Що е то Истинска Любов?

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Вишна on Вто 23 Апр 2013 - 14:01

Тази любов

Тази любов
Така бурна
Така крехка
Така нежна
И безнадеждна
Тази любов
Хубава като деня
Лоша като времето
Когато лошо е то
Тази любов така истинска
Така красива
Така щастлива
Така игрива
Така осмивана
Трепереща от страх като дете в тъмното
И така сигурна в него
Като мъж спокоен в средата на нощта
Тази любов, която кара другите да се страхуват
Която ги кара да общуват
Която ги кара да пребледняват
Тази любов така търсена
И от нас все чакана
Уловени ранени стъпкани убити отречени забравени
Защото ние сме уловили ранили стъпкали убили отрекли забравили
Тази любов – цялата
Толкова жива все още
Така обляна от слънце
То е твоето
То е моето
То е на лятото
Това нещо винаги ново
Което не се промени
Истинско като дръвче
Потрепващо като птиче
Топло и живо като лято
Ние можем двамата
Да отиваме и да се връщаме
Можем да забравим
И после отново да заспим
Да се събудим страдащи остаряващи
И още да спим
Мечтаейки за смъртта
Да ни пробудят усмивката и смеха
И да се подмладим
Нашата любов остава там
Упорита като глупостта
Жива като желанието
Жестока като паметта
Глупава като съжалението
Нежна като спомена
Студена като мрамора
Красива като деня
Крехка като децата
Гледа ни и се усмихва
И ни говори без да казва нищо
А аз слушам треперейки
И крещя
Викам за теб
Викам за мен
И те умолявам
За теб, за мен и за всички, които се обичат
И са се обичали
Да, викам я
За теб, за мен и всички други
Непознати
Остани там
Там където си
Там, където беше преди
Остани там
Не помръдвай дори
Не си отивай
Ние обичаните
Те забравихме
Но не ни забравяй ти
Нямаме нищо друго освен теб на земята
Не допускай да ни обгърне студа
Много далеч все още
И без значение къде
Покажи ни, че те има
След много време в края на една гора
В гората на спомените
Появи се неочаквана
Хвани ни за ръка
И ни спаси.

Жак Превер
avatar
Вишна

Брой мнения : 267
Join date : 13.12.2012
Възраст : 27
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Erdbeben on Пет 26 Апр 2013 - 15:35

Мнението ми е свързано с едно мнение от друга тема:
semper_fi написа:Например:
Винаги ме е учудвал изразът "пеперуди в стомаха", особено като "признак" на влюбване. Усещането за "пеперудите" е физиологична реакция, когато кръвта от стомаха ти навлиза в матката и влагалището. Тъй като гладката мускулатура е специфична, обезкървяването й се усеща като "гъделичкане" Smile
Същото е със завиването на свят и подкосяването на краката. Просто кръвта променя своето място в организма.
Любовта... тя се усеща ... тя дори не се усеща в тялото. Тя е навсякъде - във въздуха, в движението, в неистовия трепет на съзнанието.
И се учи. За да обичаш, трябва да се научиш как. И със сигурност това не се случва на 15, когато половата ни система съзрява и започва да си иска своето.

Това ме накара да се замисля и какво точно мисля за любовта. Да го представя като някакъв сравнително смислен и свързан текст. Да сравня любовта, която изпитваме към половинките си, любовта към приятелите и семейството и физическото привличане. За последното няма да пиша нищо, защото всички знаем как е, а и цитатът съвпада с мнението ми.
Понякога тези физически усещания са силно притъпени от по-скоро психическото състояние на привързаност, любов, симпатия. Понякога това няма нищо общо с романтиката, с желанието да прекараш живота или поне нощта с въпросния човек. При мен е така напоследък. През определен период от време срещам човек, който ми харесва като личност, като характер, като чувство за хумор, ако щете. Мога да прекарам часове с тях. Да си пишеш или говориш с човека до 6 сутринта например. Или да му траеш глупостите и сръдните, защото искаш този човек да бъде теб по някакъв начин. Понякога искаме повече от тези хора. Но винаги се задоволяваме с това, което можем да получим. На мен лично това ми е достатъчно. Ако някой ме успокоява, кара ме да се усмихвам и да не се притеснявам от неща, които иначе биха ме побъркали, то той трябва да бъде в живота ми по някакъв начин. И не смятам, че си струва да пожертвам това заради единия нагон, който често е фалшив, когато става въпрос за човек, който ни харесва. Вероятно от тези може би приятелски чувства може да се получи нещо повече от прекрасно, ако прераснат във връзка. А може и това прекрасно нещо да го получим просто от приятелството на този човек. И за мен тази симпатия, а после може би и платонична(приятелска) или "физическа" любов, е еднаква във всяко измерение. Тя е състояние на духа, на мислите, на истинската същност. Тя не е физическа и не зависи от привличането на телата. Тя е привличане на личностите, химия в мислите или дори в шегите. Тя е прекрасното нещо, което наричаме приятелство. Тя е това, което са имали бабите ни и дядовците ни. Това, което изпитваме към близките си. И тя, истинската любов, е нещо, което срещаме често, но рядко го виждаме. Тя винаги е там.
avatar
Erdbeben

Брой мнения : 751
Join date : 28.01.2013
Възраст : 25
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Terpsichore on Пет 26 Апр 2013 - 16:09

Ето нещо интересно по темата :
“Има две утвърждавания на любовта. Най-напред, когато влюбеният среща другия, утвърждаването е незабавно (психологически: смайване, ентусиазъм, екзалтация, налудничаво представяне на задоволено бъдеще: аз съм разкъсван от желанието, от порива да бъда щастлив): казвам 'да' на всичко (като сам се заслепявам). Следва дълъг тунел: моето първо 'да' е разядено от съмнения, ценността на любовта е постоянно заплашена от обезценяване: това е моментът на тъжната страст, приливът на неприязън и моментът на приношението. Въпреки това мога да изляза от тунела; мога да "превъзмогна", без да приключа; като съм утвърдил веднъж, мога отново да потвърдя, без да повтарям, защото тогава онова, което твърдя, е утвърждаването, не неговата възможност: утвърждавам първата среща в нейното различие, искам връщането й, не повторението й. Казвам на другия (предишен или нов): Да започнем отново.”
Fragments d'un discours amoureux

Не знам колко от вас са изпитвали или само си мислят, че са изпитвали истинска любов, но за мен не е нищо друго освен духовно и емоционално свързване с другия, тънка нишка между двама влюбени, което е толкова очевидна, че не е нужно да говорят за нея, тя просто съществува. Ще ми се да опиша по-обстойно какво имам предвид, но нали любовта е неописуема Smile Чудя се дали някой друг е усещал нещо, подобно на моето :?
avatar
Terpsichore

Брой мнения : 207
Join date : 15.03.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Пет 26 Апр 2013 - 16:40

Ако нощем се будиш от Вълнение, което Тя е Провокирала... Ако в Сънищата си Докосваш Нея... Ако Мисълта за Нея те Пари... Ако Точно Тя "Притихва" безумните ти Пориви и Увеличава Двойно Щастието ти... Ако за Нея Пишеш в Стиховете си... Ако думата Доверие Приляга Точно на Вашата Връзка... Ако в Сърцето ти Бушува Огън от Емоционална и Физическа Страст... Ако точно Тя Свети в Твоето Тъмно... Ако Точно Тя е Проекция на Мислите, Емоциите и Плановете ти... Ако Вашата Заедност Продължава И в "Безкрая"... Въпреки Всичко и Всички... Ако Заедно Имате Силата да Утихвате и най - Помитащите Житейски Урагани... Без Страх... И Всичко Това Важи и за Наобратно /и в нейното Сърце и Душа/... Значи е Тя. Единствената, а Може би и Последната. Най - Подходящата Любов... Smile
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by maglivina on Пет 26 Апр 2013 - 18:42

Бъдеще в Миналото написа:Ако нощем се будиш от Вълнение, което Тя е Провокирала... Ако в Сънищата си Докосваш Нея... Ако Мисълта за Нея те Пари... Ако Точно Тя "Притихва" безумните ти Пориви и Увеличава Двойно Щастието ти... Ако за Нея Пишеш в Стиховете си... Ако думата Доверие Приляга Точно на Вашата Връзка... Ако в Сърцето ти Бушува Огън от Емоционална и Физическа Страст... Ако точно Тя Свети в Твоето Тъмно... Ако Точно Тя е Проекция на Мислите, Емоциите и Плановете ти... Ако Вашата Заедност Продължава И в "Безкрая"... Въпреки Всичко и Всички... Ако Заедно Имате Силата да Утихвате и най - Помитащите Житейски Урагани... Без Страх... И Всичко Това Важи и за Наобратно /и в нейното Сърце и Душа/... Значи е Тя. Единствената, а Може би и Последната. Най - Подходящата Любов... Smile

Това описва моето усещане за истинската любов. Любов,която не те напуска дори когато не сте заедно. Smile
avatar
maglivina

Брой мнения : 876
Join date : 20.11.2012

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by ???? on Пет 26 Апр 2013 - 18:52

Това е любовта за мен..
има една Жена, която не прилича на никоя друга. има една Жена коя е толкова различна от всички други , от всичко ,че сякаш не е създадена за този свят. събира в себе си силата и мощта на стихиите и ги съчетава с нежността и красотата на сезоните.носи се като дъха на въздуха в ранните пролетни утрини, безплътна ..тиха и спокойна като безжизнената зима и съчетала в себе си цялата топлина на слънчевото лято.

има една Жена чийто очи ме е страх да погледна , толкова искрени и чисти те проникват в мен и се опитват да прочетат всяка моя мисъл, да разгадаят какво се крие зад стената , която съм изградила около себе си… омайват стражите пазещи я, проникват и с нежност завладяват всяка моя мисъл.

има една Жена,чийто сълзи горят кожата ми изтръгват всичко лошо вкоренило се в душата и сърцето ми и отстъпват място за нея..

има една Жена,чиято външност е измамна..на вид толкова крехка ,тя може да разруши целият ти свят за секунди,да срине до основи душата и сърцето ти …и да ги възстанови от прахта с топлата си усмивка, караща те да забравиш и да простиш всичко…

има една Жена непокорна и свободолюбива като вятъра развяващ дългите и коси,неподвластна на закани и забрани ,която може да бъде усмирена само и единствено със силата на любовта.изтъкана сякаш от чувства тя е готова да се отдаде изцяло,някак по детски наивно, да изостави цялото си бойно снаряжение,за да се превърнеш ти в нейната защита. винаги до мен тази жена се е превърнала в моя опора,мой втори гръбначен стълб.

има една Жена,която ме обича безусловно,заради това което съм и въпреки това,коетосъм.Жена която би направила почти всичко за мен..

преминала през живота ми като тихия океански бриз превръщащ се за минути в ураган. толкова нежна и силна тази Жена оставя жестоки рани в душата ми, които се надявам никога да не заздравеят ,за да не ми позволят да я забравя.

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by muleinaaaaa on Пет 3 Май 2013 - 21:59

Според мен истинската любов означава чисто и просто да оставате заедно въпреки всичко.Иначв животът е теърде непредсказуем и никога няма как да знаеш какво може да се случи нито със собствените ти чувства,нито с тези на другия, и т.н.
avatar
muleinaaaaa

Брой мнения : 86
Join date : 27.04.2012
Възраст : 26
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Вишна on Вто 14 Май 2013 - 18:33

"...Любовта е отговор на всички въпроси.
Любовта е супер пич.

Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истина; всичко извинява, на всичко вярва, на всички се надява, всичко претърпява.

Любовта е единственото и най-яко нещо на света. Любовта никога не отпада, а другите дарби,

ако са пророчества,
ще престанат,
ако са езици
ще замлъкнат,
ако са знание,
ще изчезнат."
avatar
Вишна

Брой мнения : 267
Join date : 13.12.2012
Възраст : 27
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Shelly on Вто 14 Май 2013 - 21:30

Sebastiana написа:" не се сърди, зло не мисли, на неправда се не радва, а се радва на истина; всичко извинява, на всичко вярва, на всички се надява, всичко претърпява."

Ето тази част много ми хареса. Хубав цитат sunny
avatar
Shelly

Брой мнения : 1191
Join date : 22.04.2010
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by ???? on Съб 18 Май 2013 - 11:58

Не съм срещнала все още истинската любов. Ако мога да я опиша как си я представям с една дума, тя би била - пълна свобода.

П.С. Май станаха две думи...Smile

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Ins@ane on Пет 31 Май 2013 - 14:22

Каквито и да ги мислите, истинската любов си е зависимост, дрога, едно буйно и пламенно чувство. Това е любовен връх, но такъв съществува само веднъж в живота.
avatar
Ins@ane

Брой мнения : 189
Join date : 19.08.2010
Възраст : 24
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by murmrun on Пет 7 Юни 2013 - 14:59

Истинската Любов е Психическо Заболяване, което Специалистите още не са решили дали да причислят към кръга на Зависимостите. Характеризира се с Остра Нужда от Общуване с Конкретна Персона (вкл. Сексуално), която на свой ред Също е заразена и има Същата Потребност. Иначе казано, Боледува се По Двойки.
В Първоначалната фаза Заболяването протича със следните Симптоми: Превъзбуденост, Разсеяност, Безпричинно Щастие.
Втората Фаза е предмет на Дълго Изследване и още се Проучва от Специалистите.
Обикновено болните Не Се Излекуват Едновременно и това води до доста Усложнения у самотно боледуващия или иначе казано - Зависимия в Абстиненция, но така или иначе Истинската Любов е До Тук (както обясних по-горе, боледува се само по двойки).
В повечето Случаи се наблюдават Трайни Последствия от Поведенчески и Психологически Характер у преболедувалите, които са Строго Специфични и зависят от Конкретния Случай. При някои Двойки има Ремисии.
Повечето Индивиди се Разболяват Многократно, като се наблюдава Частично и Временно придобиване на Имунитет. НО има и Изключения.
avatar
murmrun

Брой мнения : 296
Join date : 16.01.2010
Възраст : 38
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите