Similar topics

  Непукизъм или страх

  Go down

  Непукизъм или страх

  Писане by Alice on Сря 13 Май 2015 - 10:50

  Среща ли ли сте човек, с когото още от първия момент осъзнаваш, че всичко около вас е химия и само при дъхът и близо теб те кара да полудяваш?! Е, като да не повярвате аз срещнах тази персона и тя буквално обърна светът ми с главата надолу! Мечтаех си за нея, желаех я безумно и по стечение на обстоятелствата ние за кратък момент се забавлявахме заедно, но най-хубавото от всичко беше това, чу тя също си падаше по мен или поне играта и беше такава.До тук всичко сбъдване сънищата ми, но когато и признах какво чувствам тя помръкна и показа истинската си същност,безчувствеността си и всичко което останало коетои направило един влюбен човек.В началото се отказах да го приема и се борех за вниманието и,но нищо. Лошото е че никога не разбрах дали наистина не и пукаше или просто я беше страх, от това което аз и разкрих за изкуството-живот.
  Ще ви бъда благодарна, ако вие ми кажете какво мислите или да разкажете за някоя своя история, свързана с разбивачи на сърца.
  avatar
  Alice

  Брой мнения : 7
  Join date : 28.12.2014
  Възраст : 19

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by No one cares on Сря 13 Май 2015 - 16:16

  Според мен няма как да разбереш дали е непукизъм или страх. Освен ако тя не ти каже де, което, четейки поста ти, не мисля, че ще стане. Така или иначе няма значение - вече не сте заедно, излязла е от живота ти, затова спри да го мислиш и да се чудиш и move on. Smile
  Aз също съм имала история, в която никога не разбрах какво точно се случва и защо. В един момент обаче спрях и да се интересувам. Човек се изтощава рано или късно.
  avatar
  No one cares

  Брой мнения : 99
  Join date : 12.12.2013
  Възраст : 24
  Местожителство : София

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by Maybelline on Сря 13 Май 2015 - 21:47

  Ами хората се плашат от силни чувства твърде бързо. Аз бях, може би още съм... в подобна на твоята ситуация, но от другата страна. Приятелката ми от първата секунда така се влюби, разви силни чувства и връзката изведнъж взе да се развива много бързо, виждане всеки ден, обяснения в любов, предложения за съвместен живот... когато аз бях на вълна "харесвам я, кефи ме, можем да опитаме да имаме връзка", тя вече ми връчваше ключове от дома си.
  Да ти кажа... не всеки е готов или пък има желание за толкова сериозни отношения в първия момент. Трябва да опознаеш човека, за да се влюбиш достатъчно силно, че да сте на една вълна, а във вашия случай, предполагам, при теб нещата са се развили доста по-бързо, отколкото при нея, и тя се е отдръпнала...

  Защо се е отдръпнала... Това отдръпване не е от непукизъм, по-скоро в един момент тръпката изчезва по две причини - защото се чувстваш задушена и защото отсрещният човек не представлява предизвикателство, за което трябва да се бориш. Винаги е по-интересно да се бориш за нещо, отколкото да ти е дадено наготово преди да си го поискал.
  Затова едно съветче за бъдещите жени в живота ти. Ако искаш да задържиш някоя, не я прави център на вселената си. Не и в началото, а и след това не е добре. Имай живот извън отношенията ви, бори се за цели и постигай неща, които нямат нищо общо с нея. Във връзка с това, онзи ден чух "Знаеш ли, страшно ми харесва у теб как си поставяш цели и ги постигаш" (даже нямах време да се замисля как изглежда отстрани, но наистина какво ли не направих и правя, някои от нещата отнемат време, което бих могла да прекарам с приятелката си, но това е цената).
  Хората са привлечени от хора, които се грижат за себе си и живота си, борят се за това, което искат, знаят си интереса, живеят активно живота си, действат уверено, независимо накъде са тръгнали. Това привлича. Обратното пък отблъсква.
  И, когато Тя не е център на вселената ти, й е интересно и се опитва да гради отношения с теб, същевременно, поради многото други неща в твоя свят, нямаш време да я задушаваш... два заека с един куршум.

  Личен опит. Когато някой реши, че си целият му свят, ти омръзва и си тръгваш. Никой не иска да носи отговорността за щастието на другия... никой не иска да има връзка с човек, който зависи от него. Хората търсят хора, които могат да са им опора... никой не иска да е опора през повечето време във връзката си (или в каквито и да е отношения), защото това реално означава, че ти нямаш на кого да разчиташ, освен на себе си. На себе си можеш да разчиташ и без да си обвързана. Двамата трябва да са равнопоставени във всякакъв план - емоционален, физически, финансов и т.н. Така, когато единият падне, другият го издърпва нагоре и обратно... а не все единият да пада и всеки път другият само да го дърпа... и когато другият падне, какво правим? Та така... Приятелката ти трябва да е част от живота ти, а не целият ти живот... не и преди няколко години връзка и планове за семейство, а дори и тогава не трябва да забравяш коя си.

  Никога не се бори за нечие внимание. Винаги... тя трябва да се бори за твоето. Ти се бори единствено в посока да станеш човек, за когото другите искат да се борят. И то, ако искаш. Бори се да си човек, за когото ти самата би се борила. Никога за нечий поглед или дума... Ти си на първо място. Не ти си в нечий живот... другите са в твоя живот.
  Успех! :)
  avatar
  Maybelline

  Брой мнения : 360
  Join date : 16.09.2013

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by Alice on Чет 14 Май 2015 - 9:02

  Много благодаря за мненията и съветите! Аз вече година се опитвам да продължа напред и да я забравя, честно казано трудно става,но когато нямаш време и запълваш мислите си с амбиции за бъдещето и когато започнеш да работиш за мечтите си, може би след определено време ще започна да функционирам както преди.Но наистина сте супер готини и интелигентни и се радвам, че имам възможност да общувам с такива страхотни хора!!! Smile
  avatar
  Alice

  Брой мнения : 7
  Join date : 28.12.2014
  Възраст : 19

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by blacksun on Сря 20 Май 2015 - 0:17

  "тази по която се зарибих" ме заговори неочаквано и изведнъж се помена " ...приятелката ми...'' ми ебаси за какво ме заговаряш и зарибяваш с приветливи приказки и помилсли в погледа си, баси, пука ли ти или просто се зрибяваш да видиш дали си вървежен. Баси хем се зарекох да съм непукист и да не се зарибявам и то , ебаси ..... еби му мама та....
  avatar
  blacksun

  Брой мнения : 9
  Join date : 03.02.2015
  Възраст : 32
  Местожителство : София

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by velvet_touch on Нед 31 Май 2015 - 21:16

  Хората правят/не првят от страх повече неща, отколкото си мислим, защото всеки гледа да изглежда уверен. Вярно е, че силните чувства плашат повечето хора до смърт и го открих по трудния начин, само че не аз бях уплашената. Три години по-късно все още има моменти, в които се сещам за нея и понякога не мисля, че ще открия друга, която да ми пасва повече, но човек никога не знае и не трябва да се зарича. Друго, което също научих по трудния начин е, че човекът до теб трябва да знае,че нистина много държиш на него, но не и точно колко. Иначе наистина някак...не знам как да го кажа, но нещо се губи, не бих го нарекла точно интерес.
  Вероятно в момента си малко във вакуум и не ти е до запознанства с нови хора, но някоя приятна дама, с която имаш общи интереси, може в даден момент да те излекува, поне в някаква степен. При мен стана горе-долу така. След периода на затваряне неминуемо идва момент, в който имаш нужда от точно обратното. Така че дай си време, при някои хора раните заздравяват по-бавно, нищо страшно няма. Само гледай животът ти да си тече нормално в другите отношения, за да може те да ти дават стабилност и възможност да излезеш от ситуацията по-бързо.
  Гони си целите и прави това, което те прави щастлива! Успех :-)
  avatar
  velvet_touch

  Брой мнения : 43
  Join date : 17.10.2012
  Възраст : 28
  Местожителство : Sofia

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by Regina on Нед 31 Май 2015 - 22:02

  Alice написа: Лошото е че никога не разбрах дали наистина не и пукаше или просто я беше страх,  от това което аз и разкрих за изкуството-живот.  

  Понякога може да бъде доста плашещо, особено ако човекът до теб не е достигнал до същото ниво на...абе най-общо казано, усещането си към теб.

  Кофти разминаване, случва се. Въпросът е, че любовта - тази толкова експлоатирана и поизпразнена откъм съдържание думичка, изисква само две неща: смирение и търпение.
  avatar
  Regina

  Брой мнения : 273
  Join date : 05.09.2014

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by simona19a on Пон 1 Юни 2015 - 21:50

  търпението до кога продължава?..
  avatar
  simona19a

  Брой мнения : 17
  Join date : 20.11.2014
  Възраст : 23
  Местожителство : София

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by Regina on Пон 1 Юни 2015 - 23:35

  simona19a написа:търпението до кога продължава?..
  До когато и любовта. Smile
  Все пак не съм жрица на любовта /това... не прозвуча добре, игнорирайте го/ и не мога да говоря от нейно име.

  Но това не значи някой да ти играе Дунавско хоро на главата отгоре, а ти да седиш в дзен благоговение и да търпиш ли, търпиш от пуста любоФ... Нали, има разлика между любов и всякаквите други -изми (инфантилизъм, мазохизъм, идиотизъм и т.н.). В крайна сметка търпението, също както и прошката, са процес, насочен главно към себе си.
  avatar
  Regina

  Брой мнения : 273
  Join date : 05.09.2014

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by Alice on Вто 2 Юни 2015 - 8:18

  Мисля, е просто трябваше са преживея своя катарзис спрямо нея и да продължа напред
  avatar
  Alice

  Брой мнения : 7
  Join date : 28.12.2014
  Възраст : 19

  Върнете се в началото Go down

  Re: Непукизъм или страх

  Писане by Sponsored content


  Sponsored content


  Върнете се в началото Go down

  Върнете се в началото

  - Similar topics

   
  Permissions in this forum:
  Не Можете да отговаряте на темите