Малък експеримент

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Гост on Чет 30 Май 2013 - 21:10

Layer Cake написа:

Аз бях написала ако са "хомо и би" .....тогава пазара щеше да е безкраен.
Фактически всяка жена влиза в това число. Избираш и биваш избиран на принципа "харесва ми/ не ми харесва" без да ти пречи ориентацията.
Ама, то и сега е така, защо мислиш, че е иначе? Smile
Тук предполагам никого няма да изненадам с теорията на Фройд за бисексуалната естествена ориентация на хората. Практиката на много от девойките тук изобиства от доказателства - разцъкай темите и ще видиш - "как се сваля хетеросексуална"; "на мен хетеросексуална не ми е отказвала" и т.н....
Като оставим на страна показното самохвалство и празните приказки, под чертата на сбора от неизвестните фактори остава ясният резултат, че доста "хетеросексуални момичета" са имали своя "първи път с жена" - а и обратното.
В крайна сметка, аз действително приемам за аксиома, че всички сме бисексуални по природа (с много малки изключения в двата полюса), а това, на кой лагер ще играем житейски, зависи на първо място от това, с какви хора ще ни сблъска животът.
И чак на следващо място, всякаквите културни, етични и други лични приоритети и обременености.

P.s. Колкото и скандално да прозвучи, готова съм да се обзаложа за пишката, която нямам, че почти всяка от нас, тук пишещите, ако, хипотетично, беше срещнала човека на живота си и той носеше пакет (личностен!), в който освен пишка, имаше и всичко останало, което сме могли да мечтаем или да видим и усетим с един човек, нямаше да се спре зарад едната пишка. Cool
Същото важи и в "обратния" случай за хетеросексуалните жениWink
Отстрани погледнато, всичко опира до човека. останалото са оправдания.

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by nebb on Чет 30 Май 2013 - 21:56

Ако си права, Маркизо, има ли смисъл в лагерите?
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Чет 30 Май 2013 - 22:31

Black Queen написа:

P.s. Колкото и скандално да прозвучи, готова съм да се обзаложа за пишката, която нямам, че почти всяка от нас, тук пишещите, ако, хипотетично, беше срещнала човека на живота си и той носеше пакет (личностен!), в който освен пишка, имаше и всичко останало, което сме могли да мечтаем или да видим и усетим с един човек, нямаше да се спре зарад едната пишка. Cool [/color]

Хич не звучи скандално, а си звучи много логично и естествено Smile и аз съм развивала подобни теории говорейки с приятели по темата.
Най-смешно е като почна да убеждавам мъж в теорията за бисексуалността, много се дърпат и отричат. Веднъж само успях да изкопча от един хетеро мъж положителен отговор на въпроса "дали би пробвал с мъж" и то най-вече защото знаеше че няма да реагирам със смях или осъждане, а даже се радвам да говоря с някой,който не играе типичната мачовска роля и пази в тайна какво наистина се върти в главата му. Smile

А по въпросите за темата "как да свалим хетеро жена" - бих се занимавала само ако усетя истинско желание у нея, не би ми било приятно да съм опитно зайче на жена, която не е наясно дали я привличат жени...или изведнъж и е хрумнало да се направи на интересна.
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Ins@ane on Пет 31 Май 2013 - 14:08

Такъв свят не може да съществува, защото хората няма да се възпроизвеждат, освен ако не бяхме родени двуполови. Но тогава нямаше да има такива подразделения като гейове, лесбийки, хетеро и прочие... Може би такъв свят нямаше да е толкова забавен като сегашния.
avatar
Ins@ane

Брой мнения : 189
Join date : 19.08.2010
Възраст : 24
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Гост on Съб 1 Юни 2013 - 1:22

Ins@ane написа:Такъв свят не може да съществува, защото хората няма да се възпроизвеждат, освен ако не бяхме родени двуполови. Но тогава нямаше да има такива подразделения като гейове, лесбийки, хетеро и прочие... Може би такъв свят нямаше да е толкова забавен като сегашния.

Естествено, всичко в този живот се върти около поколението - неговото създаване и отглеждане. Харесва ни или не, това е положението, защото по - добро не е измислено.
Но и тук природата го е измислила по - умно от Боян Расате Very Happy
Защото, всъщност, бисексуалната естествена ориентация на хората не е нищо по - различно от най - стандартна, еволюционна хитринка за усъвършенстване на способността за оцеляване на вида.

При по - елементарните биологични форми на живот тя се изразява в способност за директна смяна на пола и въпроизводителните функции /при много безгръбначни и риби мъжките екземпляри изпълняват функциите на женска, когато женски липсват/.

Но да се върнем на хората. Всяка сексуалност съдържа в себе си нагон. Всеки нагон е естествен, създаден от природата с някаква природна цел и функция, а не "за удоволствие".

И ето я целта в случая - бисексуалността създава по - богата възможност за намиране на партньор (което, от житейска гледна точка, е съществен фактор в самото оцеляване, на първо място), а на следващо място спомага възможността поколението да бъде отгледано, да му бъдат предоставени онези жизненоважни условия, без които създаването му би било безпредметно /защото ще загине/ и от небиологични родители.

Защото, Ако и моралната доктрина да го възприема другояче, всеки вариант на двойка родители е по - добра за човешкото поколение, създава му повече шансове за оцеляване и развитие, отколкото самотен родител.

И ето това е, за което съществува бисексуалността като масова естествена /"нормална"/ ориентация. И именно заради това обстоятелствата /и хората, с които ни сблъсква животът/, предопределят, кое от проявленията на тази бисексуалност човек ще възприеме за себе си.

И, да се върна към казаното от теб - за да бъде възприемана нормално сексуалността и сексуалната ориентация въобще, не е нужно хората да са двуполови. Те са "двуполови", доколкото всеки от двата пола доказано носи естествената способност да бъде взаимозаменяем с противоположния.
Проблемът е, че хората фетишизират именно различията, а не в сходствата помежду си. И това е основата на всяка една "цивилизация".
Хората, също така, изхождат от погрешната презумпция, че единственият правилен модел е, едно дете да бъде отгледано от своите биологични родители.
А това не е така - нито от социална, а още по - малко от природна гледна точка. Защото именно природата го е заложила, да може да бъде И другояче и отричайки това "другояче", ти отричаш именно самата природа.
Защото в природата няма правилно и неправилно. има само една - единствена цел - оцеляване за по - приспособимия. Колкото по - приспособим е един вид, толкова по - оцеляващ е. Колкото по - оцеляващ е, толкова по - "добър" от природна гледна точка.

А ние, хората, изобщо не сме оцеляващ вид. Това, че сме пренаселили планетата с цената на изтреблението на всичко живо по нея и на самата нея, не ни прави оцеляващи. Истината е, че ние сме напълно безпомощни.
И ако не бяха изкуствените ни методи за разрастване на числеността за сметка на агресивното завземане ареалите на всички други естествени видове, досега да сме изчезнали като вид, да сме се самоизтребили да сме се затрили, заедно с цялата си свръх - популация, за която масово сме доказано неспособни да се грижим адекватно.


Защото ние сме фокусирани в измислените си категории за "добро" и "зло", за "личен интерес" и "за общо благо" за "морал", "традиции" и др. високопарни булшити, с които точно сами бягаме от естествено заложените ни пътища за еволюция и прогрес.
И, да, бисексуалността е един от тях, от многото.
И не е проблемът в природата, според мен. Проблемът е в самите хора.

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by nebb on Съб 1 Юни 2013 - 22:58

offtopic Напълно съм съгласна с това, че преобладаващата част от човечеството е с бисексуална ориентация. И не само в последните 30 години. Проявлението и или липсата на такова е резултат не само на обществен натиск, но и на индивидуалния жизнен път. А когато поискаш да бъдеш себе си - намираш начин. Но това не те прави "различен". Прави те само "Аз". И сега ако някой успее да ми разясни мотото "Различни хора, разни права"... Различни...от кого? Щото аз някак си се чувствам като всички останали. За правата не споря. Трябват ми. Но нямам нужда от такъв "имидж", който да ме разделя от останалите, а не да показва, че не съм с нищо по-различна от тях. Най-малкото, защото съм част от мнозинството Very Happy Но това е друга тема, която навлиза в субкултурата, лагерите и прочее щуротии Very Happy
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Гост on Нед 2 Юни 2013 - 1:48

nebb написа:И сега ако някой успее да ми разясни мотото "Различни хора, разни права"... Различни...от кого? Щото аз някак си се чувствам като всички останали. За правата не споря. Трябват ми. Но нямам нужда от такъв "имидж", който да ме разделя от останалите, а не да показва, че не съм с нищо по-различна от тях. Най-малкото, защото съм част от мнозинството Very Happy Но това е друга тема, която навлиза в субкултурата, лагерите и прочее щуротии Very Happy

Наскоро дъвкахме и по други места темата за различните и равните, но твоята формулировка на нещата ми се вижда най - намясто.
И не е нужно да разбираш формулировката. Достатъчно е само да разбираш, че хората обичат да (се) делят - особено по нашите геограсфки ширини, получава им се чудесно.Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by murmrun on Нед 2 Юни 2013 - 10:03

Black Queen написа:Достатъчно е само да разбираш, че хората обичат да (се) делят - особено по нашите геограсфки ширини, получава им се чудесно.

Хаха, да така е. Ако можеше и да се размножаваме като амебите с просто делене.

Иначе по темата, един такъв свят би бил по-скучен и от този... Neutral
avatar
murmrun

Брой мнения : 296
Join date : 16.01.2010
Възраст : 38
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Нед 2 Юни 2013 - 10:45

nebb написа: offtopic Напълно съм съгласна с това, че преобладаващата част от човечеството е с бисексуална ориентация. И не само в последните 30 години. Проявлението и или липсата на такова е резултат не само на обществен натиск, но и на индивидуалния жизнен път.

Обществения натиск и семейната среда все по-малко пречат на младите да формират и проявяват ориентацията си, дано тенденцията се запази и занапред....и може би ще дойдат такива времена, когато реално ще си проличи дали е заложено на преобладаващата част от хората да са би.
Но има и друго което пречи на двойната ориентация. Тя често може да те постави в любовен триъгълник или да те принуждава да делиш любимия човек с друг и за това повечето хора вместо да си усложняват живота - избират само единия пол.
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by БлатнаФея on Нед 2 Юни 2013 - 11:27

Layer Cake написа:
Но има и друго което пречи на двойната ориентация. Тя често може да те постави в любовен триъгълник или да те принуждава да делиш любимия човек с друг и за това повечето хора вместо да си усложняват живота - избират само единия пол.

Каква безупречна логика! Бисексуалността значи, че *често* не можеш да си влюбен/а само в един-единствен човек за определен период от време, още по-малко пък - че притежаваш достатъчно самоконтрол, за да не забъркваш драми и да не се вкарваш в някакви любовни геометрични фигури. За разлика от бисексуалните, разбира се, хетеро и гей хората никога не изпадат в подобни ситуации. Затова е по-практично да си *избереш* само единия пол. (?!!)
avatar
БлатнаФея

Брой мнения : 580
Join date : 13.03.2011

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Нед 2 Юни 2013 - 12:26

Човек може да се влюби едновременно в мъж и жена, в двама мъже или в две жени. Такива неща се случват от както свят светува и продължават да се случват.
Драмите и триъгълниците е най-добре да си останат само по филмите.
Самоконтрол може да си налага човек за да не изневери, но за влюбване самоконтрол не може да има !
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by nebb on Нед 2 Юни 2013 - 13:34

Layer Cake, ако до един момент си бил само с хора от единия пол и в един момент се влюбиш в човек от другия пол - трябва ли да поддържаш статуквото, пренебрегвайки себе си? Или пък да влезеш в другата "роля"? "Избирането на пол" ми звучи като излишно насилие над личността.
Не знам дали общественият натиск и този на семейната среда е намалял. Първото нещо, за което се сещам е очакването да се омъжиш между 20 и 40-5 години. Струва ми се, че по-скоро са нараснали съпротивителните сили в отделни индивиди.

Сега да кажа нещо и за различието. Разбира се, различни сме! Но като личности. Имаме цялото разнообразие на характери, таланти, възприятия, възгледи, избор на начин на живот. Всички сме човеци. И като такива сме равни. И ако някак акцента беше паднал върху това - бих прегърнала идеята. Не знам и аз защо нещата, формулирани по този начин, предизвикват асоциацията в мен за различни по качество хора. Надявам се силно да остана единствена с това възприятие на нещата.

Мога да спра до тук. Но ми се иска да поговорим за метълите, чалгарите и ромите. В първите две групи хората се асоциират с музикални предпочитания и (донякъде) интереси и стил на живот. Последната общност е заета от различна култура. Сега да си помислим за отношението (не личното, а общественото) към всяка една от тях. За предразсъдъците и как те се отразяват на битието на хората, които са част от тях.
Понеже сме в една хипотетична тема, да приемем една хипотетична ситуация. Всичко, за което се бори гей движението е факт в България. Браковете, осиновяването, промените в наказателния кодекс. Минали са няколко години. Какво е останало? Отношението. На пълноценните към "различните". И то не, защото е съзнателно търсено, а защото така им е било набито. Разбира се - прикрито, все пак сме защитени от закона. И в този "черен" сценарий на мен ми се ще повече да ме "третират" като чалгарка, отколкото като ромка към днешна дата. Надявам се, че правилно ще разберете мисълта ми.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Гост on Нед 2 Юни 2013 - 17:40

Струва ми се, че малко говорите за различни нещаSmile
От написаното от Layer Cake разбирам, че тя търси връзка между сексуалната ориентация и емоционалната интелигентност:
Но има и друго което пречи на двойната ориентация. Тя често може да те постави в любовен триъгълник или да те принуждава да делиш любимия човек с друг и за това повечето хора вместо да си усложняват живота - избират само единия пол.
.
Или, в съвсем елемтнарен и изчистен вид, че сексуалната ориентация има връзка с това, дали човек е склонен да се вкарва във "филми" или да се забърква с хора, които имат такава склонност.
Или, както редица съветски изследователи от един американски университет, често доказват на база "статистически изследвания" - хомо -и бисексуалните хора имат много повече пратньори и са много по - често склонни към безразборен секс /също и изявяват по - висока склонност към зависимости, към депресия, нисък социален статус и, абе, с една дума, утайката на обществото Very Happy /.

Това, последното, е толкова идиотско и плоско, че дори не е смешно.
Лошото е, че тази лъжа, която бива внушавана от навсякъде, намира благоприятна почва и изкривява представите на доста от хората, все по един или друг начин.

Кратко и ясно - НЕ, това, че имаш потенциала да се привличаш от хора от двата пола, не значи, че ще се привличаш от всякакви хора, постоянно и непрекъснато, още по - малко, че ще действаш безконтролно, безотговорно или безкритично в подбора на парньор.
И обратното, това, че си моносексуален /хетеро или хомо/, не върви в комплект с вродена емоционална интелигентност и здрав разум.

И, честно казано, не мисля, че това точно може да бъде мотив за повечето хора, за да действат и мислят ограничено.


Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by nebb on Нед 2 Юни 2013 - 18:07

Умишлено пренебрегнах предразсъдъка за полигамията на бисексуалните. Вътрешните убеждения се променят само ако поискаш да обърнеш монетата. Жалкото е, че толкова години се дъвче едно и също. И това май няма да се промени скоро.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Нед 2 Юни 2013 - 23:48

nebb написа:Layer Cake, ако до един момент си бил само с хора от единия пол и в един момент се влюбиш в човек от другия пол - трябва ли да поддържаш статуквото, пренебрегвайки себе си? Или пък да влезеш в другата "роля"? "Избирането на пол" ми звучи като излишно насилие над личността.

Ако някой е устроен така че го привличат и двата пола, в никакъв случай не трябва да се принуждава да избира. Това е както мое мнение, така и твое. Но това което наблюдавам в реалния живот е че много малко хора с би ориентация успяват да разгърнат максимално потенциала която тя предлага. А какви са причините ....дълга е темата и май вече доста се е говорило за това.
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Нед 2 Юни 2013 - 23:54

Black Queen написа:
Кратко и ясно - НЕ, това, че имаш потенциала да се привличаш от хора от двата пола, не значи, че ще се привличаш от всякакви хора, постоянно и непрекъснато, още по - малко, че ще действаш безконтролно, безотговорно или безкритично в подбора на парньор.
И обратното, това, че си моносексуален /хетеро или хомо/, не върви в комплект с вродена емоционална интелигентност и здрав разум.

И, честно казано, не мисля, че това точно може да бъде мотив за повечето хора, за да действат и мислят ограничено.


Това обобщава най-важното от последните постове и аз се присъединявам към Black Queen.
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by nebb on Пон 3 Юни 2013 - 0:34

Какво имаш предвид под "максимално разгърнат потенциал" на бисексуалната ориентация? Струва ми се достатъчно разгърнат ако имаш сексуални влечения и към двата пола.
Да не би да имаш предвид сексуалното поведение? Е, факторите за него наистина са много. Ще ми се да правиш разлика между двете. Честно казано, не знам защо трябва да казвам това в тази тема, която повече разкрива вижданията за "отбора", членовете му и страховете, но явно не можа да се мине и без това. Както и да е, нищо лично, ако искаш не ми отговаряй. Май въпросът е по-скоро риторичен.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Пон 3 Юни 2013 - 12:33

nebb,много прибързани изводи си направила.
Явно съм създала такова впечатление с поста си за бройките за една нощ, но това при мен са по-скоро неосъществени желания. Рядко съм имала периоди без връзка, за да мога да си позволя такива неща Very Happy
За реализиран би потенциал имам предвид безпрепятственото създаване и поддържане на пълноценни връзки и с двата пола.
И не са страхове за което говоря - а по скоро разочарованието ми от това че съм била отхвърляна за връзка от би жена, която не искаше да излезе от праволинейния хетеро модел набит в главата....Ето за такъв неразгърнат потенциал говоря. Тя си позволи да опита секса и бъде увлечена, но посмя да си го позволи само до някъде. Така че за сексуално поведение няма какво да говорим - секса е лесен в сравнение с поддържането на връзка. Имам и други примери освен моя, но не е нужно да ги казвам.
Отбори няма да се заформят тук. Казах че се присъединявам към Black Queen чисто и просто защото ясно е формулирала в няколко изречения неща, които излишно се дъвкат и предизвикват спорове.
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by nebb on Пон 3 Юни 2013 - 20:05

Впечатления не си създавам. Само коментирам прочетеното. И в това, което си написала ми се стори, че си понатоварила сексуална ориентация с личностни качества. Пример - поста с триъгълниците Very Happy Имаме наистина малки разминавания в терминологията. Първо, под поведение не визирам само секса, също като теб. Това, което ти наричаш потенциал, аз наричам избор. И това не е избор на модел, а на човек, носител на определени качества, с когото искам да правя само секс или да създам връзка. Както вече казах, който държи на себе си - намира начин. Надявам се да ми простиш наглостта, че виждам нещо съвсем друго в твоята ситуация. Допускам, че има вероятност не да е избрала модел, а да не е избрала теб. Като партньор. И понеже заговори за модели...има ги, нали? Лагери, отбори...в моята глава са синоними, разбира се, имат си леки нюанси. Отборите не се заформят тук. Тук само се виждат по-добре. А не би трябвало да ги има. Най-малкото заради "потенциала" в приятелката ти.
P.S. Не ми се сърди, знам, че написаното от мен не е приятно. Не е целта ми да те обидя. Просто исках да ти кажа какво мисля.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Вто 4 Юни 2013 - 1:13

Знаех си че това за триъгълниците казано само с 2 изречения ще бъде разбрано като натоварване на ориентацията с личностни качества. Нека първо по този въпрос накратко:
Ако си би и имаш връзка с жена, по-лесно ти е да стоиш настрана от други жени от колкото от мъжете.
И съответно ако имаш връзка с мъж, по-лесно ти е да игнорираш другите мъже от колкото жените.
А някои директно си заявяват „Искам да си имам едновременно приятел и приятелка”, но аз лично не съм срещала някой да поддържа такъв статус безпроблемно и открито. Very Happy
Дали човек ще се вкара в интриги и триъгълници или ще си наложи самоконтрол, за да не нарани никой си е въпрос на избор и личностни качества.
А колкото до избора на „приятелката ми” :
Беше раздвоена, но все пак избра да се събере с някакъв бивш, който точно по модел предлага брак, планове за деца и семейно гнезденце. Дали да го наречем модел или набор от качества или начин на живот - за мен е все едно. Въпроса е че аз не мога да го доставя за разлика от него.

Не си написала нищо за което да се сърдя. Свободна си да допускаш всякакви вероятности и да виждаш ситуацията по твой си начин.
Такива теми могат да са много интересни, но са по-подходящи за диалози на живо....така че нямам какво повече да добавя.
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Вто 4 Юни 2013 - 11:09

В същност искам да добавя нещо като мое си заключение по въпроса за изборите.
С напредването на възрастта повечето хора с би ориентация избират да се спрат на човек от противоположния пол точно заради семейството. За мен еднополова двойка също може да създаде пълноценно семейство, само че то ще бъде малко по различно. А хората правят big deal от това "малко по различно". И тук пак се сещам за статията за децата отгледани в еднополово семейство - хич не ми се струва правдоподобна....
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by nebb on Вто 4 Юни 2013 - 19:52

offtopic Няма голямо значение колко говориш, важно е какво казваш. Интересна е теорията ти за "нуждата" на бисексуалните да поддържат взаимоотношения с двата пола (едновременно по подразбиране?), което явно се проектира в евентуална (временна!) задоволеност от един пол и ищах към другия пол.
Ако приложиш всичко това, което си написала към хората, които за теб са атрактивни (явно - по пол) се надявам да съзреш абсурда.
За едно си права - въпрос на личен избор е дали ще поддържаш паралелна връзка.
Семействата не са различни. Различен е само пола на единия от партньорите. И това е важно само ако му отдаваш значение.
avatar
nebb

Брой мнения : 401
Join date : 21.11.2010
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Гост on Сря 5 Юни 2013 - 0:04

nebb написа:
Семействата не са различни. Различен е само пола на единия от партньорите. И това е важно само ако му отдаваш значение.

offtopic Ех, защо, защо...защо на практика излиза, че нещата не са съвсем така!
Или просто ми е време за /поредната/ коренна смяна на средата и познатите. Простете отклонението.

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Layer Cake on Сря 5 Юни 2013 - 11:54

към nebb,
теорията ми за нуждите на бисексуалните не е нищо повече от неангажиращо обсъждане на темата, което съм водила и с други хора, опитвайки се да си обясним при кои, как и защо се случват грешките, триъгълниците и драмите.Както вече казах хубава дискусия по темата може да се получи повече в приятелски кръг на живо, когато могат да се споделят детайли и примери....Та за това предлагам да я оставим. И не е нужно да прилагам нищо от това на който и да било, за да знам че резултата не е добър.
За семействата под "малко по различно" имам предвид не начина по който ще функционира семейството, а това че е или е с двама бащи или с две майки. Самия факт че го определих като пълноценно показва на кое отдавам значение. Rolling Eyes

към Black Queen,

коренна смяна на средата и познатите чужбина ли означава? Понеже тук не си представям да има място подходящо за коренна промяна.
avatar
Layer Cake

Брой мнения : 101
Join date : 02.02.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Елена on Сря 5 Юни 2013 - 18:20

Не знам защо си мислите, че всичко "там", някъде далече - отвъд българската граница е цъфнало и вързало... Както има огромна разлика между едно хетеро семейство и друго, така има и между хетеро семейство и еднополово такова.. както и с един родител, както и в случая без родител от който и да е от двата пола. Струва ми се, съвсем смътно, че не изхождате от правилната точка, факт, фактор и т.н. Защото, ако само това беше определящо, тези идиотски статистики нямаше да ги има и всичко щеше да е ясно..
А на бисексуалните им е точно толкова трудно/лесно (както искате го интерпретирайте) колкото и на твърдо стъпилите на единия бряг. След като сте тръгнали да ги разделяте така, естесвено. Защото аз го виждам по следния начин - На мен ми харесва ..../еди-кой си/, защото е ..../лични качества, характер, личност/, а не защото е жена/мъж.
avatar
Елена

Брой мнения : 518
Join date : 04.07.2012
Местожителство : Центърът на света

Върнете се в началото Go down

Re: Малък експеримент

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите