Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Layer Cake on Нед 4 Яну 2015 - 15:48

Въпросът ми хрумна след като се замислих, че до сега пред никой не съм се показала на 100% и съответно никой не ме познава изцяло. Което е малко тъжно, защото според мен истинска близост може да се създаде само с хора пред които покажем истинската си същност.
Забелязала съм че някои жени още от първа среща биха споделили всякакви неща за себе си, а има и такива които едва ли не предпочитат да си останат вечната мистерия.
Аз най-често се показвам на етапи, зависещи от това как чувствам човека срещу себе си – бих показала определени части от себе си, а други просто оставям за моменти в които ще почувствам че мога да се разкрия. Но така и не стигнах до край с никой до сега (в това число слагам не само любими хора, но и приятели и роднини). Та въпросите ми към вас са:

До колко се разкривате когато започвате или изживявате връзка ?
Мислите ли че само с който ви познава изцяло можете да постигнете истинска близост?
Въобще имате ли нужда от такава близост или не обичате да допускате другите до всяко кътче на съзнанието си ?
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Two plus Three plus on Нед 4 Яну 2015 - 18:22

Освен, че не се разкривам напълно, не мисля, че е необходимо или възможно. Нуждая се от неща, които да са само мои.
avatar
Two plus Three plus

Брой мнения : 172
Join date : 15.03.2014
Възраст : 24

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Dragon Fly on Пон 5 Яну 2015 - 19:19

Не мисля, че някой, който е поживял дори малко (каза 18-годишната старша...) би се метнал с все сила да споделя, "разкрива" и показва всяко едно свое кътче. Не за друго, просто в началото хората, малко или много, винаги си имат едно на ум за отсрещния човек, което си е доста здравословно в умерени количества.
Това, което ти правиш, Layer Cake, поне за мен е най-разумният вариант и този, който до някаква степен практикувам и аз. Така винаги можеш да спреш с обелването на слоевете в един момент, когато примерно се почувстваш неудобно или несигурно, или като Сони просто харесваш да имаш свой secret stash, така да се каже. Да, малко бъзлив подход е, но пък съм сигурна, че всеки си има причините за предпазливостта си.
Що се отнася до мен, имах един известен проблем "да се показвам" (колкото и да исках), който слава богу с времето и подходящите хора поотпадна и да, факт е, че оттогава чувствам близките си хора много по-.... близки. Very Happy НО в никакъв случай не смятам, че е нужно пълно разголване за да се постигне нещо такова. На всеки се полага личен вътрешен свят, мисли, драми и разни такива клишенца дори и в най-гъстите сред гъстите взаимоотношения. Сооооооу, йеа. Smile
avatar
Dragon Fly

Брой мнения : 166
Join date : 05.02.2014
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Two plus Three plus on Пон 5 Яну 2015 - 19:28

Харесва ми, как употреби думата "разголване", защото именно това е за мен разкриването, мога да го направя само за нея, специалната, която сметна, че заслужава да види всеки нюанс на кожата ми. От бежовия цвят на ръцете ми до прозрачното бяло на гърдите ми, под което прозират сини нишки. Ако се разпиляваш, разкриваш, излизаш на показ изпразваш съда на енергията си, не е нужно, нека само тя да види голотата ми, останалите нямат значение. Кой ще определи истински ли е аза ми, нима отношението е едно към всеки-никога.
avatar
Two plus Three plus

Брой мнения : 172
Join date : 15.03.2014
Възраст : 24

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by No one cares on Пон 5 Яну 2015 - 23:49

Доста интересна тема, определено ме хвърли в размисъл. Мисля че не се е случвало да седя с някого (в кафенето примерно) и да си мисля : "На него/нея ще се разкрия напълно/на 72%/няма да го правя изобщо". Обикновено не усещам колко точно съм допускам човека, докато това се случва; усмислям го после, насаме Smile Разчитам повече на интуицията си - ако тя ми подсказва да не споделям нещо, не го правя. А и мога да си го позволя - нямам кой-знае какви тайни; не е като да съм убила човек и прочее.
Относно човека до мен: ако прекараме достатъчно време заедно, няма как да не разбере що за стока съм. Very Happy Може би защото съм доста млада, но аз самата не се познавам напълно и честичко се случва да открия нова част от характера си... Тъй че може би не съм се разкрила напълно пред самата себе си, да не говорим пред другите.
И въореки това има хора, които ме познават по-добре, отколкото аз самата се познавам. Навярно защото не си правя труда да се прикривам, а се отпускм и съм искрена.
Далеч съм от мрачните хора, които се затварят сами с мислите си. Случвало ми се е, но не е естественото ми състояние. Въпреки това не смятам, че съм постигнала истинската близост с много хора. Приемам, че това се е случило само когато започна да усещам човека като част от себе си и дори не е нужно да му разкривам нещата - просто вече няма как да ги скрия. Smile
avatar
No one cares

Брой мнения : 99
Join date : 12.12.2013
Възраст : 24
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Regina on Вто 6 Яну 2015 - 18:25

В ислямския свят жените ходят по причина забулени (абстрахирайки се колко ни харесва или не идеята). Факт, това са местата, където интересът към женското тяло е най-силно изразен. Smile
Същото е и с другото "разкриване", само дето то има и по-сложна технология - не е като да развържеш два тюрбана. Най-често хората сами не познаваме себе си.

И в повечето случаи това е добре, това е нужно. Ако всички знаехме всичко за себе си и за околните (особено тези, които ни вълнуват), нямаше да се понасяме. Нямаше да можем да обичаме. И със сигурност нямаше да има как да вярваме. Защото за съществуването на всичко това е нужна доза илюзия. И доза фантазия.
avatar
Regina

Брой мнения : 273
Join date : 05.09.2014

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by BlackViper on Пон 12 Яну 2015 - 18:09

Добре,макар да сме го обсъждали и на лично,мисля,от солидарност ще напиша 2-3 реда  и аз по темата.
Разкриването/изцяло/ като цяло смятам за невъзможно. По простата причина,че не смятам,че хората могат до толкова добре да познават самите себе си,че да се разкрият. Това е малко като човешкият мозък. Ползваш там някакъв вид процент от производителността му,но другата остава неактивна. А ако бе такова/възможно/ то щях да бъда против него. Най-малкото от гледна точка на това,че винаги е добре,когато има някаква мистерия в отношенията м/у двама човека.
Аз лично ако трябва да отговоря на въпроса ти,то отговорът бе бил,че не обичам да се разкривам. Дори съм на принципът колкото по-малко,по-добре. Освен по гореспоменатата причина,то друга такава е,че нямам доверие на хората. Вярвам в тях като личности(интелектът в интерес на истината е нещо,което не съм сигурна дали не ме привлича повече от визуалната част),но не вярвам в тях точно като 'човеци',защото не сме такива. Най-малкото ще ми омръзне,ще я разкарам и накрая ще ми очерни живота с нещо,което не желая да е публично.(пак казвам,това е най-малкото зло,което евентуално може да се случи,а то от само себе си е достатъчно). А това е и мейнстрийм примера.
Особено за хора,които са с по-"опасни" професии това е недопустимо. Има прекалено много за губене.
Като цяло съм на принципът,че отсрещният човек трябва да познава тази част от мен,която аз искам той да познава. Първоначално,когато си го кажеш на глас звучи много грубо,нереално и прочее,но ако се замислите голяма част от нас правят точно това. Макар и несъзнателно.
Близостта е абстрактно понятие. Всеки я вижда по индивидуален начин. Ако тя значи да допусна някого до всяко кътче на съзнанието си,то тогава няма никакъв шанс аз да се навия да съм близка с някого. И пак ще подчертая,че дори да исках,щеше да бъде невъзможно.
avatar
BlackViper

Брой мнения : 58
Join date : 09.06.2014
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Two plus Three plus on Пет 16 Яну 2015 - 8:31

Всичко за мен? Че то ако го кажа няма, да е за мен. Ще е всичко за теб.
avatar
Two plus Three plus

Брой мнения : 172
Join date : 15.03.2014
Възраст : 24

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by velvet_touch on Вто 20 Яну 2015 - 22:11

Хубава тема, всекидневно актуална. Не се разкривам напълно не само защото има неща за мен, които са ми неизвестни, а и защото всеки човек, който влезе в живота ми, някак си носи заряд, който ми казва дали и колко да споделям. Освен това, по-сложните личности имат повече слоеве и трябват доста време и множество различни ситуации, за да ги опознае човек. Това усложнява нещата практически. Доверявам се на много малко хора, обикновено такива, които вече са споделяли по-лични неща и които познавам от повече време, но и с тях съм избирателна. Но някак имам нужда в живота ми да има един човек, пред когото да мога да се разкрия напълно. Имах наивността да го направя веднъж и това, което остана след нея беше болка, разруха и огромна бездна. Тааа си мисля, че май не е особено разумно... А и в крайна, когато човек решава да свали маската маската напълно, очаква приемане и разбиране, а те са превърнали в полезни изкопаеми от най-редкия вид. Всичко е някак много плъзгащо се по повърхността...
avatar
velvet_touch

Брой мнения : 43
Join date : 17.10.2012
Възраст : 28
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by mimok on Пет 23 Яну 2015 - 12:05

Трудно е да се разголиш пред определени хора и непознати, но някой път "езикът на тялото" ни издава, какво изпитваме към другата половинка. Замисли ли се някой??? Някой мой приятели и приятелки ме захапват яко за тази тема и все намирам начин да се откопча с някой аргументи " по мое лично виждане на нещата от моя гледна точка". Не е лесно да обясниш и да изредиш мисли и черти за личността, въпреки това се отгатва отдалече. Имайте предвид, че нашите половинки не винаги са много наясно докъде ни познават и докъде започва непознатото в нас и това някой път ги хвърля в паника от страх и скандали от ревност и прочие "самото разголване е труден процес да приемеш някой лоши и добри черти на дадения човек пред теб".
avatar
mimok

Брой мнения : 265
Join date : 27.04.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by TheWickedWitch on Сря 25 Фев 2015 - 21:32

Опитвам се да намеря баланса между личното си пространство и желанието да общувам.
avatar
TheWickedWitch

Брой мнения : 163
Join date : 29.12.2014
Възраст : 27
Местожителство : В раковината на плажа

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Just.Me on Нед 1 Мар 2015 - 20:53

Зависи какво визираме под "Разкриване".едно е споделяне на факти от личния живот и разказ за живота,друго е да бъдеш себе си,да не играеш роли,пози,да си слагаш маски....както много хора в стремежа си да се харесат се престуват и прикриват "гнусната си същност".
Според мен си опира до личността,характера,мироглед и тн.Лично аз вярвам на интуицията си и ако преценя се разкривам на макс,с мислите ми,чувствата ми,страховете ми,мечтите ми..разбира се патила съм си от това.
avatar
Just.Me

Брой мнения : 59
Join date : 14.06.2013
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by blacksun on Вто 3 Мар 2015 - 23:51

И все пак, колкото те предразполага някой, то толкова повече би бил близък с него и би споделял....поне в това няма две мненияavatar
blacksun

Брой мнения : 9
Join date : 03.02.2015
Възраст : 32
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by BA BI on Сря 4 Мар 2015 - 1:19

Много ме дразнят коментари от рода на: "Ти още не знаеш защо си на земята, а на лесбийка се правиш" ....
avatar
BA BI

Брой мнения : 46
Join date : 23.12.2014
Възраст : 21
Местожителство : Burgas

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by uh huh on Чет 2 Апр 2015 - 20:55

Добра тема....

Реших да цитирам част от мнение и да пиша....но се отказах, защото явно е трудно тук да се цитират части...и така изчетох всички менения. Оказа се, че ако искам да правя цитат....то ще е абсурдно дълъг...включващ доста потребителски мнения. Smile

До тук си разкрих идеята, слой по слой...бавно...и дано поне за един е интересно! Rolling Eyes

Но четейки и мислейки за мен си...и ми хрумна, по скоро и аз да питам....

Явно, никога не е на 100%, зависи с кой си, до колко се познаваш ТИ и до колко познаваш другия човек...и явно, до колко искаш да те опознае... Wink

Това значи ли, че носиш МАСКА?...30% от лицето ми ги няма, ама защото...аз не знам къде са...няма да ти допаднат...интересно е да не ги виждаш...

Интересно ми е, защото лично аз се имам за доста искрен човек...но пазя много тайни...и явно, предпочитам да слагам маска, да играя роля, за да карам другите да се чувстват комфортно.


--------

асфсдтлерглтпъотр, ..... !!!!! ????? - оставям препинателни знаци и буквички, за да си ги поставите където им е мястото
avatar
uh huh

Брой мнения : 5
Join date : 02.04.2015

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by velvet_touch on Съб 2 Май 2015 - 23:51

Не мисля, че да пазиш части от себе си или от миналото си, сиреч да криеш "30%" от лицето си, те прави неискрена. Неискрен си, ако твърдиш, че чувстваш неща към хора, когато всъщност не ги изпитваш, както и да се преструваш, че някой ти допада, когато не ти, такива неща. Може би по-скоро понякога страха, нежеланието и т.н. да споделяме разни неща за себе си произтичат от начина, по който ние ги приемаме и който понякога проектираме върху другия/те, без оглед на правото им да реагират различно... Това, че нещо у нас си не ни харесва или срамуваме от него, не ознчава автоматично, че всички трябва да го възприемат като теб. Може би е въпрос на комфорт и колко имаш за губене, както някой по-горе беше писал.
avatar
velvet_touch

Брой мнения : 43
Join date : 17.10.2012
Възраст : 28
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Ins@ane on Пет 5 Юни 2015 - 2:39

Само пред правилните хора се разкривам. Има нужда от известно време опознаване, за да сметна този човек достатъчно ли е интелигентен, изобщо струва ли си да се поддържа връзка.
avatar
Ins@ane

Брой мнения : 189
Join date : 19.08.2010
Възраст : 24
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by овчата_глава on Съб 20 Юни 2015 - 14:47

До колко се разкривате когато започвате или изживявате връзка ?
Това е въпрос с ясен отговор, поне според мен Smile Всеки, който се впуска в нова връзка, винаги показва най-доброто от себе си. Затова в началото нещата са плахи, изпълнени с емоции. Аз съм доста пряма и искрена, но според мен, когато започваш да опознаваш някой, било то приятелски или романтично, не бих сложила всички карти на масата. Това не се дължи на това, че искам да съм мистериозна или интересна, според мен, това е нормална човешка защита.

Мислите ли че само с който ви познава изцяло можете да постигнете истинска близост?
Ами, не знам дали при другите е така, но има неща, които според мен, никой не казва на никого. Това е напълно нормално, сякаш при всяка моя мисъл,несигурност,страх или подобно, да звъня на някой и да му се изливам. Всеки има свои демони, които тихичко пази за себе си. Това не означава, че не ме познават, просто има неща които са лично мои Smile

Въобще имате ли нужда от такава близост или не обичате да допускате другите до всяко кътче на съзнанието си ?
Хората сме социални същества и естествено, че имаме нужда от близост и разбиране. Все пак, всеки търси онзи човек, с който може да бъде себе си, по този начин, който намира за най-щастлив. Аз като овча глава, искам друга овца в живота си, такава с която имаме общо и се разбираме. Но не мисля, че познавам овцата си на 10000 %, не смятам,че е необходимо, това обаче не е маска, това е уважение към личността със която си. Охх, пак се оплетох в мислите си,ужас Embarassed

avatar
овчата_глава

Брой мнения : 14
Join date : 22.05.2015
Възраст : 29
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by velvet_touch on Пет 26 Юни 2015 - 11:41

Овчата_глава, не смяташ ли, че гогато представяш най-добрата си страна пред нов човек, след време, когато недостатците и слабите ти места (в никакъв случай не влагам негативен смисъл е тези две неща), дтугият човек може да се почувства излъган? Струва ми се, че когато от началото сме такива, каквито сме, привличаме хората, които са като нас, а останалите разбират, че не ни желаят около себе си, и така по някак по естествен път индивидите около теб се пресяват, с което си спестяваш поне малко главоболия.
avatar
velvet_touch

Брой мнения : 43
Join date : 17.10.2012
Възраст : 28
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by овчата_глава on Съб 27 Юни 2015 - 13:45

velvet_touch,напълно съм съгласна с теб,че главоболията биха били по-малко.Но според мен,когато си силно привлечен към даден индивид и искаш да бъдеш с него за повече от една вечер,тогава нещата са различни. Мисля,че със повечето от нас е така. Няма как да познаваш някой от първият момент във който го видиш, опознаването е дълъг процес и продължава цял живот! Всеки си има своите недостатъци и те лъсват в различни ситуации. Аз имам и хубави и лоши страни,но това не означава,че вечно съм като кучка или като ангел,дадена ситуация събужда някой от двамата. В началото всичко е ново,свежо,човек е под натиска на любовните хормони и за него всичко е красиво,розово и най-вероятно затова и показва най-хубавите части от себе си. Ако даден човек държи на теб,би следвало да те приеме и с недостатъците ти,ако след 1 месец реши, че не те иска с тях, значи не е твоят човек!
"другият човек може да се почувства излъган?" : Защо да се чувства излъган? Това е странен въпрос за мен,нима очакваш,че даден човек е идеален?! Точно в това е красотата на опознаването,да видиш всяка окраска и всяка част от човека с който си решил да поемеш в една посока. Аз не казвам,че в началото сме перфектни,според мен просто се стараем да сме по-добри и в момента в който намерим онзи човек, който ни подтиква да сме по-добри до самият край,това е човека са нас. Това съвсем не означава, че трябва да се променяме за някой. Според мен, любовта би следвало да прави човек по-добър Smile
avatar
овчата_глава

Брой мнения : 14
Join date : 22.05.2015
Възраст : 29
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by velvet_touch on Чет 9 Юли 2015 - 9:44

Овчата_глава, при мен връзката става първо на емоционално ниво, така че явно оттам идва разликата във вижданията ми. А и аз като че ли се опитвам да избегна точно това с единия месец :-D
Любовта променя неминуемо. Най-малкото ни прави по-отворени към другия, към света; по-добри също, но може би само докато сме с другия, зависи какво влияние има над нас. Иначе под излъган имах предвид това, че хората крият доста неща за себе си, не че ги виня, но когато вече сте на етап добро познаване някои продължават да го правят. Някак си предпочитам хора, които от началото се показват каквито са, не се страхуват от недостатъците си. По-лесно се общува с тях. А и ти разбираш искаш ли да доопознаваш човека в онзи смисъл или не.
avatar
velvet_touch

Брой мнения : 43
Join date : 17.10.2012
Възраст : 28
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by insane__ on Чет 9 Юли 2015 - 20:43

мане тука размисли и стасти Smile
Овчата_глава е долна мръсна лъжкиня Smile вече 3-та година ме лъже, показва уж само добрите си страни ама чат пат като се ядосва и става лоша само ме лъже че то било моментно...хммм долна лъжа!
ама кво да я правя, нали е мойта овца
avatar
insane__

Брой мнения : 41
Join date : 20.05.2015
Възраст : 27

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by RINA on Чет 9 Юли 2015 - 23:27

Не, защото никой не го е "заслужил".
avatar
RINA

Брой мнения : 120
Join date : 17.06.2013
Възраст : 28
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by velvet_touch on Пон 27 Юли 2015 - 9:55

Insane, няма как без размисли и страсти при мен :-D Аз от тях съм изтъкана B-) И как наказваш твоята овца за лъжите :-D
avatar
velvet_touch

Брой мнения : 43
Join date : 17.10.2012
Възраст : 28
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Two plus Three plus on Пон 27 Юли 2015 - 13:35

Ако се разкриеш буквално и напълно, каква идентичност ще оставиш за себе си?
Дори Алах не обича светите хора.
avatar
Two plus Three plus

Брой мнения : 172
Join date : 15.03.2014
Възраст : 24

Върнете се в началото Go down

Re: Разкривате ли се на 100% пред другите ?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите