Потресена съм

Go down

Потресена съм

Писане by looking_for_love on Чет 6 Фев 2014 - 17:46

Здравейте, преди няколко минути попаднах на тази http://bgfreaks.org/index.php?topic=1033.0 тема. Аз съм меко казано потресена от това,колко малоумни хора има.Не стига,че не разбират ами са твърдо убедени в хомофобските си мнения. Какво мислите вие по въпроса ?
avatar
looking_for_love

Брой мнения : 13
Join date : 26.12.2013
Възраст : 21
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Slimsss_ on Чет 6 Фев 2014 - 18:35

Потресена ? Трудно мога да съм потресена , след другата тема която има тука по повод "дискриминацията на болните" . Смятам, че всеки човек съди по познатите който има и рядко сяда да провери дадена информация дали всъшност е вярна или не ...
Аз съм ходила с много повече хетеро жени от колкото хомо и въпреки това не смятам , че сме "болни" или се раждаме такива . Смятам , че това си е наш избор който правим в живота ... И смятам , че при всеки се е случило строго индивидуално ...
Някъде из постовете пишеше нещо от рода "Когато си била 3-4кл си заглеждала момченца , а не момиченца" . Помня , че аз точно тогава заглеждах повече ЖЕНИ , от колкото момченца  Very Happy Very Happy  .
Когато имаш две жени около теб който са лесбийки , а ти си мъж .. И те ти обесняват как са станали лесбийки , защото ги е разочаровал даден мъж . Нормално е , после като седнеш и видиш подобна тема в нета , да я изкоментираш по този начин . А когато седнат двама мъже и ти кажат "ми аз така се родих" , отново си вадиш подобен извод .
Макар , че логиката лесбийки се правят от разочарование , а гейове се раждат , много не ми се връзва , но все пак ...

Много внимание почнахме да им обръщаме на тези "индивиди" .
avatar
Slimsss_

Брой мнения : 74
Join date : 14.02.2013
Възраст : 27
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by looking_for_love on Чет 6 Фев 2014 - 18:59

Имах предвид потресена не от глупавите коментари те са друга работа.Потресе ме това,колко убедени са в думите си, не стига че не разбират какво е да си гей/лесбийка ами изнасят лекции какво и как сме се чувствали или мислили
avatar
looking_for_love

Брой мнения : 13
Join date : 26.12.2013
Възраст : 21
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by ida on Чет 6 Фев 2014 - 21:25

Мен ме разсмя тази тема   
avatar
ida

Брой мнения : 223
Join date : 09.04.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Angua on Чет 6 Фев 2014 - 22:17

Значиии.. изобщо не се потрисай. Това ти твърдение е валидно за 95% от хората и 95% от нещата, които говорят. Ако смяташ, че можеш да просветлиш някого - давай. Ако не- свиркай си, гледай на тези изказвания с научен интерес/ чувство за хумор/съжаление и като ти падне случай, доказвай в каква грешка са. Аз  поне така правя  Smile
avatar
Angua

Брой мнения : 87
Join date : 09.10.2012
Възраст : 27
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by NeverNeverLand on Пет 7 Фев 2014 - 3:10

fata morgana написа:Мен ме разсмя тази тема  

Понякога се чудя какъв ли вид опити са нужни, за можем ние да разберем защо някои хора са тъпи и невежи... може би така се раждат?
Чела съм, че още в 3-тия месец на бременността се оформят като такива кръгли идиоти. Има и теория, че светът ги е отвратил и в един момент са отказали да го възприемат като реално място, в което се влага каквато и да е мисъл.

А по Дискавъри гледах за бебетата, които падат на главата си... интересна гледна точка!

Вие какво мислите по този въпрос? Аз лично познавам 2-ма идиоти, но те не говорят много за това...
avatar
NeverNeverLand

Брой мнения : 128
Join date : 23.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by ida on Пет 7 Фев 2014 - 7:56

Предполагам, че стават такива след тежко разочарование  
avatar
ida

Брой мнения : 223
Join date : 09.04.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by izslavova on Пет 7 Фев 2014 - 8:14

Не успях да отворя темата , но гледайки коментарите ви ми става ясно относно какво е . Щом е "храна" по сексуалността ни , изобщо не бъди потресена , а по-скоро приеми нещата с усмивка и да не ти пука , тъй като винаги ще е така ( поне според мен) . Съвсем скоро моя приятелка беше грубо препсувана , ако мога така да се изразя от група нейни съседи , които са разбрали за ориентацията й , но това не е всичко .. няколко дни по-късно срещу нея е пусната и жалба в полицията в , която се твърди , че е цитирам : "Психично болна "пуберка" (девойката е на 25 години), която прави "оргии" с приятелките си " ...
Какви повече да кажа ..
avatar
izslavova

Брой мнения : 34
Join date : 17.07.2013
Възраст : 21
Местожителство : град София

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by looking_for_love on Пет 7 Фев 2014 - 9:25

Май не съм подбрала правилния израз.По-скоро се ядосах за поредните идиоти.По въпроса за идиотите които не са един и двама сред познатите ми ( за болните има болници,за лудите лудници,само  идиоти си нямат място и са навсякъде).И ако те са се наричат хомофоби то не трябжа ли ние да се наричаме идиотофоби. Как мислите ?
avatar
looking_for_love

Брой мнения : 13
Join date : 26.12.2013
Възраст : 21
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by NeverNeverLand on Пет 7 Фев 2014 - 21:18

       

Май си права! Аз съм тъпофоб, идиотофоб и неграмотнофоб, признавам си!
Чувствам се неудобно в тяхната компания и гледам да ги отбягвам...   
avatar
NeverNeverLand

Брой мнения : 128
Join date : 23.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Gretchen_ on Пет 7 Фев 2014 - 21:55

След известно размишление, дали да пиша в темата ти, тъй като този форум не е за мен и затова се въздържам от изказване на (непопулярни) мнения, все пак държа да ти напиша няколко думи, само заради крехката ти възраст.
Не си позволявай да се потрисаш от хомофобни изказвания - те точно това целят. Да се отвратиш от перспективата, да си част от 'нещото', за което се говори с омраза и обидни квалификации.
Потресе ме това,колко убедени са в думите си
Не, не са убедени - сами не си вярват за това, което говорят и пропагандират. В това сама ще се убедиш с времето, но вместо да чакаш това да стане и сама да го прозреш, по-добре още отсега да си наясно с този факт. Знаейки го, в бъдеще само ще намираш потвърждения в негова подкрепа. Ако към момента чуваш от съученичките ти (съучениците няма да ги намесвам по други причини) обидни изявления, насочени към гей-хората като цяло, същите тези, след по-малко или повече време, ще се окаже, че всъщност не са хомофобите, за които толкова старателно са се представяли. Нямаш много варианти, как да тълкуваш думите ми. Накратко казано - не вярвай нито на ушите си, нито на очите си. Хората, в голямата си част, говорят и правят това, което мислят, че се очаква от тях. Но зад фасадното говорене/крещене и правене, както се вижда впоследствие, стоят противоположни на изказваните с думи неща. Това е, в съвсем сбит синтез. Не вярвай на 'хомофоби'. Ако сега, като ученичка, а и в извънученическия ти кръг, си мислиш, че си заобиколена от такива и това те кара да се съмняваш в себе си и в собствените си мисли - в заблуда си. Всичко е само параван. Това важи най-вече за момичетата/жените. За мъжете подбудите към параванно-хомофобно поведение са малко по-други, но за тази група от индивиди няма да пиша, тъй като ме грози форумно-патриархален бан.

P.S. Направи си услугата, да не се зачиташ в 'статии' или форумни 'дискусии' като тази, която те е потресла. Наименованието на сайта е показателно за това, какво съдържание можеш да очакваш от него. Няма защо да се вълнуваш, какво е 'мнението' на някакви си ********** ****. (многозвездието оставям на фантазията ви) Отново подчертавам, че това са едни 'мнения', зад които не стои нищо. Или поне не това, което трябва да изглежда, че стои.
avatar
Gretchen_

Брой мнения : 15
Join date : 26.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by UsualSuspect on Пет 7 Фев 2014 - 22:35

Значи по принцип аз деля хората на няколко типа.
Онези , които са генетично необразовани и невежи.
Онези, които са насилствено невежи.(Тоест, предоставя им се вярна информация чрез всевъзможни източници, но нещо или някой ги убеждават в противното и тъй като първите са твърде безхарактерни се връзват на опашката на манипулативната лисица, понеже не знаят на къде да тръгнат)
Онези, които знаят научно/социално доказаните факти, но ги отричат, защото не им се нрави истината.
И онези, горките, които дълбоко в себе си знаят простата истина, но не я приемат/демонстрират , просто заради спора. Да има спор, що не?
Не бе... що да няма спор?
Аз не съм потресена от статията, аз все още имам тази...детинско/наивна страст да се паля на хората...
Знаеш ли защо им се паля? Не за спорта, дори не от собствена глупост, толкова колкото им се паля за това, че има свежи и непокътнати дадености за човека и неговото битие, които са... толкова елементарни, че ...просто нямам думи.
От друга страна ми е смешно, по-солидарна бих била, ако такива твърдения чета от МЪЖЕ...но от жени?
Фак ноу...
За пореден път се убеждавам, че колкото повече напредва науката,колкото по-голям достъп имаме до всякаква информация за развитието на каквото и да било,колкото повече статистики и дебати се правят, колкото повече учените се потят...толкова по-глупав и незаинтересован (но твърдо КОМПЕТЕНТЕН) става този народ...
Само и само да върви на ВЪПРЕКИ на доказателствата.
На мене па ми писна да ми се обяснява как сексуалността била въпрос на избор...или че...не видиш ли, ние всички тук вкупом...1537 потребителки (само в този форум, да не ме помислите за ограничена и мене, та ако ме помислите, дано да е все за нещо друго...) сме станали един хубав ден, пък сме си направили едно нескафе и сме решили, че понеже мъжете СИСТЕМНО не ни искат , по-добре е да станем лесбийки.
Що не?
И що за проста кратуна би могло да разсъждава по този начин...че извинете, хетеросексуални прелестни и надъхани мадами... през 8 кръгли часа слушам от вас как мъжете за нищо не ставали...
Ужас, ужас...
Как до сега не сте решили да станете лесбийки, не знам. Но още не е късно. Ние сме си доста добре, откъдето и да го погледнеш.
Да не говорим, че повечето лесбийки, които познавам се радват на изключително много мъжко внимание...но това е отделна тема.
Оставам твърдо зад мнението си - обществото ( то ебати обществото с извинение...) има нужда от О-Б-Р-А-З-О-В-А-Н-Е.
Обаче тук стои една огроооомна питанка...едно ... безкрайно многоточие...един...височайш проблем..
Обществото не желае да бъде О-Б-Р-А-З-О-В-А-Н-О. Това е.
Точка.
Като гледам тази тема в този форум, обаче...2006-та. Дано за тия 8 години НЕЩИЧКО да им е влезнало в главата.
Не се изисква ядрена химия. А само малко разсъдък.

UsualSuspect

Брой мнения : 255
Join date : 20.09.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by NeverNeverLand on Пет 7 Фев 2014 - 23:07

PointOfSuffering написа:Оставам твърдо зад мнението си - обществото ( то ебати обществото с извинение...) има нужда от О-Б-Р-А-З-О-В-А-Н-Е.
Обаче тук стои една огроооомна питанка...едно ... безкрайно многоточие...един...височайш проблем..
Обществото не желае да бъде О-Б-Р-А-З-О-В-А-Н-О. Това е.
Точка.

 sunny  sunny  sunny 

Току що обобщи основните проблеми на това загнило, болно и паразитно общество, което си имаме. И хич не се и извинявай. Моля те!    
avatar
NeverNeverLand

Брой мнения : 128
Join date : 23.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Maybelline on Съб 8 Фев 2014 - 11:36

Темата е от 2006... Anyway. Естествено, че ще са убедени. Кой ще напише коментар "ми не съм сигурна, ми не знам"? И ние тук като пишем, звучим много убедени. Човек дори очевидно да е в грешка, трудно би си го признал, камо ли ако смята, че е прав. Хората рационализират всяко непознато нещо, свързвайки го с нещо познато. Хетеросексуалната жена, израснала сред хетеросексуален пример и възпитана да е хетеросексуална, не знае какво значи да си привлечен от същия пол и не може да си го представи. Най-близкото до ума й е да се запита "защо тя (хомосексуалната жена) не харесва мъже?". Защо някой би могъл да не харесва мъже... Сладурско. Та, жената не се запитва защо другата жена харесва жени, а защо не харесва мъже, сякаш това да харесваш мъже е даденост по дифолт, ако си жена. И оттам се почват едни фантазии - мъжете са я разочаровали, мъжете не знам какво... нищо не се споменава за жените. На никого не му хрумва, че една лесбийка не е разочарована от мъжете, а просто е очарована от жените. Ако въпросните хора, които твърдят глупостите с разочарованието от мъжете, имаха малко повече мозък и опит, щяха да се сетят, че когато човек се разочарова от даден пол, той не се насочва към другия пол, а просто спира близките си контакти с пола, от който е разочарован. Но хората не са добри психолози, още по-зле са в анализа, така че... какво очаквате? По-добре е да ни мислят за разочаровани от мъжете, отколкото за откачалките, за които до неотдавна са ни мислели.
avatar
Maybelline

Брой мнения : 360
Join date : 16.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by RINA on Пет 9 Май 2014 - 21:25

Абсолютно съгласна съм с изказването на Maybelline. Говорейки от своя гледна точка аз съм очарована от жените, нежност, сексапил, красота, поглед...направо ми е беден речника да опиша колко ме привличат. Даже си мисля, че нещо ... нали :P Та както са казали хората "кучето си лае керванът си върви" Така и ти техните думи приеми Smile
avatar
RINA

Брой мнения : 118
Join date : 17.06.2013
Възраст : 28
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Maybelline on Нед 25 Май 2014 - 13:47

RINA написа:Говорейки от своя гледна точка аз съм очарована от жените...
А аз, в интерес на истината, съм много по-разочарована от жените, отколкото от мъжете, но това не ме е спряло да продължавам да харесвам жени :D
avatar
Maybelline

Брой мнения : 360
Join date : 16.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Regina on Съб 6 Сеп 2014 - 18:24

NoFeaRInc написа:Хомосексуализмът е по- леката форма на явлението, наречено транссексуалност, т.е. високо наличие на женски хормони в мъжко тяло и мъжки хормони в женско тяло.

Dr. House написа:Мозъкът е нещо чудесно! Иска ми се всички да имаха по един!
avatar
Regina

Брой мнения : 273
Join date : 05.09.2014

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Morganna on Сря 17 Сеп 2014 - 19:51

Дори не вярвах, че е възможно да има толкова ограничени мисловно хора... но всеки ден научаваме по нещо ново! Very Happy Междувпрочем, стигнала съм до извода, че някои хомофоби нарочно отричат всичко свързано с лесбийки, гейове etc. и ги плюят, защото дълбоко в себе си са неразкрити такива, те нямат смелост да признаят пред себе си, камо ли пред другите! Била съм свидетел на подобно явление, една моя доста по-възрастна приятелка след много години отрицание призна своите влечения към жените като съвсем доскоро я слушах как постоянно плюе това, което правя! Наистина, не всичко е такова, каквото изглежда..
avatar
Morganna

Брой мнения : 16
Join date : 12.09.2014
Възраст : 23
Местожителство : Велико Търново

Върнете се в началото Go down

Re: Потресена съм

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите