Радикални лесбийки и феминистки

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Gretchen_ on Чет 19 Дек 2013 - 17:03

Само на мен ли ми правят впечатление мазохистичните настроения, витаещи в това 'лес' (както заявява името) пространство? Още с отварянето на главната, "приветстваща" sarcasmстраница бглес.ком, желаещата да се информира читателка, се сблъсква с десетки гръмки статии, в които най-подробно се цитира, какво хомофобно мнение бил изразил един или друг побъркан психопат. Защо? С какво би помогнало това на хомосексуалните жени? После, (ако читателката все още не се е самоубила) може би мислейки, че от грубата действителност, ще се озове в някакво подходящо а нея място, а именно - форума, след като прочете няколко теми, или дори само да хвърли бегъл поглед върху заглавията им, отново ще се запита, дали всъщност това не е замаскиран анти-гей форум/сайт. Изчела съм голямата част от писанията и не съм видяла нито едно мнение с хетерофобен привкус, дори и съвсем деликатен, но за сметка на това, почти във всяка тема изобилства от мнения, които поради обидното си естество, би следвало да са неприемливи и следователно недопустими за един такъв форум. Изумително е, как може във форум за лесбийки, половината теми да са а ла "аз съм хетеро, но се влюбих в жена...но съвсем определно съм си хетеро! да не ме помислите за лесбийка!", или (да, както се досещате, и тази 'е' хетеро): "...харесвам жени - ненормална ли съм?!" Така поднесен, такъв въпрос най-вероятно би стоял 'нормално' в един средностатистически, какъв да е български форум, но изглежда съвсем не на място тук, т.к. автоматично засяга личността на тези, които се определят като лесбийки и оронва престижа на цялата общност. Е, въпреки това, настойчиво се пищи за помощ и съдействие... В другата половина от темите се натрапват връзките на тукашните 'лесбийки' с мъже... Въпреки че последното е трън в очите, има и една полза от това парадиране - дава отговор на въпроса, защо е тази голяма и на пръв поглед, необяснима толерантност към хетеросексуалните и към мъжете. Да - налага се констатацията, че повечето от изявяващите се тук, не са лесбийки, а би. От полза е този факт да е известен, т.к. в противен случай се въвеждат в заблуда новодошлите във форумното пространство лесбийки, като им се вменява едно измамно чувство на дълг за толерантност към хетеро обществото и така биват приучавани към грешни, и в техен ущърб порядки. Остава въпросът, кой е толерантен към лесбийките и кому е нужно да сме такива към тези, които не са като нас (по поведение естествено, иначе е ясно).
Един съвет към потребителките - мислете, преди да пишете...в противен случай се получава това, което е - малко гей и не много френдли. В този контекст, дори не е и толкова учудващо, че толкова много момичета и жени бягат с цената на всичко от това, да се нарекат лесбийки, дори и пред самите себе си, какво остава пред 'обществото'.

Един много основополагащ въпрос, отново за (не)толерантността, както обикновено, хвърлен назидателно и в императивна форма в една (но не единствената) от предходните теми - този за отношенията между двете подразделения в 'съсловието'. Ще използвам случая да дам отговор тук, т.к. въпросната тема е с ярка автохомофобна риторика и по тази причина, не съумях да я дочета. Би-та, НЕ разбирам защо е цялата тази истерия, като че ли вие сте най-онеправданите от всички?! От какво точно се оплаквате, какво искате и какви са вашите стремления? Хетеро момичета, които искат и отношения с жени - имате го. Повече какво да искате...няма какво. Тъй като вие не сте заплаха за патриархалното статукво, по никакъв начин не накърнявате интересите на мъжете, затова и 'обществото' няма проблем с вас - приемливи сте. С лесбийките е друго - враг номер 1, защото не приемаме мъжката диктатура, следователно сме неоправляеми от тях, което сериозно ги притеснява. Разберете най-накрая, какви са истинските причини за хомофобията: зад маската на "морала" (инетерсно как той винаги е най-голямото оръжие в устата на най-НЕморалните) всъщност стои единствено страхът. Мъжете се плашат от гей мъже. Много. Хомофобията е правопропорционална на страха и чувството за заплаха. Затова и ги нападат - със закони, и физически. И другата причина - ако хомосексуалността при жените не е с имидж на "отклонение" (и не само), кой ще слугува на мъжете? Това е обяснението.

Това беше кратко предисловие към същинския въпрос, който има за цел да подпомогне разбирането на релевантността на изказваните във форума мнения и позиции. Има ли тук радикални лесбийки и феминистки? Които са напълно убедени в превъзходството на жените и не общуват с мъже? Такива, които не се извиняват, за това че са лесбийки и с гордост държат на етикета два реда по-нагоре. Тук ще направя кратко отклонение относно думите, които карат толкова много потребителки от форума, да се изприщват, а именно: определяне, класифициране, етикетиране. Разбирам, че сте с много широк мироглед и затова избягвате да твръдите каквото и да било, т.к. рамките са ви тесни, но и трите гореизброени думи са един твърде полезен способ за ориентиране в пространството. По въпроса, ако има такива, за които да важи дословно горната половина от абзаца, отбележете го по някакъв начин тук.

Тази тема няма за цел да се получи някаква дискусия, т.к. нещата са ясни и по тази причина би била излишна, а представя една позиция от гей-поглед, какъвто между другото, би трябвало да е присъщ и за другите във форума.

П.С. към модераторките:
Ако по някаква причина решите да изтриете темата ми, би било редно преди това да се занимаете с голяма част от изписаното във форума - с изказванията с хомофобна насоченост.

Забележка: Моля да дерадикализирате погледа си в бъдещето относно действията на екипа на bgles.com. Администраторите и модераторите на форума не дължат обяснения или извинения за предприети мерки по отношение на потребители, регистрирали се и съгласили се да използват тази платформа според предварително указаните правила.
avatar
Gretchen_

Брой мнения : 15
Join date : 26.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Maybelline on Чет 19 Дек 2013 - 18:10

Gretchen_ написа:Има ли тук радикални лесбийки и феминистки? Които са напълно убедени в превъзходството на жените и не общуват с мъже? Такива, които не се извиняват, за това че са лесбийки
Не става много ясно какво питаш, честно казано. Ако има радикални феминистки, какво трябва да направят? Да напишат и постнат "аз", за да се отчетат?
Не знам как на някоя ще й се получи да не общува с мъже. Хора и от двата пола има навсякъде, освен в женските тоалетни и съблекални. Първо, почти всяка тук има баща, брат, дядо, чичо, братовчед... Дай да игнорираме половината семейство? После идват приятелите от мъжки пол (рядко се случва човек да има приятели само от един пол), после колегите, преподавателите, шефовете, подчинените, съседите, продавачите, фитнес инструкторите... Не виждам как може да не се общува с мъже. Аз самата имам няколко приятели мъже, и половината хора, с които общувам по един или друг повод, са мъже, и не виждам каква връзка има полът им с каквото и да било. Но не съм се извинявала за сексуалната си ориентация :D
Смехотворно ми се вижда човек да се стреми да не общува с група хора единствено по полов признак. То и аз предпочитам да общувам само с интелигентни хора, но ежедневието не ми го позволява, идиоти има навсякъде. Но пък да ги деля по пол не ми е хрумвало. Твърде плиткоумно е.
avatar
Maybelline

Брой мнения : 359
Join date : 16.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Shelly on Чет 19 Дек 2013 - 19:27

Gretchen_ написа:
Тази тема няма за цел да се получи някаква дискусия, т.к. нещата са ясни и по тази причина би била излишна, а представя една позиция от гей-поглед, какъвто между другото, би трябвало да е присъщ и за другите във форума.

П.С. към модераторките:
Ако по някаква причина решите да изтриете темата ми, би било редно преди това да се занимаете с голяма част от изписаното във форума - с изказванията с хомофобна насоченост.


И дано не се получи дискусия. Нещата са ясни, да. За всекиго - различни.

П.П. към модераторките: ако решите да изтриете мнението ми, ще Ви разбера, но не мога да се въздържа
 offtopic offtopic offtopic Ако с такива изказвания се представяме в обществото... и аз да бях хетеро и аз нямаше да ни разбирам. What the fuck?!?!?!?!

П.П.П. и все пак, понеже спазвам правилата, доста смекчих това, което смятах да кажа
avatar
Shelly

Брой мнения : 1191
Join date : 22.04.2010
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Ihina on Чет 19 Дек 2013 - 22:02

Ами аз какво да кажа... Тя историята е показала до какво водят радикали и екстреми... Не случайно си има и хубавата думичка ектремисти... Всички ги знаем те какво правят...

И аз не разбрах точно с каква идея е пусната темата... Та единственото, което ми остава да направя е свободно съчинение с елементи на разсъждение...
По повод радикалните феминистки и лесбийки конкретно /защото общо илюстрирах какво ми е мнението за крайностите/. Тъй като човек се променя постоянно /или поне би следвало да го прави, ако ли не, значи стагнира, което никак не е добре... блатото не е най-благоуханното нещо/ затова и дори да му лепнеш етикет в един момент, той в следващия няма да отговаря на описанието от етикета. Но за целите на съчинението ще си лепна мойто си етикетче. Не, не съм радикална лесбийка. Аз съм хардкор пансексуална /ха да ви видим сега  / И въпреки това съумявам да бъда матриархалист и да се възмущавам на патриархалното или фалоцентрично /семпер цитирам по памет, ни ми съ сърди  / общество, в което живея.

Усетих леко остро влизане, насочено към би дамите... Мога да си отворя устата, но ще изляза от добрия тон, така че ще се въздържа... Какво искаме битата ли? Ами изгледай Торчуд, проследи внимателно образа на главния герой капитан Джак Харкнес... а може и епизодите с него от Доктор Ху... Той човека много хубаво си го обяснява... ще цитирам по памет: "Не мога да ви разбера хората от 20ти век. Да се самоограничавате на база пол, възраст, вид /тука има предвид дали е човек или извънземен, оти капитан Харкнес не подминава никой - разпоретина голяма е  /!?!" Та туй би... извинете... пан... тука иска хората да са либят и туй то. А не да се радикализират и екстремизират до степен, в която лесбийките като видят мъж на улицата и го ритат по кокалчетата, че те обичат да си похапват пастичка, гарнирана с черешка, пък той им предлага кебабче с две кифтенца...

Но коя съм аз да разпореждам как хората да си живеят живота. Аз търся баланс. Ако някой иска да е константа, да заповяда.

Но не можах да разбера всъщност какви теми по-точно се очаква да има в сайта на бглес... Похвална статия как хайка радикални лесбийки са патрулирали Борисовата градинка и са пребивали всеки, който им заприлича на хомофоб, дебнещ подозрително гей-изглеждащи индивиди Neutral Хиперболизирам умишлено... Искам да илюстрирам колко статични и неподвижни са някои от казаните неща. Брус Лий е казал:"Не се заключвай в една форма, адаптирай я за себе си и си изгради своя, израствай, бъди като водата. Изпразни съзнанието си, бъди безформен - като водата. Ако я сипеш в чаша - става чашата. Ако я сипеш в бутилка - става бутилката. Сипи я в чайник - става чайника. ... Бъди вода, приятелю." И мисля, че след тези думи, на един заслужаващ уважение и почит човек, аз всъщност не мога да добавя нищо повече.

П.С. И пак ще павирам пътя към ада с добри намерения. Надявам се илюстративното ми свободно съчинение с елементи на разсъждение да не е нанесло някому обида. Не това беше целта му, а както е по-горе опоменато. Тя е чисто илюстративна. И ми се ще да споделя още една мисъл, която ми допадна и която научих в следствие на протестите, поради които някой я е закачил на оградата на Художествената академия с/у СУ. "Сънят на разума ражда чудовища", Гоя. Айде, дами, мир.
avatar
Ihina

Брой мнения : 858
Join date : 28.11.2009
Възраст : 36
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by stardust on Пет 20 Дек 2013 - 3:27

Без да целя точно дискусия, а още по-малко - заяждане, искам да задам един въпрос на Gletchen. Ще го формулирам така: познавам много жени, самоопределящи се като лесбийки, но доколкото ми е известно само една от тях никога през живота си не е спала с мъж. Никога не съм чувала въпросната жена да се извинява за сексуалната си ориентация, но за сметка на това имам наблюдения, че тя безпроблемно общува с мъже в ежедневието си. Та въпросът ми е: означава ли описаното по-горе, че всъщност познавам само една лесбийка или означава, че не познавам даже николко?

П.С.: Извинявам се, че употребих мръсната дума с "м" толкова пъти в поста си, но беше неизбежно...
avatar
stardust

Брой мнения : 168
Join date : 25.09.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Marinki on Пет 20 Дек 2013 - 11:31

ХА! Най-после нещо различно!
Начи, аз косми под мишниците нямам, нито по краката, нито на разни други места. Май не съм радикална... Но пък не се кефя на мъжете хич. По-скоро са ми безразлични, рядко стигам до отрицание. Не общувам с мъже, освен с онези, които са омъжени за най-добрите ми приятелки. Те пък са някакви страшни типове. Единият дори твърди за себе си, че мозъкът му функционира като този на жените и наистина, също като мен, не получава удовлетворение от това да общува с мъже. Нито има типичното за мъжете отсъствие на навици да подрежда, готви, мие кенеф, хвърля боклук, приспива и къпе децата и т.н. Не гледа футбол, никога не бездейства проснат на дивана. Така че него няма да го броим  Very Happy Very Happy
Та, мъжете са ми безразлични. Не се кефя на близостта им, защото ми миришат гадно, често пъти направо смърдят. Тази миризма обаче привлича хетеросексуалните жени. Ужас, гнус!
Спала съм с мъже - никой не е успял да ме задоволи. Сега като се замисля - по отношение на секса са ми смешни. Изобщо не са гъвкави, много им пречи това нещо, което единствено могат да вкарват и изкарват. То ги ограничава и откъм движения. Наскоро се сетих, че нямам спомен някой от мъжете, с които съм била да се протяга, да се изтяга. Вдървена работа. Подчертавам - не говоря за изключенията.
Не дискриминирам мъжете обаче. Знам, че ги има, знам, че са наоколо, но съм тотално затворена към тях. Изобщо не им обръщам внимание и не ги занимавам със себе си. Много внимавам да не им преча, за да не ми пречат в замяна. Ако някой тръгне да ми се вре в личното пространство и ми попречи на съществуването, правя го на салата. Обикновено унижавам неговата така предсказуема мъжественост. Много е забавно Twisted Evil
Приятелката ми е по същия начин, тя е от онези лесбийки, които не са спали с мъже  Very Happy Но при нея нещата леко се различават, защото се гнуси от мъжете. Често изпитва страх от дремещия агресор в тях. Мрази начина, по който заявяват своето и начина, по който се налагат. Начина, по който ПРИТЕЖАВАТ.
Никога не бих се върнала към мъжете. Имам и знанието, и усещането за това. Няма начин да се върна назад. Не изпитвам никакви колебания по този въпрос.
avatar
Marinki

Брой мнения : 206
Join date : 28.10.2011
Възраст : 36

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Гост on Пет 20 Дек 2013 - 13:22

offtopic 

Marinkiiii, винаги когато те чета и си умирам от кеф. Пиши по-често! Обичам теееееееееее  Kiss   Kiss   bounce   bounce 

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by covington on Пет 20 Дек 2013 - 15:04

дава отговор на въпроса, защо е тази голяма и на пръв поглед, необяснима толерантност към хетеросексуалните и към мъжете

вменява едно измамно чувство на дълг за толерантност към хетеро обществото и така биват приучавани към грешни, и в техен ущърб порядки

Остава въпросът, кой е толерантен към лесбийките и кому е нужно да сме такива към тези, които не са като нас

Краткият отговор (ама е тайна, ше го напиша тихичко): тва е щото тука лесбийки няма. Тук сме се събрали толераст до толераста, ама сме под прикритие. Аз даже съм радикален толераст, обаче понеже и тва е етикет, гледам да не го ползвам много.

Гатанка на деня с награда къстъм смайли за човека (айде, от мен да мине, може и жената), който открие къде в оригиналния пост авторът си е послужил с типично хомофобски подход - стеротипизация на мах.
avatar
covington

Брой мнения : 1254
Join date : 21.01.2011
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Angua on Пет 20 Дек 2013 - 17:29

къде в оригиналния пост авторът си е послужил с типично хомофобски подход - стеротипизация на мах. написа:
Дългите цитати са едновременно забранени и грозни, затова отговарям- къде не е? На мен ми звучи като Расате е преживял идеологичен катарзис...

Аз като един неориентиран срам за чистата лесбийска раса искам само да кажа, че за мен сляпата омраза и категоризации са белег на няколко отминали вече епохи и много ми се ще да си останат там.
От друга гледна точка- омразата е стрес. Стресът е канцерогенен (и какво ли още не -генен). И да мразиш 50% от човечеството, защото съществува, и 95% от останалите 50%, защото те пък не мразят първите....простете ми, ама това е сууупер натоварващо и не е работа за мен.
Хетерофобията не е с нищо по-добра от хомофобията. И двете неща са характеристики на отделни индивиди, а не на обществото и колкото по-малко си ги навираме в лицата, толкова по-неприемливи ще стават  Smile
avatar
Angua

Брой мнения : 87
Join date : 09.10.2012
Възраст : 27
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Gretchen_ on Пет 20 Дек 2013 - 19:00

Маринки, както и на теб не ти е убягнало, дори при опит за поддържане на отлична хигиена, мъжете наистина смърдят.
И мен ме е гнус от тях във всички аспекти - като се започне от физическите различия, мисленето, говоренето, поведението и т.н., и т.н. По тази причина дори самото им евентуално присъствие, ме притеснява, тъй като е задължителна предпоставка за проявление на всичките им негативности. Пречат ми.

Maybelline, всяко общуване е вид интеракция, което неизбежно води до циркулирането  на (не)предумишлено изказани мнения и нагалси, което оставя някакъв отпечатък върху субектите. Затова, при наличие на задълбочено словесно общуване, надвишаващо това да поздравиш съседа си, евентуално придружено от омразния на много small talk, няма начин да не бъдеш изложена на различни въжделения и внушения, които са в разрез, може би, с твоите собствени. Ако регулярно се получава така, е твърде възможно твоите мисли и чувства да бъдат подменени с тези на някой друг, дори и да изглежда, че няма пряк интерес от това.
Разбирам, че всяка има баща и други роднини, но ако те вредят, е полезно общуването да бъде преразгледано.
Какво значение има полът ли? Там се корени всичко. От биологично обусловените разлики в мисловните процеси, хормоналните и всички други системи, произтича и различният светоглед и маниер на разсъждение и действие. Непосилно е за мен да проумея, по какъв точно начин работи мъжкият мозък. Едно само е сигурно - не по нормален начин. Така че, полът е най-важният признак, т.к. е от решаващо значение за личността. В което няма нищо плиткоумно. Отхвърлям предположението ти в този смисъл.

По отношение на това, как точно да се отбележат мислещите като мен, целта беше това да стане тук, за да е видно за всички, като е достатъчно с една дума да се заяви съгласие, за да се види каква е нашата представителност във форума.

Макар и чрез лични съобщения, оценявам подкрепата, която получих и ще получавам.

Както бях упоменала, темата ми нямаше за цел да става повод за дискусии, отново - защото са излишни. Но е ето, че оправданията не закъсняха и извадиха всичките си редовни "аргументи".

shelly, по-добре гей-обществото да е представено от мен, а не от хетеросексуални.  

ihina, за теб думите ми липсват. Не подлежиш на описание, още повече такова, което да не излезе от добрия тон. 'Нещата', които си писала, са с обидено-оправдателно-нападателен характер и са на много ниско ниво. Не съм ти влязла остро, пък и ти си свикнала да ти влизат, само изтъкнах каква е истината. Не разбирам с какво съм те обидила - бях повече от мека в изказванията си по тези въпроси, които всъщност изискват една много по-голяма твърдост на речта. Нямах за цел да обидя никого, затова и не съм се впускала в просторни обяснения, а съм набелязала само това, без което не може.
Писанията ти определено слагам в раздел "мъжки", т.к. наистина са като измислени, написани и звучащи като от мъж. Понеже сама си казваш, че обичаш, бягай да ядеш наденици с кюфтета. Почерпи и баща си.

До модераторките:
Самосезирайте се - защо се допуска да се съдържа такъв вулгарен език в 'илюстрациите' на ihina? Все пак тук не е хетеро-форум.
avatar
Gretchen_

Брой мнения : 15
Join date : 26.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Gretchen_ on Пет 20 Дек 2013 - 19:06

Уви, не е на сляпо, а в отговор на неоспорими доказателства, които са се потвърдили през годините.
Сравнението с р. е крайно неуместно и не го приемам.
avatar
Gretchen_

Брой мнения : 15
Join date : 26.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Angua on Пет 20 Дек 2013 - 21:19

Gretchen_, уважавам правото Ви да си имате лично мнение и да си го изразявате. Но искам да помоля:
1. Никога не си позволявайте да представлявате общността  ни като цяло, защото това означава да представлявате в частност и мен. А аз лично съм радикално несъгласна с всичките Ви възгледи.
2. Спрете да казвате на модераторите във всеки свой пост как трябва да изглежда форумът!
avatar
Angua

Брой мнения : 87
Join date : 09.10.2012
Възраст : 27
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Ihina on Пет 20 Дек 2013 - 21:23

offtopic Първо да се извиня за офтопика и да успокоя, че не възнамерявам повече да коментирам по темата.

Gretchen_ написа:бягай да ядеш наденици с кюфтета. Почерпи и баща си.

Ще го черпя разбира се!!! Наденици, кюфтета, мезета, ракии. Всичко!!! Само ми го върни обратно от гроба!!!

Благодаря ти за този коментар. Нямаше да мога да те "илюстрирам" толкова добре, колкото ти сама го направи с това изказване Rolling Eyes
avatar
Ihina

Брой мнения : 858
Join date : 28.11.2009
Възраст : 36
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by lira on Пет 20 Дек 2013 - 23:39

Кхм-кхм, признавам си, че толкова съспенс, пък и даже забавен, отдавна не е имало. Някак се чувствУвам длъжна да се включа, в качеството си на модератор, но не и на пълноправна лесбийка, защото явно не съм баш такава. Започвам с оправдателно-нападателно-хетеронефобската си дейност...ако зависеше от мен, немалко съфорумки знаят, че щяхме тук да си пишем 20ина девойки, но, за щастие, тази моя диктаторска нагласа е успешно възпряна.  В този ред на мисли много бих била любопитна да получа лично съобщение със съвети и насоки за модераторския ми живот. Опитвам се да се самосезирам, но само се взирам, не мога да достигна висините на прокуратурата (извинете, че в думата се съдържа онази друга дума). Всъщност може би тук е мястото да призная, че съм се заела много активно с унищожението на ужасните мъже и то с цената на немалка саможертва. Почти всяка вечер обикалям сама по клубовете и забивам по някой търсещ сексуално удовлетворение мъж, който, след като изядем тройка кебаПчета (ихина) с гарнитура лютеница с лук, аз обладавам като една женска богомолка и след това няма да призная публично какво се случва, но се надявам несебоп да не идва в мазето ми...там има поне дузина бременни мъже оковани във вериги. Разбира се, сами разбирате социалното посление, което отправям с цялата тази дейност, която влияе изключетелно недобре на психическото ми здраве, но аз го правя за всички нас и против всички тях. Искам само да вметна още нещо, все пак като сме започнали, не трябва да крием и истината за другите раси, чиито мозък също функционира по различен НЕНОРМАЛЕН начин, както и хормонално те са много по-ненормални, разбирате ме, надявам се. И все пак е време за едно градивно предложение, Гретхен, ако успееш да станеш скоро министър на здравеопазването, ти предлагам да въведеш мигновена постнатална кастрация на всички мъжкополово родени, белким вземат да им се оправят хормоните и мисленето!

дет се вика ШЛЕЕЕЗ!
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Marinki on Съб 21 Дек 2013 - 2:48

Без да прочета какво е писано по-горе, споделям, че преди точно 40 минути тотално непознат и непредизвикан от мен човек се опита да ме удуши, като ми стисна трахеята със затворен лакът. Нито го знаех, нито го познавах. Но, да ви се похваля, днес за първи път в живота си изпитах какво е да бъдеш душен. Лявата ми ръка беше насилствено извита зад гърба към дупето, дясната му беше стиснала трахеята ми и докато се душех, три момичета се опитваха да ме освободят от ръцете му. Когато успяха и се почувствах освободена, разревах се! Пукнала бях от безсилие и шок. Ужасно ми е страшно още! Мамка му! Не е честно, единственото, което мъжете имат повече от нас е физическа сила. FU*K,! Надрусан бил, зениците му били незнам какви, дреме ми на к*ра, дето го нямам! ТАЗИ ВЕЧЕР НЕПОЗНАТ ЩЕШЕ ДА МЕ УДУШИ! Да ме подчини със сила. Плача, беееееееееее, страх ме е, мъчно ми е, спомен, че не мога да се защитя от тези, е*аси , не мога да повярвам! Пфффф. Проклех го, ще му се случи, без да го мисля. Гушкайте ме, дръжте ме!
avatar
Marinki

Брой мнения : 206
Join date : 28.10.2011
Възраст : 36

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by stardust on Съб 21 Дек 2013 - 3:16

Може би трябва да сложа  offtopic  но голямо гуш и гал, Marinki! Описаното наистина е ужасно и слава Богу, че са успели да те спасят! Надявам се, че щом пишеш, вече си в безопасност. Поплачи, за да се успокоиш, нормална реакция на стреса е и е добре да го изхвърлиш от себе си това преживяване колкото можеш по-скоро.
Наистина е отвратително, че има такава неравнопоставеност във физическата сила на двата пола и най-вече, че т.н. "силен пол" използва това си преимущество твърде често за злоупотреби с нас - "по-слабите". Иначе за всички е ясно кой е по-силен. Те хленчат и лягат на легло от обикновена настинка, а ако някой някога изобрети начин един мъж да роди и застави и останалите да го правят, сигурно всички повсеместно ще се самоубият. Така, че дръж се, силна си, всичко вече е минало и само лош спомен.
avatar
stardust

Брой мнения : 168
Join date : 25.09.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by semper_fi on Съб 21 Дек 2013 - 13:00

Мила Гретхен, предполагам ника ти не е избран случайно!
Линията ти на мислене показва близкото ви родство с моят любим представител на чистата, нормалната и правилната раса - Хитлер.
А, той бил мъж ... нищо де, те идеологиите ви толкова много се припокриват, че вярвам ще му простиш неприятната миризма и омразните 10 сантиметра Smile

Всъщност нямах никакво намерение да се включвам в тази тема, защото е напълно безсмислено за се пише за основополагащи неща като, че определянето на човек по друго, освен личностните му характеристики е признак на съответния вид хобия.
Или, че в основата на всички хобии е стаха (справка - Φόβος =страх).
Или, че радикализацията означава процес, при който идндивид или група от индивиди приемат определена идея (социална, религиозна etc.) до степен, в която отричат други гледни точки, стигайки до отричането на правото на избор. справка wiki
Просто тези неща някак се подразбират. Но изключително агресивният и ултимативен подход ме провокира да изясня някои понятия/за възможността за което благодаря на администраторите и модераторите на този форум/, за да не стават недоразумения.

Не знам за другите съфорумки, но за мен правото ми избор е основна ценност, която отстоявам докрай, независимо от цената. Правото да избирам кого да обичам, правото да общувам с когото ми е приятно, правото да живея където поискам, правото да пия виното, което ми допада и така до безкрай.
Именно заради това не толерирам, не подкрепям и не понасям на чисто хормонално ниво всичко и всички, които се опитват да ме лишат от него.
avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by nebb on Съб 21 Дек 2013 - 16:00

Ненавистта към хетеросексуалните, бисексуалните и мъжете е чудесен повод за капсулация и развиване на уменията в декорацията на словесни лайна. Не се сърди, Гретхен, надявам се да не намериш последователи. Резултатите от подобно отношение в общностното и най-вече  - личностното развитие, според мен, са повече от съмнителни.
Ihina добре е представила и моето мнение по въпросите, които повдигаш, но ми се ще да направя едно уточнение. Негодуванието спрямо някои предразсъдъци не е нито нападение, нито оправдание или плод на истеричен пристъп. Но защо ли вярвам, че няма да  ми повярваш...

P.S. Благодаря за модераторите за търпението през годините.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Gretchen_ on Съб 21 Дек 2013 - 16:57

Маринки, съчувствам ти за това грозно и подло престъпление, което ти се е случило. Рабирам, че си стресирана в момента и е напълно обяснимо, но те призовавам най-сериозно, веднага да се отправиш към РПУ и да подадеш жалба, в случай, че още не си го направила. При това, по-скоро, докато спомените ти са още пресни; вземи и свидетелките - твоите приятелки, които също да дадат допълнителни пояснения. Те, предполагам, по-добре са видели нападателя и по тази причина, ще са в състояние, да представят пред полицията по-точно негово описание, чрез което да бъде търсен. Както го описваш, сигурно наистина е наркоман и рецидивист, и това обстоятелство навежда сериозно на преположението, че е много добре известен на полицията, което би улеснило задържането му. Наистина е от значение да подадеш жалба, т.к. случилото ти се посегателство, преспокойно може да се квалифицира като опит за убийство, а такива 'хора' не трябва да се допуска, да остават ненаказани за действията си и да ходят свободно по улицата, защото това ги кара да се чувстват още по-уверени, да правят каквото си искат - нали после никой няма да им търси отговорност. Такъв, като този, едва ли напада жена за първи път.
Ако искаш, сподели, ако няма да представлпва някаква тежест за теб, това наистина много ме интересува, какво е това място, на което се е случило нападението - в зведение ли, на улицата? Питам, защото, се опитвам да разбера, как се е получило така, че непознат мъж да се озове в непосредствена близост до теб, така че да може да те нарани.

Наложително е да се знае, че един мъж, особено непознат, няма място до една жена. Последната, бидейки на обществено място, отворено за неограничен кръг от хора, в случай, че забележи такъв субект, който устремено да се приближава към нея, би следвало да се запита, какви ли намерения го водят. И за всички като мен, непреодолимо далече от хетеро-мисленето, е ясно, че едва ли са положителни. Това налага предприемането на мерки за недопускане и минимизиране на подобни рискове.
Аз не искам нищо от един мъж. И той на свой ред няма какво да иска от мен.

Още нещо във връзка с конкретния случай - мъжът, посегнал върху личността на Маринки, едва ли някога се е бил с друг мъж. Не. Защото да се биеш с мъж, е опасно. Може и ти да бъдеш наранен. Но да нападнеш жена, не носи никакви рискове.
avatar
Gretchen_

Брой мнения : 15
Join date : 26.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Gretchen_ on Съб 21 Дек 2013 - 18:39

nebb написа:Ненавистта към хетеросексуалните, бисексуалните и мъжете е чудесен повод за капсулация и развиване на уменията в декорацията на словесни лайна. Не се сърди, Гретхен, надявам се да не намериш последователи. Резултатите от подобно отношение в общностното и най-вече  - личностното развитие, според мен, са повече от съмнителни.
Ihina добре е представила и моето мнение по въпросите, които повдигаш, но ми се ще да направя едно уточнение. Негодуванието спрямо някои предразсъдъци не е нито нападение, нито оправдание или плод на истеричен пристъп. Но защо ли вярвам, че няма да  ми повярваш...

P.S. Благодаря за модераторите за търпението през годините.

Последователки не търся. Нямам намерение да убеждавам в нищо когото и да било. Отворих темата, за да се изясни, колко са тези лесбийки, които сами за себе си вече са стигнали до същите становища, а не тепърва да се осмислят и евентуално приемат.
Кауза пердута е да се опитвам да обяснявам на жените като цяло - без значение, хетеро, би или не знам още какви, че имат права. Излишно е да им натрапвам този факт, защото на тях им е добре така, както са - унижавани, пребивани, изнасилвани, убивани. Аз нищо не мога да направя, против тяхната воля. Думите и убежденията са ненужни, щом са възприели и са убедени в мъжката гледна точка, че те това заслужават и им се полага по право, защото са се родили от женски пол. Родени с неотменното право да бъдат жертви. Да правят каквото искат със себе си, по-точно: да позволяват да бъде правено с тях. Но съм против тях, защото с това си поведение, те на свой ред потвърждават убеждението на мъжете, че жените са жертви и с тях трябва да се отнасят като с такива. Това е, което не приемам и което ме кара да съм с крайно отношение.

Спомената е тази толкова експлоатирана дума - "предразсъдъци". Тя не трябва да бъде разглеждана само като понятие с негативен оттенък. Ако много предразсъдъци се създават заради НЕпознаването на дадено нещо, обратното също е вярно.

Вместо да раздаваш нелепи етикети, по-добре си направи труда да се огледаш около себе си и виж, че 'живееш' в л***а.


Последната промяна е направена от Gretchen_ на Съб 21 Дек 2013 - 19:33; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Gretchen_

Брой мнения : 15
Join date : 26.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by nebb on Съб 21 Дек 2013 - 19:32

Gretchen_ написа:

по-добре си направи труда да се огледаш около себе си и виж, че 'живееш' в л***а.
... благодарение на хора с мислене, подобно на твоето. Познавах един женомразец и хомофоб, и ми е трудно да открия разликите между вас.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Tin^Tin on Съб 21 Дек 2013 - 20:02

Егати логореята.

Tin^Tin

Брой мнения : 279
Join date : 14.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Gretchen_ on Съб 21 Дек 2013 - 21:37

nebb написа:
... благодарение на хора с мислене, подобно на твоето. Познавах един женомразец и хомофоб, и ми е трудно да открия разликите между вас.

Сравнението ти е несъстоятелно.
Само един такъв ли познаваш?! Всички мъже изначално са женомразци. Ще да е хормонообусловена болест. НАЙ-натрапващото се, очевадно и лесно разпознаваемо доказателство за това, е непрестанната словесна агресия, на която са подложени жените, в качеството им на такива. Отново - не лесбийки, не би...хайде, да кажем - хетеросексуалните - тези, които са приемани като конвенционални. Нали отговарят уж на 'всички изисквания'? Какво им е лошото тогава? С какво 'провокират' агресивното, злобно и обидно говорене по техен адрес? Това бръщолевене е навсякъде - в частни разговори, в публични онлайн платформи, в абсолютно всички видове медии и съдържанието, което представят: независимо, дали става въпрос за ток шоу и всякакъв род публицистични предавания, 'културни' такива, риалити формати, реклами, филми и сериали, политически или пък 'женски' предавания, всички те са изпълнени с омразен към женското съсловие език. Нямат ли поне малко срам тези мъже, от позицията на гости или водещи на тв предаване, пред цялата зрителска аудитория и не на последно място - пред твърде вероятно - присъстващите в студиото жени, да си позволяват да ги обиждат и принизяват?! Същото е и в личните разговори, като ще пропусна тези, които са изцяло между мъже: показателно е, че го правят пред жените - техните дъщери, сестри, съпруги, колежки, служителки, шефки и т.н. Имаше една приказка за баницата и този, който я дава. Тук питам: защо жените търпят това не само нескрито, а съвсем демонстративно отношение на омраза и какво правят същите тези жени при тези мъже? Защо не направят забележка, не станат и не си тръгнат, не прекратят контакт, не се разведат...Приятно ли им е да чуват от мъжете, че всички жени са к***и, как за нищо не стават и всички възможни неласкави епитети? Защо е приемливо да се чува и вижда тази мъжка позиция - никой не прави нищо в защита на жените - нито някакви други мъже (които в момента не обиждат, но присъстват), нито такива жени. И не е ли мълчанието един твърде притеснителен индикатор за съгласие с безобразието и негово легитимиране? Защо никой не поглежда накриво този, който обижда жените и не казва: "Това не прозвуча много толерантно. Не е редно да се говорят такива неща. Така ли ни представяш пред обществото? Поправи се.   "

Тук е мястото за една викторина: Кога сте чули/видели или поне чули, че някой, някога е чул/видял, как изобщо жена изказва обидни твърдения и нападки по адрес на мъж, мъже или цялото мъжко...много подходяща дума е "войнство", а и ако се е случило, НИКОЙ да не се е обадил в защита на мъжа/мъжете? В малка група от беседващи, в национален ефир в прайм-тайма или от трибуната на народното събрание. Ако някоя все пак се сети, че евентуално, такъв прецедент наистина се е случил, да съобщи, какво е станало с жената.

Не трябва ли, след като за мъжете жените (или поне една част от тях) са жизнено необходими, да полагат поне малко усилие, да се показват по-малко враждебни? Защото е ясно, че съсвем без враждебност те не могат...мисля, че съм пропуснала да спомена, че мъжете ги е страх от жените. Много. Затова е цялата злоба - синдромът на отхвърления мъж. Защото знаят, въпреки всички усилия във възпитанието им - от страна на майки, бащи, стринки и т.н., да им внушат, че СА нещо си, те все пак рано или късно, осъзнават, че не струват.

Мъжете не са способни на друго, но целенасоченото възпитаване в автофеминофобия...от страна на мъже, но и от вече "възпитани" в същото жени. И срещу това никой няма нищо против. За какво? Разделяй и владей.

*По отношение на викторината: старайте се да си припомните (ако въобще) легенда, в която свидетелят да е мъж, в противен случай няма да е много достоверно.   sarcasm
avatar
Gretchen_

Брой мнения : 15
Join date : 26.11.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by nebb on Съб 21 Дек 2013 - 21:58

Напомняш ми много за една друга дискусия, и ще трябва да се повторя - има съществена разлика между "Всички ...(някакъв признак), които познавам са...." и "Всички...(признака) са...". Но няма да те убеждавам в това.

 offtopic Маркизо, права си, няма смисъл. Very Happy
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by earl_grey on Съб 21 Дек 2013 - 22:41

#ИзвинисеБЕ  Волене, болене къде си? #KLETA_MAJKA_BULGARIQ
avatar
earl_grey

Брой мнения : 1474
Join date : 14.11.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Радикални лесбийки и феминистки

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите