За "Любов от първо вписване" или On-line влюбвания.

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Re: За "Любов от първо вписване" или On-line влюбвания.

Писане by Елена on Пет 21 Ное 2014 - 16:21

"Емоцията е високо интензитетно състояние, на силна краткотрайна възбуда, временно и краткотрайно психическо състояние, а чувството може да бъде продължително, дълготрайно психично субективно-оценъчно отношение към определен обект."
avatar
Елена

Брой мнения : 518
Join date : 04.07.2012
Местожителство : Центърът на света

Върнете се в началото Go down

Re: За "Любов от първо вписване" или On-line влюбвания.

Писане by Layer Cake on Нед 23 Ное 2014 - 11:29

Layer Cake написа: Това че можеш да ги обясниш чисто биологично чрез разните процеси,които настъпват в мозъка не означава че чувствата са имагинерни.

Ако беше ги определила като highly overrated още в началото, аз веднага щях да се съглася. Идеализиране на любовните изживявания е абсолютно ненужно и за мен. Особено тъпи са моментите когато идеализирането е резултат от копнежи по недостижими за нас обекти . Горният цитат показва че още в първият ми пост съм склонна да припиша любовните трепети на процесите в тялото и мозъка (хормоните които конкретизирахте), стига чувствата да не се определят като имагинерни.
Както устата и езика са инструмента чрез който ще се насладиш на шоколада, така тялото и мозъка са инструментите чрез които ще се насладиш на любовните изживявания. Има и малко по задълбочен начин да анализираме любовта. Но той пък трябва да се гради повече на преживявания отколкото на думи.  Smile Нещо в тази насока : Ако приемеш че ти не си съвкупност от тяло и мозък, а че те са твои притежания/ инструменти, тогава какво си ти ? Отговора на въпроса зависи от това до колко прагматичен е умът ти.

Изобщо дискусия от сорта "съществува ли любовта" и "какво е любовта" спокойно могат да получат отговор от типа : Любовта е просто сбор от изживявания, чувства и емоции - далеч от всякакви мистични идеали. Това че са плод на хормони и че не осмислят живота  - ок, но пък натрапчивата нужда от тях при мен си остава независимо какво говорим Very Happy
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите