Докога?

Go down

Докога?

Писане by Гост on Чет 26 Сеп 2013 - 19:18

Случвало ли ви се е да мине цяла една година и вие все още да сте... не, не влюбени.. да я обичате толкова силно с всеки изминал ден.
Разбира се, говорим за несподелена любов. И не говорим за самонавиване. Говорим за нещо много голямо и силно, което се случва в сърцето.
Говорите си, размишлявате, осъзнавате, че няма никакви шансове, но едно говори разума, друго си прави сърцето.
И да усещате как това убива новите ви запознанства и социалния живот.
Как се спира да се обича? Защото... Докога?

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Zombie4You on Чет 26 Сеп 2013 - 19:47

На кого не се е случвало :( (hug) И това, че любовта е несподелена и невъзможна подклажда нещата. Пробвай да се изолираш от нея, излизай с други хора. Любовта сама си отминава поне при мен. Няма незабравими и незаменими хора.
avatar
Zombie4You

Брой мнения : 8
Join date : 19.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by ???? on Чет 26 Сеп 2013 - 19:58

Да изолирай се по някакъв начин от нея и спри да я мислиш и постепенно вс ще се оправи.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Maybelline on Чет 26 Сеп 2013 - 20:47

Да... дори повече от година. Казваш си, че нищо няма да се получи, навиваш се уж, че повече няма да се занимаваш с нея... и в даден момент си представяш какво би било, ако сега бяхте заедно. Става ти тъпо, не ти се занимава с никого. Нормално. Не знам да има универсален лек. При мен помогна това, че аз направих всичко възможно да се получи между нас и нещата зависеха от нея. Тя уж искаше, но нищо не направи, абсолютно нищо. Не получих и отказ, което забави нещата. Доста време мина, докато се усетя, че няма да я бъде.
Ако си направила всичко възможно, за да се получи, и тя въпреки това не е пожелала, трябва да се откажеш от нея. Наложи си го категорично. Не може да тичаш след жена, която не иска да е с теб. Дори да я хванеш, тя няма да е щастлива, щом не го е искала. Знам... всяка от нас го знае за себе си... ти можеш да й дадеш невероятно красиви преживявания, прекрасна връзка, силна любов, всичко от което има нужда. Но насила не можеш да дадеш. И след като направиш всичко възможно да я убедиш, че те иска, и не се получи, трябва да прекратиш нещата с нея. Защото тя отдавна ги е прекратила.
Съжалявам. Съчувствам ти, и аз съм била по този път (hug)
avatar
Maybelline

Брой мнения : 359
Join date : 16.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Просто Аз on Чет 26 Сеп 2013 - 21:05

Любов само с нова любов се заменя,поне при мен.Нито време,нито изолиране,нито каквото и да било друго. Neutral
avatar
Просто Аз

Брой мнения : 714
Join date : 21.01.2013
Местожителство : въображаеми светове

http://onemorepieceofshit.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Angua on Чет 26 Сеп 2013 - 23:22

Случвало се е... И най-странното е, че беше след взаимоотношения, които считах за изчерпани и сама прекратих. Моят извод, след като опитах какво ли не, беше, че не можеш просто да спреш да обичаш. Нещата не работят така. Обичаш, докато ти самата имаш нужда от това. А кога и как преставаш да обичаш някого- не знам. Обаче знам, че реалният живот е по-завъртян от латино сериал и в крайна сметка все след някой завой се появява нещо (някой?), което да разбърка тестето и да се приключи веднъж завинаги с конкретния автотормоз. За да се започне с чисто нов Smile
avatar
Angua

Брой мнения : 87
Join date : 09.10.2012
Възраст : 27
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Гост on Пет 27 Сеп 2013 - 0:04

Pink Floyd написа:
Как се спира да се обича? Защото... Докога?
Как да се спира да обича? Никак, никога! Това е...мислех си, че не харесвам тази дума - противоестествено!
Как можеш да живееш без да обичаш? Да спреш енергията си за живот? От къде да събереш сила да живееш, ако не обичаш? И какъв смисъл?
На никого не пожелавам да си причини такова нещо-да спре да обича!

А, виж, как да пренасочиш любовта си - това е друго, много различно нещо! И става. С време, с воля и с още повече любов. На първо място, към най-грешния и най-трудния за обичане човек - себе си.
Всичко друго си идва на точното място все в един момент, рано или късно, бъди сигурна...

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by murmrun on Пет 27 Сеп 2013 - 11:22

Pink Floyd написа:... Разбира се, говорим за несподелена любов... Докога?
Докогато ти решиш, всичко зависи само от теб. Нещастието е въпрос на избор. Cool
avatar
murmrun

Брой мнения : 296
Join date : 16.01.2010
Възраст : 38
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Гост on Съб 28 Сеп 2013 - 12:51

Абсолютно съгласна съм, че нещастието е въпрос на избор и това е моята философия. Както за щастието и радостта може да няма причина и не трябва, така и не е нужно да има причина физиономията ти да е кисела и мрачна! И това го твърдя, та чак залягам. Изпитала съм го докрай!

И... не, не искам да спирам да обичам! Никога! Това е най-истинското чувство. То е наше, това никой не може да ни го отнеме и промени. Това е най-ценния дар.

Въпросът беше, че се надига една задушаваща тъга (сега само тъга, преди беше агония), че... да, какво да кажа, ами, че е несподелено.
Минах през всякакви пъстри периоди тази година, какво ли не опитах да направя за да я забравя, за да не общувам с нея, опитвах се да я мразя, да се навивам срещу нея, случваше и да не правя нищо и да не мисля нищо.
И ето, животът ми е прекрасен в момента, всичко е наредено, започва една красива и уютна есен, мирише на пушек, времето в което започваш да търсиш топлината и искаш да прегърнеш любимото същество и тогава се прокрадва тъгата... от липсата й на този пейзаж в който живея.....


Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Гост on Съб 28 Сеп 2013 - 15:50

http://vbox7.com/play:a865656a

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by WhoKnew on Съб 28 Сеп 2013 - 21:59

От скромния си опит, бих казала, че да се навиваш да правиш каквото и да е, не помага. Дори напротив. Всеки път в който човек изневери на сърцето си, то рано или късно отговаря по коварен и доста болезен начин. Изживей си момента, изстрадай си страданието и чак тогава ще бъдеш готова за една друга любов, истинска, красива и споделена.
avatar
WhoKnew

Брой мнения : 12
Join date : 31.08.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by KissLand on Съб 28 Сеп 2013 - 23:15

Докога зависи от самия човек, който е влюбен. На мен дори в момента ми се случва, но се държа на положение и се опитвам да залича чувствата си. Принципно когато се влюбя в някого му казвам какво чувствам, но не отговори ли на чувствата ми подобаващо, не си отключвам емоциите, а ги тая дълбоко в себе си на сигурно. Защото ако при всяко едно влюбване аз давам всичко от себе си и не спирам да мисля за дадения човек, то това е загубена кауза и по този начин само си губя времето за неща, които няма как да променя и нямат смисъл. Трудно е да останеш приятел с човека, когото обичаш и ще ти остане тръпка за цял живот, но не е и невъзможно. SmileПросто заключвайте чувствата и емоциите си и ги отключвайте само за когото си струва. Не е речено, че за всяко увлечение трябва да се раздавате на 100 процента, защото в повечето случаи от другата страна човека само си чеше егото и нищо повече. Замислете се за самите себе си преди да си причините нещо толкова болезнено.
avatar
KissLand

Брой мнения : 7
Join date : 28.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by pohotlivata.tigrica on Нед 29 Сеп 2013 - 23:40

Този въпрос май всички сме го задавали.Very Happy Дори не помня колко време мина, спрях да броя дните. Само знам че вече са повече от две години откакто съм влюбена в същото момиче, не съм я виждала от 3 месеца и нищо не се променя. Казаха ми, че с прекъсването на контакта ще я забравя, но явно и това не е гаранция.  Други казаха "ще срещнеш друга любов и ще забравиш тази"...е имаше други, но и това не свърши работа. Универсален лек няма, точен период няма, явно зависи от това до колко си мазахист и ще се оставиш да се измъчваш преди да се отървеш от "натрапника".
Успех на теб, на мен и на всички други нещастни души love
avatar
pohotlivata.tigrica

Брой мнения : 133
Join date : 02.04.2013
Възраст : 23
Местожителство : sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by obla4e on Пон 30 Сеп 2013 - 0:23

Angua написа: Обаче знам, че реалният живот е по-завъртян от латино сериал и в крайна сметка все след някой завой се появява нещо (някой?), което да разбърка тестето и да се приключи веднъж завинаги с конкретния автотормоз. За да се започне с чисто нов Smile
Това ми хареса Smile 
А и впрочем да се изкажа по темата - смятам че отговорът е индивидуален за всеки... в същото време и непредвидим като време...Cool 
avatar
obla4e

Брой мнения : 230
Join date : 12.04.2011
Възраст : 47
Местожителство : Pleven

Върнете се в началото Go down

Re: Докога?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите