За жените с любов.

Go down

За жените с любов.

Писане by Two plus Three plus on Вто 21 Юли 2015 - 2:52

Първото, което видях беше луда стара вещица. Не ми бяха необходими повече от тридесет секунди за да измина разстоянието до нея. Мръсна, разтреперана, от нея лъхаше отчаяние. Вървеше напред, а пътя към станцията беше в ляво. Отиваше в седми район.
Очите и бяха красиво кафяви, чисти и лишени от мътилката на истински болните хора. Поиска да седне и да пуши. Запалих и цигарата. Усещах страха и по дишането, което беше плитко и не достигаше в дълбочина. Помолих я дълбоко да поеме въздух. Хареса ми, че го направи.
Имаше нещо, което не разбирах. Потънала дълбоко в тинята, белите и коси бяха оформени. Жената се казваше Дора. Не се налагаше да питам, сама ми разказа, какво я мъчи. Синът отнел домът на майката, без учтиво да изчака тя да умре. Стана ми весело, когато забелязах младежите срещу нас да се смеят сочейки, красивата госпожица и захабеното същество до нея. Смешни бяха, можеше да е майка на всички ни.
Помолих я да тръгваме, движеше се прекалено бавно. Заведох я до касите, на въпроса има ли пари, отговори утвърдително. Не виждаше добре и ми даде няколко монети, около четиридесет стотинки. Дадох и билетчето и изпратих приятеля си да я преведе през бариерите.
Можех да я заведа при журналистите, където беше тръгнала, но я бяха върнали. Сетих се, че дори Алах не обича светите хора. Благодаря на Дора за болката, която е изпитала, благодаря и за ударите, които е понесла, за това че плаща наема и сметките си с пенсията, която поне пополучава. Благодаря и на момченцета за присмеха, харесаха ми няколкото учудени погледа, които долових.
Но, както казват " Лудите, те да са живи."
Обичам тази жена, бих се молила всеки ден за нея ако си нямах друга работа.
avatar
Two plus Three plus

Брой мнения : 172
Join date : 15.03.2014
Възраст : 24

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите