Що е то Истинска Любов?

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Вто 8 Яну 2013 - 1:48

Здравейте, момичета.
Тази рубрика е посветена на онези от вас, които са разпознали Истинската Любов. Въпросът ми е Как сте я Разпознали? Как сте стигнали до извода, че Обичате? Кои са признаците за реално случваща се любов... Вътре в Сърцата ви? В Душите ви? И какво ви Подтиква да Назовете това чувство - Любов?

П.С.
Нека не Смесваме Любовта със Силните Емоции и Увлечения. Понякога те Приличат на Нея, но Само "Визуално" /по Етикет/. Съдържанието на Истинската Любов, обаче, е Съвършено Различно - по-Качествено и Стойностно. Нека Правим Разлика между Влюбване и Любов. Както казва Хорхе Букай - "Да си влюбен, означава да обичаш сходствата, а да обичаш - да се влюбиш в различията... Влюбването... е състояние на безразсъдно разтройство, придружено от маниакална екзалтация... За разлика от него, Любовта е разумна, но и трудоемка. Тя е по - трайна, не толкова бурна, но трябва да се полагат много усилия, за да се запази."

Ще Започна Първа - Любовта е Взаимност /на Всички Нива/... Колкото Даваща, толкова И Получаваща. В нея Нищо не се случва по Задължение. А Само по Желание. И на Двете страни. Smile Любовта е Допълване, Продължение /на другия/, "Път", "чертаещ" ЯСНА за Двамата Посока... Любовта е Поглед, пълен с Взаимност по Две. Любовта е Компромиси /но НЕ Вечно Едностранни/. А Чисто Човешки - Проекция на Чувството ни за Дълг и Отговорност към Другия. Любовта е Прошка /но НЕ Вечно Едностранна/. А Доказваща, че Всички Можем да "Стъпим" в Погрешна Посока... Към Любимата - САМО Веднъж... Защото Вторият Път е Тенденция към Грешен Навик, който Няма Изкореняване...
Няма да Продължавам... Smile Оттук нататък сте вие. Smile Всеки има право на Лична преценка, Мнение, Свобода И разнообразие в използването на изразните средства /музика, стихотворение или каквото още желаете/...
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by UsualSuspect on Вто 8 Яну 2013 - 11:35

Много увлекателни постове пишеш...чета ги с интерес Smile
Но тук за пореден път ще демонстрирам колко простичко стоят за мен нещата... Първо ... изобщо не ми дреме какво е казал Хорхе Букай, поради простата причина, че света няма една чиста истина за люновта, всички я чувстваме по различен начин, всички я разсъждаваме по различен начин, всички я възприемаме по различен начин...всичко е строго индивидуално и колкото и красиво да звучат.. никога не съм робувала на цитати на разни умници... особено пък относно любовта.. Neutral
Да, познала съм я истинската любов вече. В повечето случай като се замисля затова или го дискутирам започвам да се чувствам изключително зле, тъй като тази любов трае вече години наред и дори много пъти ''консумирана'' си остава до болка невъзможна... и понякога се депресирам от опасността да се окаже последна...както се оказа, че е и първа...
В супер много неща не съм сигурна, но в това, което чувствам към нея...и винаги съм го чувствала...съм категорично сигурна.
Това чувство е изминало всички възможни противни изпитания на реалността и си остана все така истинско и неподправено...едно такова... чисто! Не избледнява, не се влияе...не съжалява...не отслабва...не мрази...
Много добре разпознавам увлечение от любов...имала съм увлечения...стотици...
Но онова, което прави ''Нея'' (голямата любов) непреодолима е, че ...аз лично не бих заменила и най-малката подробност от нея...не бих променила нищичко...колкото и да са скапани обстоятелствата...
howhever.
it hurts like a motherfucker...!

UsualSuspect

Брой мнения : 255
Join date : 20.09.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Вто 8 Яну 2013 - 11:53

Благодаря за Мнението ти, PointOfSuffering. Smile
По - горе Уточних, че Всеки има Право на Лично Мнение, на базата на Своя Собствен Опит. Аз също Изказах Своето и НЕ Ангажирам Никого с Него. Не желая тази рубрика да се превръща в Спор и опит за Налагане на Нечие мнение и принципи. Предложих тази тема с една единствена цел - Всеки да Изрази Своите такива. А защо не и да опитаме да погледнем Навътре в себе си... Smile Кой както го може. Smile
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by UsualSuspect on Вто 8 Яну 2013 - 11:56

Е, да бе Smile Какъв спор, какви 5 лева, тази тема е прекалено хубава за това... не си ми свикнала, аз съм малко цинична, но в никакъв случай не съм целяла да превръщам темата в конфликт.

От мен, мир и мляко с какао!

UsualSuspect

Брой мнения : 255
Join date : 20.09.2010

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Вто 8 Яну 2013 - 11:58

От мен - чай с лимон. Smile
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by june_fab on Сря 9 Яну 2013 - 15:41

Бъдеще в Миналото, чудесна тема.Дано на повечко хора им се филосовства. Wink

Много и все по-мъдри от нас (извинете ме, че включвам и вас, освен себе си) хора - и поети, и писатели и философи, са се изказвали и писали по тази тема, и затова изобщо няма да се занимавам с цитиране на техните мисли - те са колкото безбройни, толкова и разностранни.
И ако беше лесен отговорът на този въпрос, което се радвам, че не е, щяхме да живеем един простичък и ограничен живот, без да сме имали възможността да се насладим на многото литература, музика, филми, изкуство, паметници на архитектурата и др.,създадени от хора, заели се с опита да опишат тази, като че ли, неземна сила, наречена любов.
Бъдеще в Миналото, споменаваш влюбването и любовта под знаменател със знак за разлика между тях, PointOfSuffering пък споменава несподелената любов и струва ми се, надявам се да греша, темата се концентрира само върху любовта към партньора.А това е поставяне на доста сериозна граница.
Защото, дами, я има все пак и другата, много важна любов - майчината. И тя е Истинска.Хората, отдали се на вандализъм и цинизъм, също изпитват любов към хаоса и анархията и т.н..и тя, тази любов, е истинска. Друг пример - истинската любов към свободата, е била причина за много и мащабни революции.Истинската любов към една идея(ценност) е била причина дадена историческа личност да се превърне в диктатор, да кажем.
Та с това си изказване, исках само да напомня, че формите, в които истинската любов ни се "показва" са прекалено много и разностранни.
Истинската любов, според мен, не бива да конкретизираме като просто понятие, отнасящо се само до онази на "2те половинки",консимирана или не- плътска любов, а трябва да отнесем към всички сфери на живота, които обхваща..именно - всички..
Важно е, че истинската любов, предизвиква в сърцата и душите едно - радост, дава ни удоволетворение, сила и вяра.

Ако трябва да обединя всичките си мисли по отношение на това Велико Чувство - то това е думата Щастие.
Независимо дали става въпрос за любовта ми към моята дългогодишна приятелка/партньорка или любовта ми към семейството, към кучето или към музиката, любовта, за мен е равнозначна на щастие.
Истинската любов е така неописуема, както и самата дума щастие. Изпитвайки Истинска Любов сме щастливи и правим Други щастливи. Истинската любов е полет на крилете на щастието към отново - това щастие. "Несподелената" Истинска Любов също е вид щастие, може би, в борбата с вятърните мелници. Защото, ако не беше така, тя щеше да се превъплати в друго..
До извод,в любовта, според мен, не се стига- или обичаш или не обичаш.Сърцето ти и душата ти приемат вселенски мащаби, или - не. Което, моля, някой да не отъждестви с Бялото и Черното. Не.
Ако обичаш истински, ти можеш - ..да се насладиш на всичко позитивно и гледаш човека до себе си, гледаш заедно с него към бъдещето и т.н( избягвам да изброявам всички добре познати шаблонни описания), можеш, обаче, и да изтърпиш всичко негативно, защото Истинската Любов дава освен щастие и сила да превъзмогнеш всичко.
Любовта, като магия ни поразява, сякаш подпалва душите ни и ние сме Всичко, което трябва, за да я задържим. Ако е истинска - е вечна, ако е споделена е - вечна обреченост?! Wink
А ако имаше дума, по-силна и разбираема от думата любов, щях да нарека това чувство и тази си обреченост именно с нея.

avatar
june_fab

Брой мнения : 71
Join date : 24.11.2012
Възраст : 30
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Сря 9 Яну 2013 - 15:57

Благодаря за Мнението, june_fab. Smile Изключително Описателно, Подробно и Нежно "Рисуваш" Любовта в Собствената си Душа. Виждам, че Ти Наблягаш на Любовта във Всичките й Форми и Превъплъщения. Което е Прекрасно. Ето Още Едно Мнение, което Обогатява темата и я Прави по - Интересна. Smile
Само Уточнявам, че НЕ Съм Поставяла Никакви Граници Относно "Диапазона", "Периметъра" на Любовното Чувство. Т.е. Нека Всеки се Чувства Свободен да "Изрисува" Онази Своя Любов, която Най - Силно И Мощно го е Разтърсила... С онези "Четки" и "Палитри", които Усеща като Свои. И единствени. Без Значение дали Описва Майчина, Приятелска или Някаква Друга Любов.
Още веднъж - Благодаря! Smile
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Гост on Сря 9 Яну 2013 - 16:17

"Сърцето е свикнало да бъде
единственият бряг на Любовта,
но Умът, изпълнен с Радост,
Сърцето привлича, както
лампата привлича нощна пеперуда,
и му показва нова светлина:
Пламък в който нищо не изгаря -
крилата остават непокътнати."


Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Сря 9 Яну 2013 - 17:39

Ето Нещо Нежно и Истинско... До Болка... Звучи ми УжасТно Любовно... Обичащо... Обичано... Абе всичко в Двупосочен Смисъл... "Докосва" ме с "Натрапчиво" "Болезнената" си Сладост...
Приятно Слушане.
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by crazy_about_you on Чет 10 Яну 2013 - 19:56

Реших и аз да се включа в дискусията,въпреки минималния ми опит в любовта...Може би допреди 4 месеца никой не можеше да ме убеди ,че такова нещо като "истинска и чиста любов" съществува..Е за радост се появи човек,който без да се стреми ,ме убеди в обратното.И макар малкото време,което успях да прекарам с този човек,мисля че мога да обясня какво е това чудо или поне как аз го разбирам.Любовта,това е чувството на слабост,когато даден човек не е до теб,сякаш някой от откъснал половината от теб и буквално изпитваш болка от това.Също, когато си с този човек,когато го целуваш,прегръщаш или просто си близо до него да се почувстваш най-обичания и щастлив човек на света.Да се стремиш да запечаташ всеки един спомен с него в съзнанието си от страх да не се окаже последен.Да се будиш сутрин и да намираш сили да ставаш ,заради този човек..и във всяка една секунда да изпитваш нужда да му казваш,че го обичаш и да чуваш същото в отговор.Да го нараниш неволно или волно (в моя случай..) по някакъв начин..и когато се случи това ужасно нещо да не можеш да се понасяш и да се мразиш с цялото си сърце..Да не можеш да заспиш без да чуеш гласа му и да знаеш,че всичко е наред с него.Да не можеш и да не искаш изобщо да си представяш живота си без него,въпреки че знаеш,че някой ден ще трябва..и дори да е бил в живота ти само някакви си 4 месеца , да го е променил и да е оставил някакви следи в него.И накрая ,разбира се да ти останат само спомените...Дано този човек да се познае в описанието..Това общо взето е моята представа в момента за истинска любов,най-вероятно хиляди пъти ще се промени през годините но.. Съжалявам ,ако съм ви отегчила до смърт Smile
avatar
crazy_about_you

Брой мнения : 45
Join date : 06.09.2012
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Shelly on Чет 10 Яну 2013 - 20:19

За мен истинската любов е променлива величина, защото с всеки партньор любовта е различна, но това не я прави по-малко истинска. Любовта е била спокойствие, била е и борба. Борба със себе си, със света и за съжаление - с половинката.
В момента я приемам като усещане, че можеш да преодолееш всички пречки и различия само и само да бъдеш с човека, който знаеш, че съзнателно никога не би избрал.
Това, което съм научила от живота до сега е, че любовта е нелогична. Ако е логична - нещо не е наред.
А дали истинската любов се среща определен брой пъти може би никога няма да разбера.

crazy_about_you написа:Дано този човек да се познае в описанието..

И тъй като говорим за един и същи човек двете с теб, се радвам, че ми даде шанса да я оценя и да се радвам на вниманието й. Тя си знае love

avatar
Shelly

Брой мнения : 1191
Join date : 22.04.2010
Местожителство : Пловдив

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by crazy_about_you on Чет 10 Яну 2013 - 20:25

Добре...това беше малко изненадващо,но щом казваш..радвам се
avatar
crazy_about_you

Брой мнения : 45
Join date : 06.09.2012
Местожителство : Sofia

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by fiery_angel on Чет 10 Яну 2013 - 20:32

Да crazy_about_you,благодаря ти,че ни даде този шанс Smile ебати яката гавра Very Happy
avatar
fiery_angel

Брой мнения : 91
Join date : 09.01.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Passion and Poison on Чет 10 Яну 2013 - 20:58

schizophrenic написа:
Това, което съм научила от живота до сега е, че любовта е нелогична. Ако е логична - нещо не е наред.

Логиката изисква работа с ума, нещо което в истинската любов би следвало да отсъства. Според мен любов минаваща първо през главата, преди да достигне до половинката, е деформирана. Тази любов, която идва от "дълбините" (сърцето) и не преминава през тежкия чук и наковалнята (мозъка), но остава чиста и добра е истинската. Когато знаеш, че трябва да "преодолееш различията" без да осъзнаваш конкретно защо и струва ли си. Най-важното е, че никога не знаем кое нещастно събитие в живота ни е точно това, което ще ни срещне с истинската любов. Благодаря на един "специален" човек, че ми предостави подходящите условия, за да срещна тази любов. :wine:
avatar
Passion and Poison

Брой мнения : 574
Join date : 04.10.2012
Възраст : 22
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Пон 14 Яну 2013 - 0:42
Обичайте се Всеки Миг... Защото Всеки Миг е Път към Вечния Край... "Запълнете" Този Край с Вечна Красота... За да Сте Щастливи Напук на "Леталното" в Нас...
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by obla4e on Пон 14 Яну 2013 - 9:24

schizophrenic написа:
Това, което съм научила от живота до сега е, че любовта е нелогична. Ако е логична - нещо не е наред.
А дали истинската любов се среща определен брой пъти може би никога няма да разбера.
Бих се съгласила........ донякъде..... но тъй като любовта е.... непредвидима като цяло, то не винаги е задължително да е изпълнето това /или някакви/ условия, за да я наричаме "истинска" както тук е темата. Neutral
А любовта е.... просто любов..... няма истинска и неистинска. Любовта е такова едно противоречиво чувство, което не се съобразява с граници и правила. Как може да осъдиш нещо или да го наречеш извращение само заради това, че не го разбираш или сам никога не си почувствал подобно нещо? Любовта може да има различни измерения... т.е. любовта е това, което всеки от нас почувства като такава. Един филм за любовта ме разтърси тия дни, та на който му се занимава ще пусна данни в раздела за тематични филми.
И освен това... любовта може да се срещне /или да те срещне/ навсякъде и в лицето на всеки един човек......... би могло т.е.
Освен това любовта е от онези малкото неща........ които нито можеш насила да дадеш, нито насила да вземеш........
Ей на... едно такова странно и нерагадано нещо е любовта...... затова е толкова чаровна.
А що се отнася до написаното от crazy abot you.... да ме прощава, ама това е просто влюбване..... /въпреки че никога любовта не е "проста"/
но мисля, че то /влюбването е едно добро начало..... за нея.... за любовта....
avatar
obla4e

Брой мнения : 230
Join date : 12.04.2011
Възраст : 47
Местожителство : Pleven

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by semper_fi on Пон 14 Яну 2013 - 16:12

Странни хора сте вие, момичета Very Happy Само обвинявате Любовта в разни работи. Very Happy
Любовта е прекрасна - това е единственото, което е.
Истински или не, сме ние. Логични или не - сме ние. Извратени, непостоянни, съмняващи се, грешащи, нараняващи или съживяващи сме НИЕ. Тя е просто прекрасна.
Тя винаги е била и винаги ще бъде. Щастливец е този, който се е докоснал до нея.
Късметлия е този, който е успял да я запази в себе си.
Глупак е този, който си мисли, че я е разбрал.

Любовта няма нищо общо с умението да обичаме (да, да, именно умение и именно защото се придобива). Любовта няма нищо общо със способността ни да изградим отношения. Любовта няма нищо общо с представите ни за идеалният партньор/отношения/чувства/его.
Тя е.
А ние можем само да се надяваме, че ще я срещаме достатъчно често в живота си, че да можем да се наречем щастливи.

avatar
semper_fi

Брой мнения : 1359
Join date : 13.04.2010
Възраст : 33
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Съб 9 Мар 2013 - 23:32

Не Бива да Спираме да Бъдем Влюбени в Живота, въпреки Грозните Клопки в Него...
Последната промяна е направена от Бъдеще в Миналото на Пет 26 Апр 2013 - 17:39; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by faith on Нед 10 Мар 2013 - 1:50

PointOfSuffering написа:it hurts like a motherfucker...!

По това ще я познаете Wink
avatar
faith

Брой мнения : 16
Join date : 01.09.2010
Местожителство : somewhere

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by някоя никоя on Чет 21 Мар 2013 - 18:41

истинската любов е онази която не се спира пред трудностите и която не намалява въпреки на пръв поглед непреодолимите препятствия.ако наистина обичаме някого не бихме се отказали от възможноста да бъдем с него дори и в дадения момент да не можем.ще чакаме,ще го подкрепяме ще му напомняме тихичко за себе си и ще бъдем до него дори и в трудните му моменти.имаме ли нужното търпение,един ден ще се радваме на споделеност.просто защото го заслужаваме.истинската любов разчиства по пътя си всичко неистинско.
avatar
някоя никоя

Брой мнения : 97
Join date : 16.01.2013

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Съб 30 Мар 2013 - 1:11

https://www.youtube.com/watch?v=h6cPXvTqasg
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Гост on Вто 9 Апр 2013 - 22:18

Урок по любов

Седни до мен да ти разкажа...
Нали ме питаше за любовта?
Каквото мога ще ти кажа.
Дано съм ти полезна със това.
Ти млада си и затова - припряна
и може би очакваш някакъв любовен гръм,
но всъщност любовта пристига бавно - на пръсти и е като сън.
Тя няма аромат и форма.
Не можеш да я пипнеш със ръце.
Прегръща нежно. Цяла те изпълва
и котва пуска в твоето сърце.
За нея казват, че е действие и чувство.
А тя е всичко - огън и вода,
творец велик, непреходно изкуство,
ваятел на човешката душа.
Тя прави хората щастливи.
Над корист ангел я държи.
Тя дава всеотдайно сили
и след смъртта да продължи.
Тя не обича да се крие
и лесно е да я съзреш
във поглед влюбен на момиче,
в очи искрящи на младеж.
Усеща се в хармонията вкъщи.
Обгръща те, а все си във копнеж.
Проблясва в чаши със червено вино
и в блясъка на романтична свещ.
Тя гали нежно по главите
онези чисти, малки същества -
децата с искреност пропити.
Това е, дъще любовта.
Тя грижа е и към родителите стари,
които чакат с четири очи
да се отвори, скърцайки вратата
и младост малко да ги връхлети.
Любов е помощ от приятел,
изпаднал в бездна, във беда.
С куража си да го превърнеш във мечтател -
да помни силата на твоята ръка...
Аз от живота си това научих...
Каква е дефиницията за любов?
Ти запомни, че тя е всичко -
единствен смисъл на човешкия живот.

Детелина Стефанова

Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Пон 15 Апр 2013 - 18:31

http://vbox7.com/play:b50804e834
avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Бъдеще в Миналото on Пет 19 Апр 2013 - 0:18

avatar
Бъдеще в Миналото

Брой мнения : 4356
Join date : 09.08.2012
Местожителство : Варна

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Klaris on Нед 21 Апр 2013 - 0:38

Любовта вече не е на мода. Убиха я поетите – те писаха за нея тъй много,
че никой вече не им вярва. Истинската любов страда и мълчи.
avatar
Klaris

Брой мнения : 3
Join date : 29.01.2013
Възраст : 36
Местожителство : София

Върнете се в началото Go down

Re: Що е то Истинска Любов?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите