Като цяло.. не знам

Go down

Като цяло.. не знам

Писане by Know Yourself on Нед 3 Яну 2016 - 23:14

Добър вечер, дами.
От доста време насам много ми тежат някои неща, а монолозите в главата отдавна не помагат. Дори не знам как да сглобя мислите си в следващите няколко изречения, понеже нямам дар слово.. така че, ще се надявам да ме разберете.
На 19 години съм, никога не съм имала сериозна връзка. Проблема е, че винаги намирам някакъв недостатък у хората, просто нещо винаги липсва. Ужасно придирчив и повърхностен човек съм, имам толкова много изисквания, чак невъзможни. Винаги имам чувството, че заслужавам нещо "по-добро", което е странно.. защото съм изтъкана от комплекси и съвсем не се намирам за съвършена. Не се чувствам задоволена от нещата, които правя, от специалността, която следвам. Не съм доволна от хората, които познавам. Просто.. всичко е като някакъв безкраен кръговрат, от който няма измъкване. Изобщо не ми се иска да е така. Не знам как да си помогна. Това толкова много ми тежи, имам толкова много да предложа, а няма на кого. Вече имам чувството, че ще си остана сама и незадоволена от живота завинаги


Последната промяна е направена от Know Yourself на Пет 29 Яну 2016 - 17:20; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Know Yourself

Брой мнения : 54
Join date : 21.10.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by Sunshine123 on Пон 4 Яну 2016 - 4:11

Здравей
Първо - я горе главата!
"придирчив" и "повърхностен" не са еквиваленти понятия, не разбирам защо ги слагаш като такива. Повърхностните хора не подбират. Знам, че ще прозвучи като клише, но е похвално, когато човек знае какво търси /т.е. има изисквания. А и когато сваляш летвата показваш, че не можеш да си позволиш нещо по-добро, без да звуча като сноб или мизантроп в никакъв случай.
Истината е, че човек се влюбва най-напред в неподходящия човек и върху базата на лошия опит си изгражда уж по-реалистичната представа. Просто защото опознавайки себе си, вече знае с какво би правил компромис и с какво - не.
Казваш "Не съм доволна от хората, които познавам", а познаваш ли ги наистина? Разровила ли си се в мечтите им, страховете им, начина, по който си пият кафето, начина, по който се смеят? За какво говорят, а защо?
Разбира се, че можеш да се запознаеш винаги с нови хора, но понякога това, което търсим, е много близо до нас.

P.S. Казват, че човек търси у партньора това, което му липсва сам. В този ред на мисли дали не се съдиш твърде строго, че очакваш партньорът ти да отговоря на всичките изисквания? Т.е. очакваш от него да ти реши всичките проблеми, да ти подреди живота и т.н.? А защо не започнеш от себе си bounce
avatar
Sunshine123

Брой мнения : 269
Join date : 09.09.2014
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by Regina on Вто 5 Яну 2016 - 0:19

Хората, като цяло, не стават. Моментът, в който приемеш това за аксиома, ще ти реши много проблеми.

В същия ред на мисли, щом си дадеш сметка, че и ти си човек - това може да породи още проблеми. Но има вероятност да са качествено различни от тези, които те мъчат сега.

Моментът, в който си дадеш сметка, че животът не е концерт по желание, чиято функция е, да те задоволи - по един или друг начин, може да ти отвори нови хоризонти и евентуално идеи за неща, които би могла да вършиш във времето, с което разполагаш и да се чувстваш добре от това. На 20 имаш достатъчно време пред себе си за всичко описано. И не само. При равни други условия Wink
avatar
Regina

Брой мнения : 273
Join date : 05.09.2014

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by BettyBlu on Вто 5 Яну 2016 - 22:26

Няма идеални хора.
Няма и да намериш човек, който да пасне перфектно на някакъв
измислен от теб калъп.

Затова по-добре оценявай качествата на хората,
достойнствата им. Поощрявай у тях положителното, ценното.
Не се взирай в негативите им с огромна лупа.

Не знам с какво се занимаваш професионално/какво учиш,
но можеш да извлечеш максимума от себе си, работейки
като специалист по качеството, качествен контрол.
Независимо от областта.
Защото си критична, придирчива, недоволна от резултатите,
търсиш перфектното, лесно намираш недостатъците.
Идеален Quality Assurance Smile
avatar
BettyBlu

Брой мнения : 204
Join date : 29.08.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by Know Yourself on Чет 7 Яну 2016 - 19:00

Опитвам се да се променя, работя над себе си. Просто имах нужда да си излея душата. Внезапно осъзнавам много неща, включително и колко ужасни са хората и това ми идва в повече, толкова много взаимоотношения приключиха наведнъж..
Благодаря ви, че бяхте тук за мен :}
avatar
Know Yourself

Брой мнения : 54
Join date : 21.10.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by purelove on Нед 17 Яну 2016 - 18:26

Здравей! Докато четях поста ти се преоткрих във всяка една от думите ти. Аз съм на 19 и буквално не знам как се озовах на това място в живота ми, на което съм в момента. Никога не съм имала сериозна връзка, а съм имала не една или 2 възможности за такава и всичко това е защото отхвърлям хората заради недостатъци. В същото време намирам толкова много недостатъци и в самата мен, не съм някакво самовлюбено момиче. Както и ти самата казваш не съм сигурна дори защо уча специалността, която записах и изобщо какво да очаквам от бъдещето ми. Имам чувството, че сама отхвърлих толкова много възможности да направя живота си по-добър и интересен и сега се чувствам адски объркана и изгубена.
avatar
purelove

Брой мнения : 10
Join date : 17.01.2016

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by Sunshine123 on Съб 23 Яну 2016 - 2:06

Абе смятам, че е в съвсем в реда на нещата да се чувствате така. ^От кой град си? Ако проблема не е в него, попътувай малко за удоволствие Smile човек разбира много неща за себе си на път.
avatar
Sunshine123

Брой мнения : 269
Join date : 09.09.2014
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by purelove on Сря 27 Яну 2016 - 23:04

В момента съм студентка в чужбина и според мен най-вече от тук ми идват и проблемите. Винаги съм знаела, че имам увлечения по момичета, мисля, че още в 5-ти клас го разбрах, но в същото време харесвах и момчета. Мислех си, че това е нещо, провокирано от пубертета, не осъзнавах, че може да е свързано със сексуалността ми. По-късно увлеченията ми по момичета се задълбочаваха в по-силни чувства и аз реших, че съм би сексуална. Но колкото повече съзрявах толкова по-малко имах интереси към момчета. Така и не се задълбочавах в този въпрос, докато не заминах в чужбина, за да уча. Това преместване от удобната ми среда ме накара да се задълбоча в себе си и да се опозная по-добре. Сега осъзнавам, че всъщност никога не съм била влюбена в момче, така както в момиче и че може би не съм би, а обратна. От тук идва и положението, в което съм в момента. Далеч съм от близките ми и приятелите ми, с които мога да поговоря и се чувствам адски самотна и объркана.
avatar
purelove

Брой мнения : 10
Join date : 17.01.2016

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by The_DaRk_QueeN on Чет 28 Яну 2016 - 17:39

Хей @purelove,

положението, в което се намираш, ми напомня на моето от преди години - и аз бях много объркана, сконфузена и ситуацията на това себеоткриване не беше никак лесна. Не се чувствай самотна...мисля, че много момичета/жени разбират това, през което преминаваш!
Погледни го и от тази гледна точка - опознаваш и откриваш себе си, без някакви догми и внушения от други страни. Самопознанието е първата крачка в правилната за теб посока :-)
Всичко друго си идва с времето...
avatar
The_DaRk_QueeN

Брой мнения : 167
Join date : 02.07.2012
Възраст : 32
Местожителство : някъде там

http://rs666.jimdo.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by caramelle on Пет 29 Яну 2016 - 14:57

като цяло истината е, че щастието не пада от небето, а приятните възможности не чукат на вратата.

казаното важи за всички добри емоции (както и за лошите, впрочем): няма да ви ги докарат в кутията за пица от Доминос и няма да ви ги връчат тържествено.

всичко идва отвътре. целият филм, цялата нужда от оценяване на всичко, включително и на себе си, цялото 'объркване' има причина. и тя е вътре в съзнанието. само трябва да се намери.

никой обаче няма да ви я посочи, не е длъжен да го прави. нито да поема отговорност за вашето щастие и благополучие. и това не е дефект на света или на личността. it's just how things work.

и макар да е много по-лесно да се сочи с пръст, да се слагат имена на виновните и етикети на недостатъците и емоциите, това в много редки случаи е продуктивно.

да, хората не стават. аз включително. авторката на темата вероятно също. но това е окей. защото нищо и никой не е длъжен да 'става'.

нарисувайте картина. качете се на покрив. заспете на земята. пушете пет цигари. напишете някоя глупост. заглушете съзнанието и оставете малко тишина наоколо. в нея вероятно ще има повече отговори, отколкото някой би могъл да измисли.
avatar
caramelle

Брой мнения : 178
Join date : 25.08.2014
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by Know Yourself on Пет 29 Яну 2016 - 17:33

На мен ми е пределно ясно, че проблема си е главно в мен, че никой не ми е длъжен. Не съм някакво заблудено мрънкало, което търси причина за всеки проблем в другите. Никой не може да ти помогне ако сам не си помогнеш, нали така беше? Като цяло, всеки attempt да променя нещо завършваше с провал доста дълго време. Супер много неща се промениха за супер кратко време. Не съм човек, който си споделя проблемите наляво-надясно по принцип. Онзи момент, в който написах темата, просто имах чувството, че нещата ескалират и ми трябваше отдушник. :}
avatar
Know Yourself

Брой мнения : 54
Join date : 21.10.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by No one cares on Нед 31 Яну 2016 - 22:30

Мисля, че всеки в даден етап от битието си е стигал до този или подобен на този момент - когато нищо и никой не му харесва, света му е крив и като цяло няма смисъл да се живее. Относно хората, които не ни удовлетвояряват: когато бях в гимназия, винаги намирах кусури на всеки, ама наистина на всеки човек. И тогава се влюбих в едно момче. Нещата бяха сложни, продължиха към 2 години и бяха доста тегави и неособено успешни - никога не сме били заедно, но той все успяваше да ме завърти и аз все не разбирах как... Мисълта ми е, че след този неприятен за мен етап, чувството ми за недоволство и поведението ми на принцеса се изпариха. Оценяваш доброто в хората и ситуациите, когато видиш наистина лошото. Ставаш истински щастлив само след като си бил адски нещастен. Виждаш позитивното около себе си едва когато пожелаеш да го видиш. Човек намира това, което търси.Ако си нещастен със себе си, няма как да си щастлив с друг.. а винаги нещастието идва отвътре навън. За съжаление важните уроци се учат по трудния начин и понякога трябва да те смачкат, за да се превърнеш човек.
avatar
No one cares

Брой мнения : 99
Join date : 12.12.2013
Възраст : 24
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by Ins@ane on Вто 2 Авг 2016 - 3:41

Оставам с впчатлението, че не си намерила правилния човек все още.
avatar
Ins@ane

Брой мнения : 189
Join date : 19.08.2010
Възраст : 24
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by velvet_touch on Пет 16 Сеп 2016 - 12:36

Промените настъпват тогава, когато си готов за тях. Няма значение на колко години си и какво се случва около теб. Важното е да намериш начин да живееш със себе си, докато нещо вътре в теб не се пробуди и не те побутне в някаква посока. Но и това изисква някакви, макар и минимални усилия...
Иначе повечето хора са неадекватни и не знаят как да функционират в здравословни човешки взаимоотношения - едните бягат, другите се залепват. А истината е по средата. А и всеки има собствена дефиниция за адекватност според средата, в която израснал.
Ако човек изобщо не споделя проблемите си, то понякога пропуска нещо важно, което някой може да му каже и с което може да му помогне.
avatar
velvet_touch

Брой мнения : 43
Join date : 17.10.2012
Възраст : 28
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Като цяло.. не знам

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите