Въпроси

Go down

Въпроси

Писане by ivkapivka888 on Нед 22 Сеп 2013 - 16:40

Не съм съвсем сигурна къде трябваше да сложа темата, но нека Модераторът ми я намести, където сметне за най-добре (само, ако може не в коша, моля).
Благодаря предварително.


     Искам да знам Вашите мнения и становища, както и причините за тях, по следните въпроси:

1. Защо на Прайд 2013 не присъстваха повече хора? Тези, които не ходят защо не го правят?
2. Какво мислите ще стане, ако приемат новия законопроект на политическа партия ''Атака''?
  Защо? Как това ще се отрази на България, ще се отрази ли изобщо и по какъв начин? Защо мислите така?
3. Смятате ли, че в близките десет години е възможно да се легализират еднополовите бракове тук в България?    
   Ако да, защо?
   Ако не, защо?
4. Ако се приеме новия законопроект какво мислите е бъдещето на хомосексуалните семейства у нас? Както и на техните деца, които са част от семействата им. Защо мислите така?
5. Смятате ли, че извън граница е по-добре и колко по-добре? Защо? А какво става с тези, които все пак наистина искат да останат в България? Или след време всички ще поискат да заживеят другаде?! Иии... защо мислите така?
6. Мислите ли, че ситуацията в родината е отчайваща?
  Ако да, защо?
  Ако не, защо?
  Ако не е отчайваща, то като каква я определяте и защо? Или не Ви се иска да я определяте? А защо?
7. Депресира ли Ви всичко това?
8. Какво според Вас трябва или би било добре да се направи, за да се променят нещата в положителна насока? Защо? Или това Ви звучи като абстрактна идея? И защо е цялата тази омраза?


Аз не зная отговорите на тези въпроси. Имам мнение, но искам първо да изслушам повече гледни точки, за да си изясня нещата. Т.е. мнението ми на този етап не е достатъчно обективно, пък и би било доста емоционално. Темата в никакъв случай не е опит за заяждане, обиди и тн. Моля, ако смятате, че по някакъв начин съм се изразила неправилно, нека това не попречи да се изразите обективно по зададената тема. И моля всеки, които има намерение да се заяжда (говоря не за спор, а за заяждане... има разлика) и да се опитва да отправя лични нападки, нека се въздържи, моля.
Благодаря предварително и благодаря за отделеното време.
avatar
ivkapivka888

Брой мнения : 428
Join date : 01.01.2013
Възраст : 26
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by Maybelline on Нед 22 Сеп 2013 - 18:28

1. Всеки сам си знае защо е или не е отишъл. Това с прайда не е основният проблем. Това обаче

2. ако го приемат и влезе в сила, аз се махам от България и отивам в нормална държава. Съветвам и останалите, на които им е мило щастието в този кратък живот, да направят същото. Но според мен няма да го приемат. Ще има последствия за България от страна на ЕС. Ще има протести, подписки. Като не подействат, е много възможно някои от представителите на ЛГБТ обществото да си отмъстят лично. Не смятам, че някой здравомислещ ще поеме подобен риск за себе си, вкарвайки в сила такъв закон, но пък тук не говорим за здравомислещ човек. Не знам как ще се отрази на България. Тук мирните протести не дават резултати. Или няма да има протести, или ще има и хич няма да са мирни. Не смятам, че повечето от нас имат търпението и мазохизма да крият доживот любовта си, докато приятелите им се разхождат ръка за ръка с гаджетата си и си правят семейства. Ние по закон не можем да си правим семейства тук все още, но да ни забранят да показваме чувствата си към любимия човек на публични места е ограничение на право, което другите имат, и това прекрачва всякакви граници. Ще има ответна реакция и няма да е красива, нито мирна.

3. Еднополови бракове в България? Абсурд. Не в близките 10, ами в близките 50 години не смятам, че ще се случи. Че е възможно, възможно е, но граничи с фантастиката. Пък дано доживея обратното. С гордост ще призная в каква голяма грешка съм била. Защо.. защото омразата и неразбирането все още са в големи количества и твърде "нормални". Няма как човек да приеме нещо, което не разбира, особено ако е бил възпитаван да не го приема. Пример - колко от вас ядат месо и смятат това за нормално? Колко го правят само защото цял живот семейството им и обществото са ги учили, че това е нормално, и смятат за смешен аргумента, че това е убийство и е нередно? По същия начин хомофобът е научен от малък да не приема нас и връзките ни и смята за нормално да мрази, тъпче, пребива и дори убива гейове и лесбийки и смята за смешен аргумента, че ние имаме същите права като него на любов, връзка и брак и законът следва да ни защити. Къде ти бракове... Все едно да обясняваш етика на шимпанзета. Не сме дорасли за това.

4. Кой законопроект, този на Атака ли? Ето бъдещето на семействата - емиграция. Тук ще стане една тоталитарна дупка и никаква младеж няма да остане, нацията ще застарее... абе не ми пука какво ще стане с държава, на която не й пука за мен.

5. Зад граница е по-добре, защото в цивилизованите европейски държави дори цял живот да миеш чинии поради липса на квалификация, пак ще имаш достатъчно пари да гледаш себе си и детето си, че и на почивка да ходиш всяка година. В немалко държави никой няма да намира за странно, че гаджето ти е жена. Кметът на Берлин е открит гей, смятай там на какво ниво е толерантността. В Холандия еднополовите бракове сигурно вече са повече от разнополовите... образно казано. Има къде да се живее. Но като отидеш зад граница, каквото и да си завършила тук, там си неквалифицирана работна ръка и почваш от нулата. При кандидатстване за работа ти си чужденец и всеки роден кандидат е с предимство пред теб.

6. Не е отчайваща, факт е, че не търпя големи количества булшит, а още съм тук. Може би не са ме засегнали пряко, знам ли. Аз, в интерес на истината, не съм била обект на хомофобия. Дотук максималната хомофобска проява спрямо мен е подсвиркване или недружелюбният поглед на някоя баба, а съм открита, включително в метълски среди и други. Смятам, че това как другите приемат теб и връзката ти не зависи от сексуалната ти ориентация, а от социалните ти умения.

7. Не. Ако се депресирам, кой ще мисли как да се справя? А и мисленето ми е устроено различно, не съм от изпадащите в депресии.

8. Ето най-хубавия въпрос. Това, което трябва да се направи, е първо законът да ни защити от физически и словесни хомофобски атаки, и второ масово еднополовите двойки да спрат да се крият. Ако всяка десета двойка на улицата е еднополова, открита и не се държи все едно прави нещо срамно, ще имаме светло бъдеще. Ако всички еднополови двойки излязат и открито живеят живота си, няма да ни трябват паради. И това е далеч по-смислено от парада - излезте и целунете гаджето си на улицата, дръжте я за ръка, прегърнете я, представете я на приятелите си като ваше гадже.

Според мен другите не ни взимат насериозно. Затова нямаме права, но пък имаме паради. Ако хората взимаха насериозно нас и връзките ни, щяха отдавна да протестират много по-ожесточено и досега протестите щяха да са приключили и ние щяхме да сме си постигнали равните права. Сега ние започнахме по-сериозно да си търсим правата и другите са неприятно изненадани, че се взимаме насериозно, оттам и предложението на Атака за радикална промяна... нещо като "стига забавление, почна да излиза от контрол, време е да го прекратим, че тия се взеха насериозно".
Една последна мисъл... забелязали ли сте как хората, в частност родителите, предпочитат децата им да са крадци, изнасилвачи, убийци, пушачи и алкохолици... пред това да са хомосексуалисти, вегетарианци или с неортодоксален външен вид? Иди разбери човешката логика...
avatar
Maybelline

Брой мнения : 359
Join date : 16.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by Passion and Poison on Нед 22 Сеп 2013 - 21:04

1. Причини много:
-Крият се
-Намират се в друг град/страна
-Не одобряват протеста
-Заети са с лични задължения
-И прочие.. и прочие
Аз лично дойдох по-късничко в София и не знаех маршрута на прайда, та не го намерих. И такива нелепости са вариант.
2. Каквото и да се случи няма да свърши добре. При всички ситуации ако се одобри тази безобразна глупост ще лишим милата ни родина от един психопат. Лично ще залича от лицето на земята Волен Сидеров и ще си го излежа с възможно най-голямата наслада.
3. Не. Ако трябва да погледнем чисто икономически на нещата - в доста отношения изоставаме, за да си позволим да напреднем в толерантен план. Народът няма морал, а искаме да градим толерантност. Без основи няма да се получи. Дори да достигнем до някаква изградена форма на толерантност, то при най-малкият "полъх" ще се срути.
4. Чао, чао България. Не виждам смисъл да се аргументирам пред самата думичка "деца".
5. По този въпрос е дъвкано, дъвкано.. и все пак: Всичко е относително.
Има хора, които и светът да им се положи в краката зад граница няма да се почувстват добре. За някои хора "България" не е просто парче земя и проклета държава в този етап от развитието си. За някои хора "България" значи "щастие".. било то и щастие прогорено от глад, нерви, трудности и прочие. Защото има разлика между "щастие опетнено от гадости" и "нещастие изпъстрено от радости". И ако няма нещо твърде ценно за тях, което да "избавят" от нашето "райско местенце" не биха се махнали.
6. По принцип да, но не и в насоката, за която става дума сега. Даже сме учудващо добре.. като се вземе предвид простият ни народ. Повечето хора не ги интересува какво се случва в тази държава, камоли животът на непознати хора. Успоредно с това, обаче е отражението на животът в България. Тоест като людете от "анти-гей протеста".. чудят се накъде да си насочат негодуванието породено от животът, който им предоставя милата ни родина.
7. Не, дразни ме. Дразни ме липсата на морални ценности в хората.
8. Тук напълно заставам зад думите на Maybelline. Водих преди няколко дни дебат с едно момиче точно върху нейните думи. Аз съм против протеста/прайда (не за друго, а за това, че е зверски крещящо.. а след него пак всеки се изпокрил в миши дупки) и съм твърдо ЗА частната показност. Излизаш, хващаш си посредата на центъра гаджето за ръка, за гъза.. за къде искаш и не трябва да ти пука! На който не му харесва ако желае да си счупи врата от кривене в другата посока.


Последната промяна е направена от Passion and Poison на Вто 24 Сеп 2013 - 12:28; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Passion and Poison

Брой мнения : 574
Join date : 04.10.2012
Възраст : 22
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by lira on Вто 24 Сеп 2013 - 11:08

Мисля, че темата ти си е добре наместена и няма нужда модераторът да ти я намества където и да било. Сега започвам с моето мнение по твоите въпроси:

1. Мисля, че повечето хора, които ходеха на парада, сега са се сгаджосали и просто са предпочели да си се погушкат в съботния следобед, все пак поздрави на съфорумката, която макар и сгаджосана, дойде Wink

2. Мисля, че законопроектът на атака е абсолютна несериозност и е просто хвърляне на прах в очите и търсене на публичност и реклама. Такъв законопроект няма как да бъде приет, а ако по някакви неведоми за мен пътища той все пак влезе в сила, това ще е прекалено удобно за нас, тъй като ще можем да емигрираме по политически причини, което си е една от най-яките емиграции.

3. Смятам, че да, освен ако ЕС не се разпадне, което си е доста вероятно. Просто трябва да уеднаквим законодателствата си. Също така смятам, че голяма част от "нашето" общество ще сметне, че щом победата е извоювана, няма смисъл чак пък и да се сключва брак и процентът на еднополовите бракове ще е пренебрежимо нисък.

4. Казах, че не смятам, че има вариант да се приеме.

5. "Зад граница" е много широко понятие. В повечето задгранични места положението е в пъти по-зле отколкото тук, но има и места, на които е по-добре. Бих ви препоръчала да се информирате какъв е процентът на хората, които имат достъп до образование, течаща вода и покрив над главата си в световен мащаб.

6. Да, смятам, че е отчайваща поради главоломното затъпяване на населението.

7. Освен всичко това, ме депресират и много други неща.

8. Смятам, че е добре да стана първата жена-лесбийка-диктатор в бившия източен блок и всичко ще се оправи, разбира се с цената на много не-невинни жертви.
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by EVI on Вто 24 Сеп 2013 - 16:10

lira написа:

 няма смисъл чак пък и да се сключва брак и процентът на еднополовите бракове ще е пренебрежимо нисък.

Преди и аз мислех, че няма смисъл от сключването на брак (по принцип съм против браковете), но защо, по дяволите Twisted Evil да ни е забранено, все едно хомосексуалните сме некви малоумни дебили, втора ръка хора, даже сме по-зле и от циганите-роми от законова гледна точка, но това е друга тема?!
 Най-малкото, ако имам сключен брак, след години, когато се пенсионираме и аз умра, защо жена ми да не взима 1/3 (не знам точно колко) от пенсията ми, или обратното....... защо при хетеро-бракуваните да е най-нормалното нещо, а при нас някаква химера..... това ме вбесява, а и други несправедливости...

Инак по темата, моите отговори се препокриват с отговорите на lira.
avatar
EVI

Брой мнения : 1089
Join date : 21.12.2009
Местожителство : Северния полюс

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by lira on Вто 24 Сеп 2013 - 16:15

Аааа, EVI, мола та! Не ми вади думите от контекста - ей го правилният цитат: "Също така смятам, че голяма част от "нашето" общество ще сметне, че щом победата е извоювана, няма смисъл чак пък и да се сключва брак и процентът на еднополовите бракове ще е пренебрежимо нисък."

Най-вече се радвам, че си съгласна с точка 8 Wink
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by KissLand on Вто 1 Окт 2013 - 23:50

1. Защото всичко тук в България е един цирк. Самият парламент с всичките свине вътре е една пародия, какво остава за останалото от държавата ни. Хората просто предпочитат спокойствието пред обидните коментари и цялата тази простотия, която се излива.


2. Отговорът ми се препокрива с горния. Шансовете това да станe са минимални, почти невъзможно е бих казала. Като цяло всичко е една манипулация. :] Симпатии с лъжи не се печелят.

3. Ами шансовете според мен са 50-50. Но на първо време трябва адски много други неща да се оправят.
 

4. (Боже не съм прочела въпроса както трябва, за което се извинявам) Very Happy 
Хах, ами какво ще стане.. Нищо хубаво няма да стане. Хората не стига, че и сега са травмирани, ами и още по-зле ще стане. Ще трябва всеки да си се крие вкъщи, за да не вземат да те закопчаят за държане на ръце по улиците с любимата, разбираш ли... Много от семействата според мен ще се разпаднат, а за положението при децата просто няма смисъл да говоря, понеже то се знае.


5. От една страна – да. Защото има повече перспективи. Примерно в Америка хората си живеят доста добре и са щастливи ако питаш мен. Просто като отидеш там и се зареждаш с положителна енергия, защото го няма цялото това напрежение у хората, които са тук. Там има добре платена работа, добро обучение и т.н. Въобще стандартите са съвсем други.
От друга страна – не. Защото страната ни в един момент ще затъне и никой нищо няма да го интересува. Просто ще изчезнем като нация.

6. Има си начини да се оправи всичко, просто ни трябват ПРАВИЛНИТЕ хора за тази цел. А и ако ние сами не се вдигнем и не направим нещо голямо, няма как да стане.
Четох прогнозата на Ванга, че когато Сирия падне, България ще се оправи. Самата Ванга е удивителна и предсказанията й и т.н., доста съм чела за нея и да ви кажа честно силно вярвам, че това би могло да стане. И е глупаво това, което правят в момента, че не се грижат за собствения си народ, а се грижат за сульо и пульо дето са дошли тук наготово, чакайки някой да ги извади от ла*ната.  

7. Това най-малко може да ме накара да изпадна в депресия.

8. Би било добре първо свинете а.к.а политиците да спрат да крадат от държавата, примерно. Защото както става въпрос сега точно за бежанците от Сирия, че ще се отпускат разни милиони, целта им е не да помогнат на самите хора, ами да крадат яко за сметка на страната и на народа. Няма как да няма омраза. Всеки сам за себе си знае защо и как. :]


Последната промяна е направена от KissLand на Чет 3 Окт 2013 - 17:22; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
KissLand

Брой мнения : 7
Join date : 28.09.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by nebb on Сря 2 Окт 2013 - 0:17

Не знам колко добре живеят хората в Америка. Знам само, че от време на време някои американци организират масови екзекуции в училищата. Явно в повече им идва недостигът на адреналин и осъществената американска мечта.

Честно, не ми се ще да съм на мястото на сульо и пульо, които в собствената им страна  ги колят по площадите и ги пръскат с химически отрови, вече повече от година (?), без и те да знаят защо. Жертви на "Голямата " политика.

И последно, но не на последно място - омразата се посява, възпитава, съзнателно култивира. Дали ще я изкорениш или ще си я поливаш е въпрос на избор. За съжаление на мода е райграсът.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by lira on Сря 2 Окт 2013 - 11:14

nebb, благодаря ти, че пишеш по темата! Може би въпросът тук е, дали предпочитаме да ни избиват масово, или поединично? Бързо или бавно и методично?
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by БлатнаФея on Сря 2 Окт 2013 - 11:53

1. Защо на Прайд 2013 не присъстваха повече хора? Тези, които не ходят защо не го правят?

Не знам колко хора са присъствали. Аз не можах да отида, защото не ми беше удобно като време, но по принцип ходя. А другите защо не го правят... защото не вярват, че това е начинът. Поне това чувам от тях.

2. Какво мислите ще стане, ако приемат новия законопроект на политическа партия ''Атака''? Защо? Как това ще се отрази на България, ще се отрази ли изобщо и по какъв начин? Защо мислите така?

Вероятно нищо особено. И сега много гей хора се чувстват некомфортно да показват чувствата си един към друг на обществени места. А ако някой случайно го направи, понякога следва остра реакция. Така че и сега съществува негласна забрана. Но аз не вярвам, че тя някога ще бъде оУзаконена... ЕС.

3. Смятате ли, че в близките десет години е възможно да се легализират еднополовите бракове тук в България?    
   Ако да, защо?
   Ако не, защо?


В близките десет - едва ли. Но съм оптимистична за близките двайсет.

4. Ако се приеме новия законопроект какво мислите е бъдещето на хомосексуалните семейства у нас? Както и на техните деца, които са част от семействата им. Защо мислите така?

Нерадостно. Какво друго би могло да бъде?

5. Смятате ли, че извън граница е по-добре и колко по-добре? Защо? А какво става с тези, които все пак наистина искат да останат в България? Или след време всички ще поискат да заживеят  другаде?! Иии... защо мислите така?

Както някой преди мен каза, "извън граница" е доста обширно понятие. На някои места в някои отношения е по-добре. На други е по-зле. Но като цяло не ми харесва тази тенденция ситуацията в България да се изкарва по-зле отколкото е.

6. Мислите ли, че ситуацията в родината е отчайваща?
  Ако да, защо?
  Ако не, защо?
  Ако не е отчайваща, то като каква я определяте и защо? Или не Ви се иска да я определяте? А защо?


Отчайваща - не. Изключително неприятна - да. Много пъти съм го казвала и ще продължавам да го твърдя - виждам промяна в начина на мислене на хората около себе си.

7. Депресира ли Ви всичко това?

Не. Но не ме и мотивира особено.

8. Какво според Вас трябва или би било добре да се направи, за да се променят нещата в положителна насока? Защо? Или това Ви звучи като абстрактна идея? И защо е цялата тази омраза?

Не знам какво би било добре да се направи. Може би като начало да спрем да бъдем толкова "мирни". Да си отстояваме правата. Да спрем да гласуваме на стаден принцип все за едни и същи мутрички и физиономии. Да бъдем по-... социално ангажирани в ежедневието си. Да възпитаваме силни, смели личности, на които им пука.
Защо е цялата тази омраза ли? Защото българинът е беден човечец. Когато основните му нужди не са удовлетворени, той не мисли за нуждите на другите.
avatar
БлатнаФея

Брой мнения : 580
Join date : 13.03.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by nebb on Сря 2 Окт 2013 - 19:28

offtopic lira, зад всяка система, стоят хора, които я прилагат. Може да не си съгласен със системата, защото тя примерно те репресира, но смяташ ли, че нещата се променят, ако подхранваш неприязънта си към хората, които живеят според нея? Как се променят нещата - с три паралелно извършващи се стъпки - настояване за законови промени, обръщане внимание на предразсъдъците, а не игнорирането им, и трето - бдителност  - да не се превърнеш точно в това, което ненавиждаш.
Но, разбира се, това изобщо не е по темата. Така, че може да го изтриеш.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by lira on Чет 3 Окт 2013 - 10:56

nebb, сигурна съм, че имаш нещо предвид и на теб ти е ясно какво е то, но чистосърдечно си признавам, че връзката между моето и твоето изказване ми се губи (не изключвам проблемът да е в мен). А ако просто си искала да ми кажеш нещо и затова се обръщаш към мен, благодаря. Струва ми се, че имаш какво да кажеш по някакви много сериозни и интересни теми и на мен би ми било приятно да ги обсъдим в отделна тема, в която би могла ясно да изкажеш теза по интересуващ те въпрос. За триенето - ясно е, че мога да го изтрия, както е ясно, че аз решавам какво да изтрия.
avatar
lira

Брой мнения : 1098
Join date : 26.06.2009
Възраст : 35

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by ivkapivka888 on Чет 3 Окт 2013 - 16:33

Много благодаря за отговорите, много мило от Ваша страна. Призовавам nebb и EVI да се изкажат подробно точка по точка, благодаря предварително. Към KissLand: може ли пак да прочетеш четвърти въпрос и пак да ми отговориш? И въпрос към nebb породен от следния цитат:
nebb написа:Не знам колко добре живеят хората в Америка. Знам само, че от време на време някои американци организират масови екзекуции в училищата. Явно в повече им идва недостигът на адреналин и осъществената американска мечта.

Честно, не ми се ще да съм на мястото на сульо и пульо, които в собствената им страна  ги колят по площадите и ги пръскат с химически отрови, вече повече от година (?), без и те да знаят защо. Жертви на "Голямата " политика.

И последно, но не на последно място - омразата се посява, възпитава, съзнателно култивира. Дали ще я изкорениш или ще си я поливаш е въпрос на избор. За съжаление на мода е райграсът.
Това е отговор на първи въпрос едновременно и обобщение изобщо или? Мислиш, че ни липсва адреналин ли? Не, наистина не разбирам какво имаш в предвид, не се заяждам, но държа да знам точно какво искаш да кажеш, да ми обясниш и да се обосновеш, благодаря предварително. Благодаря на тези, които са се постарали да бъдат максимално изчерпателни, подробни и изпълнителни доколкото им е било възможно. След като ми преминаха емоциите дотолкова да мога да ги контролирам мисля, че и аз сама ще си се изкажа по въпросчетата. Първо да упомена, че (не знам може и да сте разбрали, може и да не сте) въпросите бяха моят опит да се разубедя, от това, което всъщност мисля, но на главата ми й трябваше време да го побере.

1. Защо на Прайд 2013 не присъстваха повече хора? Тези, които не ходят защо не го правят?
Предполагам, че е защото не виждат смисъла, което от една страна хем е тъжно, хем от друга страна е разбираемо. Като прибавим и страха от стълкновение с някои, които биха те премазали, защото просто не си им симпатичен, защото си такъв или онакъв... Като прибавим и паниката от разкриване..., но все пак... аз не мисля, че беше нормално паралелно с Прайда да се провежда анти-Прайд. Вие как мислите?   Нормално ли е да се разреши от общината такова нещо? Това не застрашаваше ли здравето и живота на участниците и в двата ''похода''? Или пак много се впечатлявам? Това ми звучи малко като ''Направете си жалкото прайдче, пък дано като ви ступат и натрепят да се откажете веднъж завинаги'' Или това Ви звучи прекалено пресилено? И не е ли смехотворно, че нямаше нито един единствен български политик? Или просто веднъж завинаги трябва да спра да обръщам внимание на ''детайлите''?

2. Какво мислите ще стане, ако приемат новия законопроект на политическа партия ''Атака''? Защо? Как това ще се отрази на България, ще се отрази ли изобщо и по какъв начин? Защо мислите така?

Мисля, че ако се приеме рано или късно ще се избием. Надявам се да не съм права. Надявам се поне, че когато това стане ще започнат да се променят нещата, защото тук винаги всичко е след дъжд качулка. За това, че някой може да се сети предварително преди труповете....  (но уеи) Пак казвам - дано греша.

3. Смятате ли, че в близките десет години е възможно да се легализират еднополовите бракове тук в България?    
  Ако да, защо?
  Ако не, защо?

Поради наличните факти не смятам, че реално би могло да се случи в близките 20 години, но поради наличната ми душевна същност няма да мога да спра да се надявам дори за близките 5.

4. Ако се приеме новия законопроект какво мислите е бъдещето на хомосексуалните семейства у нас? Както и на техните деца, които са част от семействата им. Защо мислите така?

Предполагам, че в затвора... къде другаде? То това да си напишеш на фейса, че си жена и че си обвързана за жена и да ходите хванати за ръце по улицата предполагам, че се равнява на това да изнасилиш, да крадеш и т.н. И кой изобщо може да забрани на очите ми да гледат с любов момичето до мен, да излъчвам любов и да не мога да откъсна поглед от нея? Кой ще забрани на сърцето ми да обича? Та, това и Господ не го може!

5. Смятате ли, че извън граница е по-добре и колко по-добре? Защо? А какво става с тези, които все пак наистина искат да останат в България? Или след време всички ще поискат да заживеят  другаде?! Иии... защо мислите така?

Когато споменах ''извън граница'' естествено, че имах предвид страните, които са по-добре от нас, не обратното. За да се развиваме винаги трябва да се сравняваме с по-напредналите. Да смятам, че е по-добре, ще дам пример (това е реална история). Една приятелка ми разказа съвсем наскоро за две нейни бивши съученички, които са заминали за Испания, оженили са се, подсигурили им едностайно жилище, когато са изявили желание да учат не само, че са започнали да учат, но им намерили и работа и на двете!
Тези, които искат да останат в България... (аз принципно искам) няма да е лошо да си преинсталират някои желания.... при аварийна нужда... или не само. Аз не знам дали ще успея, защото всъщност не го искам, но който може...:wine: 

6. Мислите ли, че ситуацията в родината е отчайваща?
 Ако да, защо?
 Ако не, защо?
 Ако не е отчайваща, то като каква я определяте и защо? Или не Ви се иска да я определяте? А защо?

Да, аз мисля, че е отчайващо. Поне аз се отчайвам. И ще Ви кажа защо. Ще Ви дам хипотетичен (или не толкова хипотетичен-хах) пример от реалността, но няма да използвам истински имена, ще използвам ''Аз'', ''приятелката ми'', ''тя'' и т.н. Разхождаме се аз и приятелката ми във Ворисовата градина, хванали сме се за ръце, решават (няма да назовавам епитети на нападателите ще се сетите и сами), да разчистят паркчето от нас. Нападат ни, натрепват ни, може би ни изнасилват, убиват ни. След максимум година майка ми се е самоубила, след 5 години - няма обвинени, няма осъдени, след 10 години - всичко е забравено и потулено. Друг сценарии. Нападат ни, сбиваме се, изнасилват ни може би, но ние ги убиваме. След най-много шест месеца ще си излежаваме доживотните присъди. Това как Ви се струва?

7. Депресира ли Ви всичко това?

И след като се познавам пак си задавам тъпи въпроси....! Тц, тц, тц, тц....  Но и не само, че ме депресира, но и поражда в мен вътрешна агресия, която естествено насочвам към себе си. Ако имах смелост бих се запалила пред парламента, (поне да знам защо баба ми казва, че съм луда) ама нямам, пък и ме е страх да умра, а и ми се живее ... при това доста!

8. Какво според Вас трябва или би било добре да се направи, за да се променят нещата в положителна насока? Защо? Или това Ви звучи като абстрактна идея? И защо е цялата тази омраза?

Всъщност наистина не знам какво би могло да се направи. Надявам се паленето и труповете от моите сценарии да са си останат .... само мой си сценарии, без стойност. Не ми звучи съвсем абстрактно да се легализират еднополовите бракове, не ми звучи абстрактно, че може нещо изобщо да се направи, но идея си нямам какво. Очевидно мирните шествия не водят до голям резултат, даже според последни данни Прайда бил пред закриване... (това е от един сайт ''Активист'') Но не бива да се стига и в другата крайност, на Европа (между впрочем имам бегли спомени, че се водим в ЕС) не вярвам да й пука чак толкова (дано не съм права), но дори  и да е така, много е глупаво все да чакаме някой да дойде и да ни оправи! А на въпроса ''Защо е цялата тази омраза?'' пак се запъвам. Ако теорията е че пред непознатото човек се страхува и затова е омразата, то не мога да си обясня как така можеш да обичаш или мразиш нещо или някой просто, защото не го познаваш? Значи ще ме видите на улицата, ще си кажете ''А, тая не я познавам, я дай тука да я.......'' И след като нещо ти е непознато и предизвиква някакви негативни емоции няма ли да се поинтересуваш как стоят нещата всъщност, за да се убедиш примерно дали страхът ти е основателен или не? Сега ще ми припомните за това ако се възпитава в поколението. Да, точно така има много такива ''случай''. Обаче, ако наистина имаш самочувствието, че отглеждаш мислещо дете, че се опитваш да го накараш само да разсъждава, аз мисля, че не би трябвало да взима всичко каквото му се казва за чиста монета, трябва да е помислило над всички гледни точки, да е запознато с цялата необходима информация. От къде идва нежеланието да разбереш дали пък наистина са луди или не, дали пък не грешиш, дали ще ти стане нещо, ако почетеш нещо по темата?!

Е, засега бях дотук. Ако някой има въпроси да пита, очаквам включванията Ви.
avatar
ivkapivka888

Брой мнения : 428
Join date : 01.01.2013
Възраст : 26
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by nebb on Чет 3 Окт 2013 - 19:37

ivkapivka888, надявам се, че не коментарите ми тук те нажежават...Ако ли пък да, защо?
Не съм отговаряла на всичките ти въпроси, защото просто ме мързи.
Относно първия ми коментар - преди да го прочетеш пак, прочети мнението над мен, и конкретно т. 5 и 6. Той е свързан с тях. Това, което съм искала да кажа с първия абзац е, че няма, според мен, такова нещо като идеална страна, идеален живот. Това, което казвам с втория абзац е, че човечността се измерва с това, което даваш не когато имаш, а когато нямаш, и съм изразила съчувствие към сирийските бежанци. С третия абзац, както и със следващия ми коментар съм дала моя отговор на последния ти въпрос, като съм имала и наглостта да припомня, че ако не се внимава омразата може да се прояви като две озъбени едно срещу друго лица.
P.S. Рядко пиша по темите, защото най-интересните въпроси за мен възникват в резултат на коментарите измежду тях. Не ми се сърди. Не мисля, че е спам.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by ivkapivka888 on Чет 3 Окт 2013 - 20:36

Да, благодаря за разяснението nebb, нищо от написаното не е ме е нажежило, ако беше така то по-скоро нямаше да те питам, не съм казала, че е спам, дори не съм си го и помисляла. Няма проблем, че те мързи, аз съм разбиращ човек. Ако беше цитирала назованите от теб точки, ти сама щеше да си спестиш този пост, но пак всичко е наред. Още веднъж благодаря, че се включи, чувствам се искрено специална...Wink 
avatar
ivkapivka888

Брой мнения : 428
Join date : 01.01.2013
Възраст : 26
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by ivkapivka888 on Пон 7 Юли 2014 - 14:49

Ако знаехте само колко БЕШЕ завладяващ, хубав и ... ВЕЛИКОЛЕПЕН Прайда! Ако не сте били можете само да съжалявате! БЯХ много щастлива! Първоначално ме бяха завладели безпокойствие и притеснение, но момичетата с които бях ме ''прекараха'' /след това разбрах, че са го планирали..., а даже не разбрах кога, а уж бях там.../  да идем доста напред и докато се усетя вече  бях в краката на танцуващата... silent Това БЕШЕ един от най-щастливите дни в живота ми! Явно и съм изглеждала доста радостно, защото майка ми си помисли, че съм дрогирана... и тук се почна драмичката... Оказа се, че тя всъщност се срамува ужасно много от мен, каза ми, че съм луда, безотговорна и ми нареди да престана с ''тези глупости'' и догодина по това време вече трябвало да съм родила, тя искала внуче....  Както и да е... Денят БЕШЕ ЧУДЕСЕН!
avatar
ivkapivka888

Брой мнения : 428
Join date : 01.01.2013
Възраст : 26
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Въпроси

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите