С приятелка?

Go down

С приятелка?

Писане by mandarina on Чет 18 Юни 2015 - 13:01

Чисто нова съм тук и въпреки че хвърлих доста обширен преглед на темите, така и не открих някой да е споделил подобен проблем. А може би просто не съм видяла. Ако е така, моля да ме извините.
А проблемът... Проблемът, който ме интересува е: някога влюбвали ли сте се в приятелка?
Питам, защото, както вероятно сте се досетили, този въпрос ме вълнува. Силно. Защото ми се случи... Преди 17 години!
В резюме: имахме известни отношения за около 2 години. Стана сложно. Беше обвързана. Не знаеше какво иска. Аз не можех да се примиря и приключихме отношения. За 5 години. След което тя се върна и 9 години всичко ни беше прекрасно. Бяхме си приятелки. Ама наистина. Поне привидно. Защото на мен не ми беше минало. Което най-вероятно е супер безумно, но е факт. И тъй като не ми беше минало и тъй като не знам си какво си... миналата есен отношенията ни отново претърпяха метаморфоза и престанаха да бъдат само приятелски. И всичко се повтори. Тя е обвързана пак. Пак не знае какво иска. Отношенията станаха още по-сложни, а аз пак не мога да се примиря и пак приключихме.
И всичко е логично. И е предсказуемо. Защото да се впускаш в един и същи сценарий и да очакваш различен резултат е, меко казано, абсурдно. Вероятно ще си помислите, че съм много глупава. И ще сте прави. Любовта ми към тази жена ме направи много, много глупава, неразумна, безразсъдна и безотговорна.
Това, че ми е най-близката приятелка е първата глупост от моя страна. Това, че е винаги обвързана, е втората. За последното се обвинявам даже повече, защото да предавам друга жена по този начин е най-голямата мерзост и подлост, знам го, повярвайте ми. Проблемът е, че не мога да се накарам да ми мине. И това, което изпитвам към нея, явно не иска да се трансформира в нещо по-здравословно и разумно. Много, много пъти се опитвах. За съжаление, с годините разбрах, че тя е моето "нещо". Искам да спра да я обичам по този начин. Това дали сме заедно или не, не променя нищо за мен. Аз я обичам през цялото време. И в това нямаше да има нищо лошо, ако не се прецакваха приятелските ни отношения. Защото да Ви кажа честно, повече боли това, че отново си загубих приятелката, отколкото това, че вече не съм с любимата си.
Не знам дали търся съвет. По-скоро ми е интересно дали Ви се е случвало и как сте се справили. Някой успял ли е да трансформира любовта си в приятелска привързаност? Успели ли сте да си запазите отношенията и как? Просто искам да знам, че е имало и друг начин да постъпя, но съм била твърде глупава и слаба.
Аз знам, че за нашите отношения няма друг изход освен прекратяване. Знам, че ако не се бях поддала на чувствата си все още щяхме да сме заедно. Е, вярно, под форма, която не ми е достатъчна, но поне щяхме да сме приятелки. Знам всичко това. Не знам как да ми мине само. Иначе другото ми е безпределно ясно...
avatar
mandarina

Брой мнения : 9
Join date : 16.06.2015
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: С приятелка?

Писане by TheWickedWitch on Чет 18 Юни 2015 - 19:19

Ще ти мине с времето и с едно окончателно прекратяване на взаимоотношенията. Аз в много добра приятелка не съм се влюбвала, но все пак съм се влюбвала, та си позволявам от тази позиция да коментирам. Обаче някои неща логически не ми се връзват. И това, че не знаела какво иска... Подобни оправдания минават, когато човекът е най-много на 19-20 години, ама най-много. После вече си е хитруване.
avatar
TheWickedWitch

Брой мнения : 163
Join date : 29.12.2014
Възраст : 27
Местожителство : В раковината на плажа

Върнете се в началото Go down

Re: С приятелка?

Писане by Sunshine123 on Чет 18 Юни 2015 - 20:04

За жалост бях влюбена в една моя много добра приятелка. Бяхме адски близки, а тя беше най-невероятният човек, когото съм срещала. Всичко й дадох - емоции, чувства, непрестанни мисли за нея, планове с нея, много сълзи и надежди. Толкова общи неща имахме с нея, освен факта, че беше хетеро. Стигнах до момент, в който вече не можех да спя, не можех да ям, не издържах и й признах за всичко. Е искаше да си останем приятелки, ама не беше взаимно Отдавна не беше за мен просто приятелка. Разделихме се, продължих напред. Оказа се, че мога са живея и без нея.
avatar
Sunshine123

Брой мнения : 269
Join date : 09.09.2014
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: С приятелка?

Писане by mandarina on Чет 18 Юни 2015 - 21:51

Благодаря, че откликнахте!
TheWickedWitch, казваш, че някой неща не се връзват логически. Затова искам да поясня, че очевидно не ми се е получило да нахвърлям в няколко изречения всичко и да звучи логично и последователно, защото, ако бях опитала, щях да приспя всички четящи за много повече от 100 години. И не, не сме на по 20, дори вече сме над 30, но това никак не пречи да не знаеш какво искаш. В тази ситуация аз също не съм в позицията на човек, който знае точно какво иска. Защото, ако знаех, нямаше да се забърквам в една и съща история, която знам как ще свърши. И пак благодарение на това, че всичко се повтаря, знам, че мога да живея без нея (5 години живях така), просто не мисля, че минаването и този път ще ми се получи.
avatar
mandarina

Брой мнения : 9
Join date : 16.06.2015
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: С приятелка?

Писане by TheWickedWitch on Чет 18 Юни 2015 - 21:54

Съжалявам, ако съм прозвучала грубо. Явно не съм хванала правилния тон и историята като цяло. Успех.
avatar
TheWickedWitch

Брой мнения : 163
Join date : 29.12.2014
Възраст : 27
Местожителство : В раковината на плажа

Върнете се в началото Go down

Re: С приятелка?

Писане by Regina on Чет 18 Юни 2015 - 23:27

mandarina написа:
А проблемът... Проблемът, който ме интересува е: някога влюбвали ли сте се в приятелка?

По-валидният за мен въпрос би бил "Някога влюбвали ли сте се в някого без да ви е бил приятел" Мда. Май и такова животно съм срещала. Ама не за дълго и не сериозно. Приятелският етап на опознаване, споделяне, интензивен контакт, в който има интерес, харесване, вибрация, но е още далеч от желанието да разкъсаш всички дрехи на другарчето с поглед... колкото и кратък да е понякога, е абсолютно естествена фаза на всякакви по-близки отношения. Не знам колко са хората, които забърсват първата срещната в бара, изчукват се на първата вечер, карат в същия дух седмица до месец и после се разделят със сочен скандал. Мисля че този сценарий е силно надценен като процентна повтаряемост.

Въпросът е колко дълго и трайно е установена тази фаза. Истината е, че може да се случи винаги и на всекиго. Любовта, както често се споменава, е състояние, а не даденост. И това състояние е крайно динамично и живо - то се променя във всеки един ден. Точно така, както и организмът, и здравето ни.

mandarina написа:Някой успял ли е да трансформира любовта си в приятелска привързаност?
Е, виж, това е сложен въпрос, на който нямам точен отговор. От всяко добро приятелство става провалена връзка, но обратното е почти невъзможно. В смисъл, ако тръпката е безвъзвратно изчезнала и това е двустранно (или колкото са там участниците във връзката-странно), това е едно наистина заслужаващо си опита упражнение. Което, в крайна сметка, е наистина големият тест този човек, с който не сте могли да се разберете на една плоскост, дали наистина има място в живота ти. Дали нещо ви свързва извън сексуалността. Каквото и да си говорим, няма друг по-ясен индикатор за взаимовръзка между двама души.

Но ако това не е така, ако само единият още не е прегорял емоцията си, това не е приятелство. Това е най-извратената форма на само/изтезание, която може да съществува. И в нея няма нищо читаво. Това са отношения, които раждат само чудовища - можеш дълго да убеждаваш света и себе си, че всичко е наред, че си щастлива дори - но вътре в теб докато продължава да тлее жаравата от огъня това е смърт с кисело зеле.

Това, че е винаги обвързана, е втората. За последното се обвинявам даже повече, защото да предавам друга жена по този начин е най-голямата мерзост и подлост, знам го, повярвайте ми.

О, не, скъпа. В тази ситуация, която описваш, има само един прецакан - и това си ти. Колкото до отношенията на твоята любима с нейната партньорка, за което ти се обвиняваш, че се намесваш - не си слагай на плещите товар, който не е твой! Казвам го като човек, който много по-често е бил откъм страната на партньорката, на която изневеряват Smile
В отношенията между двама души отговорност носят само двамата души. Никой не е ничия частна собственост, чиято неприкосновеност ти да си "престъпила" - това са бабини трънкини от по-миналия век. Евтина демагогия за стари моми.

Ако една жена не може да задържи жена си в своето легло, проблемът за това е единствено в тях, двете. Третият в схемата (т.е. ти) е в позицията на ваканционното гадже. Резервният играч, прекарващ живота си на скамейката до игрището в очакване голмайсторът да изкълчи крак. Да, ето това е наистина pathetic - не защото причиняваш нещо лошо на друг. А защото причиняваш най-лошото възможно - на себе си.

Твоята ситуация ти си я знаеш най-добре, няма какво никой да ти каже отстрани. Но ако осъзнаваш проблема, може и да няма какво съществено да направиш за момента...освен да се замислиш какво те е накарало да влезеш в подобен сценарий.

Може да се окаже, че отговорът на този (не толкова важен) въпрос има по-голямо значение, отколкото си представяш.

В крайна сметка всички получаваме любовта, която вярваме, че заслужаваме.
avatar
Regina

Брой мнения : 273
Join date : 05.09.2014

Върнете се в началото Go down

Re: С приятелка?

Писане by mandarina on Пет 19 Юни 2015 - 0:37

Regina, благодаря ти! Имах нужда да чуя (респективно прочета) точно това.
Когато се реших да пиша, исках някой да ме нарита. Но истински. Да ми обясни колко глупаво постъпвам и да се осъзная най-сетне. Не получих ритник и съм изненадана по възможно най-приятния начин.
Благодаря безкрайно за разбирането!
avatar
mandarina

Брой мнения : 9
Join date : 16.06.2015
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: С приятелка?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите