Similar topics

  Хомосексуализмът като противообществена проява

  Go down

  Хомосексуализмът като противообществена проява

  Писане by Gothica on Съб 24 Авг 2013 - 13:31

  Моя колежка сподели във фейсбук една снимка, която меко казано ме озадачи. Ако отворите този линк http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=25&a1=931&a2=932&a3=933 и свалите файла от 2.2 - Динамичен ред, ще разберете защо. До 2011 хомосексуалността се е записвала като противообществена проява в детските педагогически стаи. Като някои години е била наред с проституцията. През 2012 няма графа за "хомосексуализъм", но пък за 2013 все още няма изнесена статистика. Доста мъчно ми стана за децата...
  avatar
  Gothica

  Брой мнения : 549
  Join date : 04.01.2010
  Възраст : 27
  Местожителство : София

  Върнете се в началото Go down

  Re: Хомосексуализмът като противообществена проява

  Писане by semper_fi on Пон 26 Авг 2013 - 12:41

  Без желание за защитавам правоохранителните ни органи, като педагог със специализация именно за ДПС, искам да направя важно уточнение.

  Хомосексуализмът, както и хомосексуалните услуги (в или извън графата с проституцията), от 1997-ма година насам (официално, а и преди това, но без текст в закона) се смята за правонарушение само и единствено, когато за УСЛУГИТЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ.

  Бихте попитали, защото просто не са добави в раздела с проституцията, без да се отделят по този начин?
  В Наказателния Кодекс няма определение за проституция, само за "експлоатиране с цел проституция", но като цяло правоохранителните органи считат, че проституцията е извършването на сексуален акт срещу заплащане. Сексуалният акт според НК е сношение между мъж и жена, като проникването се осъществява във вагината.

  Сношението между мъже, аналният и оралният секс с лице от противоположният пол, както и всички действия между жени се водят блудство.
  /Именно заради това до 2007-ма година съществуваше безумният прецедент, че ако момиче бъде изнасилено не във вагината, максималният срок лишаване от свобода за насилникът беше 2  години/

  Това е причината статистическите данни да са разделени по този начин. Както виждате, 2011 и 2012 година вече има равнопоставеност на действията, което всъщност е добър знак. Кога любимите ни законотвроци ще измислят определение на секс, което да включва всичките му разновидности е съвсем отделен въпрос.

  А сега, пишейки всичко това се замислих - ние искаме гей бракове, а дори нямаме право да наричаме "действията", които извършваме секс Very Happy  Neutral
  avatar
  semper_fi

  Брой мнения : 1359
  Join date : 13.04.2010
  Възраст : 33
  Местожителство : София

  Върнете се в началото Go down

  Върнете се в началото

  - Similar topics

   
  Permissions in this forum:
  Не Можете да отговаряте на темите