join date : 29.12.2014
Възраст : 27
Местожителство : В раковината на плажа

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by lunrog on Вто 28 Юни 2016 - 11:36

Докато изживявах първата си любов с момиче, не споделих на никого за това поради много причини.
След като с мацката се прецакаха нещата влязах в една депресия и дойде момента, в който вече исках да говоря с някого за това.
Имам две приятелки сестри. Едната ми е съученичка, а сестра й е по-голяма от нас. Първо казах на съученичката, тя беше скандална Very Happy Не можа да ме разбере от първия път(защото й говорех малко завоалирано), после не ми вярваше и така нататък.
Като цяло реакцията й беше смешна, но напълно нормална. Имаше няколко тъпи въпроса/шеги, но от това няма как да се избяга.

Проблема беше като говорих със сестра й. Тя е интелигентно момиче и очаквах да отреагира нормално или въобще да не отреагира, защото не е нещо кой знае какво. За жалост реакцията й беше адски неочаквана, а и много нараняваща лично за мен.
Общо взето се оказа, че е малък хомофоб Very Happy Започна да ми обяснява как не е окей с това. Как "тези хора" не трябва да осиновяват деца, а после тръгна да ми говори за естественият приръст и за обърнатата пирамида на България.

Бях леко шокирана, но най-вече ядосана и наранена. Като цяло в обкръжението ми има главно нормални и интелигентни хора, които никога или много рядко изказват толкова ограничени мнения. Най-лошото е, че не съм го очаквала от нея. Забавното е, че мацката е на 28 год, няма деца, но обича да говори за естественият приръст на България
Не знам дали е заради това, но от тогава вече не сме толкова близки. Не мога да бъда близка с някой, който е толкова ограничен. Сори Smile

lunrog

Брой мнения : 123
Join date : 15.10.2013
Възраст : 27
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by covington on Съб 9 Юли 2016 - 16:04

най-лошо: неграмотност. ама понеже си я виждам редовно и в нехетеросексуални, някак не мога да се надъхам подобаващо да ми пука.
avatar
covington

Брой мнения : 1254
Join date : 21.01.2011
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by greenhouse on Съб 9 Юли 2016 - 20:29

Човърка ме така подадения въпрос и по-добре да драсна нещо, за да се успокоя, мир.
Определянето на хората като хетеро, хомо, би и не знам какви още не е много резониращо с моята природа, за мен има просто хора, това е, а отношението на хората към мен зависи от много обстоятелства, били то обективни или субективни. Доста често отношението към мен от страна на някой е подобно на отношението ми, към този някой, отделно от това, кой какво мисли или не мисли, няма никакво значение, това касае само него, всеки има право да изказва своето становище относно нещо си независимо от това, дали на мен ми изнася или не.
Та, живея си живота така, както ми харесва, без да ме интересува мнението и поведението на другия, показвам любов и отношение на зачитане, а какво ще направи другият, това е негов проблем, не мой.
И, има ли "най-лошо" предвид това, че винаги има нещо преди и след, отгоре и отдолу?
В хората винаги мога да видя... всичко.
avatar
greenhouse

Брой мнения : 468
Join date : 21.12.2014
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by batman_catwomen on Пет 20 Апр 2018 - 21:30

Така,аз не смятам,че има значение дали си хетеро,или хомо.
Ако си тъп винаги може да навредиш на друг човек.Без значение от каква сексуална ориентация е.Така,че усмихвайте се повече и да не Ви пука!!!!Дими
avatar
batman_catwomen

Брой мнения : 21
Join date : 20.04.2018
Възраст : 29
Местожителство : sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Какво най-лошо сте видели от хетеро-хората?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите